Asics Gel Nimbus 10/11

hugh hefner
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, po mniej wiecej 3 miesiecznej przerwie chce wrocic do biegania i potrzebuje odpowiednich butow, bo moje stare totalnie sie do tego nie nadaja. Z pomoca jak mi sie wydaje znajacego sie na rzeczy pana z intersportu dowidzialem sie ze mam stope neutralna i poradzil mi 3 rozne modele butow; asics gel nimbus, nike pegasus i jeszcze jakies buty adidasa ktorych dokladniejszej nazwy nie pamietam. Zdecydowanie najlepiej na nodze lezaly asicsa, byly bardzo wygodne dlatego jestem praktycznie w 99% zdecydowany na ich kupienie. Rzecz w tym, ze sporo osob na tym forum twierdzi ze sa to buty dla raczej ciezkich biegaczy, a ja choc mam troszke do zrzucenia to waze ok 70 kg (przy 175cm wzrostu), ale z drugiej strony biegam glownie na twardej nawierzchni, tak wiec prosilbym o ewentualne skorygowanie moich postanowien :)

jeszcze co do tych nimbusow - da sie jeszcze dostac model 10 i to troche taniej od modelu 11, tak wiec czy ktos ma jakies rozeznanie czy oplaca sie dokladac pieniadze do modelu nowszego? z tego co samemu wyczytalem to te modele nie roznia sie chyba niczym poza wygladem...

z gory dziekuje za pomoc :)
PKO
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hej,

przy 70 kg nie kupowałbym Nimbusa pownieważ nie potrzebujesz aż takiej amortyzacji , chyba ,że masz jakieś problemy z kolanami oraz musisz unikać przeciążeń kręgosłupa

w zupełności wystarczy Ci Pegasus a nawet Response Cushion Adidasa
Nimbus to najwyższy model Asicsa z serii cushion (amortyzacja) , nie ma potrzeby od razu kupować takiego "wypasu"
jeśli jednak chciałbyś koniecznie to w Trójmieście nie wiem po ile chodzi ale w Wawie myślę ,że taniej Nimbus 10 z kolekcji wiosennej

tak na marginiesie sprzedawałem dziś pewnej Pani buty dla męża , biega ostro codziennie 6km , szczuplaczek , stopa neutralna, zaprawiony w boju , szuka czegoś dynamicznego w dobrej cenie na asfalt więc proponuję żółtego Stratusa w mega cenie bo Pan miał 41 a ona na to ,o jejku jaka wściekła żółć , nie ma Pan czegoś w niebieskim /granatowym
tak właśnie kupuja kobiety...
Tomek
hugh hefner
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzieki wielkie, problem w tym ze buty ktore mi poleciles leza na mojej stopie duzo gorzej niz w/w asicsy. Nie mam stwierdzonych zadnych wad kolan (chociaz w zyciu troche poobrywaly podczas kopania pilki), ale fakt faktem ze czasem w trakcie/po bieganiu bolaly mnie pewne partie nog, chociaz mialem dosc liche buty i biegam po nierownej i twardej nawierzchni.
Musze sie w takim razie jeszcze troche pozastanawiac :)

Przy okazji, moze ktos mi polecic jakies sklepy internetowe? Robilem male rozeznanie, czy gdzies dostane nimbusy w moim rozmiarze, tj. 42, ale nigdzie nie moge ich znalezc. Co bardziej irytujace, nie ma problemu z dostaniem ich w rozmiarach 41.5 czy 42.5 :/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ