kurtka biegowa

Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam, zaczalem biegac jakies 4 miesiace temu. dotychczas wystarczaly mi do biegania moje buty asics blachawk 2 spodenki i koszulka firmy kalenji. zblizaja sie chlodniejsze dni. mam zamiar kupic jakas koszulke z dlugim rekawem i kurtke. i tu pojawia sie problem nie wiem jaka wybrac. czym sie kierowac w wyborze takiej kurtki, lepiej zeby byla kompletnie nie przepuszczajaca wody czy lepiej aby byla oddychajaca, prosze o jakies typy linki itp. z gory dzieki za odpowiedzi. pozdrawiam
PKO
olek_biegacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

gores87 pisze: nie przepuszczajaca wody czy lepiej aby byla oddychajaca
Jedno nie wyklucza drugiego. Nie kupuj tylko kurtek z nylonu bo one gorzej przepuszczają powietrze. Lepsze są poliestrowe a jeśli możesz wydać więcej pieniędzy to kup jakąś lepszą, która przepuszcza powietrze tylko na zewnątrz a przy tym jest wodoszczelna i lekka.
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jezeli mozna to prosze o jakies konkretne przyklady :) kasy nie mam duzo ok 170zł
olek_biegacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W tej cenie nie kupisz rewelacyjnej kurtki. Tak na szybko to może te dwie:
http://www.centersport.pl/produkt-reebo ... ,1869.html
http://www.centersport.pl/produkt-reebo ... k,981.html
Obejrzyj też pozostałe kurtki. Niektóre mają specjalne systemy, które wymuszają właściwą cyrkulację powietrza. Dołóż trochę pieniędzy i kup dobrą kurtkę.
Powodzenia
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

olek_biegacz pisze: Dołóż trochę pieniędzy i kup dobrą kurtkę.
Powodzenia
dla mnie kurtka do biegania to niepotrzebny wydatek - całą jesień i zime biegałem w bluzie - kurtke ubrałem 2 razy - raz było mi za gorąco (mimo mrozu) a drugi raz zabrałem na zawody - żeby sie ubrać w coś ciepleszego zaraz po biegu
Imo lepsza dobra bluza niż super kurtka
Awatar użytkownika
kub44
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: 3:48:00

Nieprzeczytany post

Ja też nie miałem nigdy kurtki biegowej, ale za to bieliznę (Thermo Body Guard) trzymająca ciepło i na to dresy plus bluza. Nawet przy -18st było ok (po za tym, że rzęsy zamarzają ;) )
5km-19:04 10km-39:46 maraton-3:48:21
olek_biegacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To zależy od organizmu. Jeśli organizm szybko traci ciepło to kurtka jest konieczna. Chodzi też o komfort biegania. Jeśli pada deszcz to nie ma jak dobra, lekka kurtka, która nie przepuszcza wody i pozwala na obieg powietrza.
Te kurtki, które wyżej podałem wcale nie są takie drogie. Jeśli ktoś uważa, że potrzebuje to warto kupić.
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://allegro.pl/search.php?string=ADI ... &country=1

Mam ją jest wyjebista, ma wentylację na plecach i pod pachami, poza tym można z niej ukulać różne rzeczy, wystarczy w zimę koszulka + bluza termoaktywna i ta kurteczka, jest cieplutko bo nie przepuszcza powietrza :D Jest też mega lekka, kaptur chowie się w kołnierz. Jest szyta na treningi dla niemieckich żołnierzy.
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ