Kalenij Ekiden 100 czy JOMA Carrera VI ?????

Wojnar24
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Zastanawiam się które z tych bucików są dla mnie lepsze, gdyż mają podobną cenę i przeznaczone są chyba dla nautralów do ok 90 kg. Ponoć to Jomy są trwalsze natomiast Kalenij mają lepszą amortyz. Ale może ktoś już je ma? Biegam ok 35 km/tyg po zróżnicowanej nawierzchni.
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oba wyżej wymienione buty są przeznaczone dla pronujących. Z tymi porównaniami może być różnie - może okazać się zupełnie inaczej niż sądzisz. Jeżeli chcesz tanie buty dla neutrala to Joma Model Titanium będzie odpowiedni. Lub jeden z elementarnych modeli Asicsa - GEL Blackhawk.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Wojnar24
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No tak, rzeczywiście.
W sumie te Asicsa GEL - Blackhawk nie wyglądają źle i na nie się zdecyduję. Dzieki.
Solitudo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wysek pisze:Oba wyżej wymienione buty są przeznaczone dla pronujących.
a co sie stanie jeśli osoba nie pronująca biega w butach dla osób pronujących? :niewiem:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czasami nic się nie dzieje. Po prostu biega kolejne kilometry. A czasami obtarcia stóp, bąbelki na piętach, bóle stóp, wypaczenie techniki. Konsekwencje bywają różne dlatego odpowiednie dobranie butów to podstawa dla biegacza.

Jak wiadomo biegacz pronujący wymaga stabilizacji oraz większej amortyzacji na pięcie. Czasami gdy ktoś biegający ładnie ze śródstopia kupi buty dla pronatorów stwierdza iż ten but wymusza bieganie z pięty.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Solitudo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wysek pisze:Jak wiadomo biegacz pronujący wymaga stabilizacji oraz większej amortyzacji na pięcie. Czasami gdy ktoś biegający ładnie ze śródstopia kupi buty dla pronatorów stwierdza iż ten but wymusza bieganie z pięty.
łoj... to chyba utopiłem 159 zeta. Bo do tej pory biegałem w moich starych adidasach ze śródstopia i dobrze mi sie biegało a teraz za chiny nie mogę ze śródstopia tylko cały czas buty wymuszają bieganie z pięty :chlip:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ