FlowLink do pulsometru Polar RS300X G1

Awatar użytkownika
luthien
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czesc Wszystkim,

Kupilam pulsometr Polar RS300X G1 (z sensorem GPS).
Planowalam zaopatrzyc sie tez od razu w opcjonalny Flow Link
zeby przesylac dane treningu na komputer, ale sprzedawca powiedzial
mi, zeby upewnic sie czy Flow Link jest na pewno kompatybilny z moim modelem. wydalo mi sie troche dziwne, tym bardziej ze w katalogu jest wyraznie napisane, ze Flow Link mozna stosowac do mojego modelu.

Sprawa wyjasnila sie troche wczoraj wieczorem kiedy rejestrowalam swoj pulsometr na stronie Polara. weszlam na forum dyskusyjne dotyczace mojego modelu i widze, ze ludzie bardzo czesto maja problem z polaczeniem sie przez Flow Link do komputera i ze to zwyczajnie nie dziala.

pytanie: czy ktos z Was ma ten model pulsometru i uzywa go z Flow Linkiem? jakie sa Wasze doswiadczenia, dziala czy nie?

wielkie dzieki za pomoc!

Ewa.
PKO
Awatar użytkownika
lucusia71
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

przyłączam się do prośby udzielenia informacji na ten temat :)

mam ten sam problem :) z tym samym modelem :)

więc.. ja także będę wdzięczna :)

pozdrawiam
Orienteering.. The way of living..!!

Obrazek

moje zabawki dla biegaczy

Obrazek
Awatar użytkownika
luthien
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

z tego co mi napisal pracownik Polara czesc Flow Linkow jest niestety niekompatybilna z RS300X G1. zeby dzialaly, musza miec numer okreslony numer seryjny.

jesli juz kupilas Flow Link to pozostaje Ci chyba tylko odeslanie do dystrybutora i prosba o wymiane na kompatybilny model. Mi z kolei polecono
kupienie sobie Flow Linka bezposrednio u dystrybutora, zeby miec dobry numer seryjny.

zerknij na forum dyskusyjne na stronie Polara, mnostwo ludzi ma niestety
podobny problem.

zastanawiam sie czy kupowac tego Flow Linka, poki co manualnie przenosze wyniki treningow do dziennika treningow, ktory mam na stronie Polara...

e.

ps. czy ten pulsometr podaje Ci zawsze dobre wartosci HR? mam wrazenie, ze ten nadajnik WearLink trzeba naprawde mocno przycisnac. czesto jak zaczynam trening to mi pokazuje na wejscie HR ponad 100, dopiero jak przyciskam to wraca do jakis 60..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ