Pulsometr

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

buty fajna sprawa-szczególnie dobre-ale dobry pulsometr-też nie jest zły :)
Jak wiadomo ,można by trzymać się szkoły otwockiej która mówi,że bez pulsometru da się żyć (prawda) -albo szkoły falenickiej, która dla odmiany mówi o tym,że tylko z pulsometrem.
Ja jestem zwolennikiem szkoły zdroworozsądkowej-ale też przyjemnościowej czyli powiem krótko-
masz fundusze i zamierzasz biegać więcej-kupuj -nawet się nie zastanawiaj-przyda się na pewno, a i nic nie robi lepiej na motywację, niż nowa zabawka :)
PKO
Nai
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie zamierzam biegać, tylko biegam. Buty dobre mam (tak mi się przynajmniej wydaje) więc wole pulsometr.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

napisałem-zamierzasz biegać więcej -
słuszna decyzja :)
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

też popieram. z powodów pryncypialnych. jest kryzys a pieniądz musi krążyć w gospodarce.
SBBP.WAW.PL
Bemek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

he he szkoła falenicka lub otwocka ^^ nawet nie wiecie jak to są piękne tereny do biegania :D

ale wracając do tematu - podpinam się pod szukanie pulsometru dla mojej skromnej osoby. Jako że jestem wymagająca gadzina to mój przyszły niedoszły pulsometr MUSI mieć:
- podświetlaną tarczę bo czasem mykam po nocy i straszę ludzi
- kodowaną transmisję
- odczyty tętna w %
- kompatybilność z komputerem
- możliwość analizy na kompie moich wybryków na trasie (gdzie obijałem się a gdzie zrywałem asfalt)

poza tym MOŻE ale nie musi mieć opcję podłączenia do roweru oraz planowanie własnego treningu

znajdzie się w ogóle coś takiego?
Awatar użytkownika
artur511
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ok... rozbroję wszystkich moim pytaniem, ale dobra. Raz kozie śmierć...
PO CO właściwie jest ten pomiar tętna maksymalnego i całe wskazania odczytu pracy serca? Myślę o tym od kilku dni i zachodzę w głowę... :ojoj:

Po drugie. Chciałbym sobie kupić jakiś niskobudżetowy pulsometr głównie ze względu na zegarek, a może i funkcje pomiaru tętna :hej: Byłoby fajnie gdybym mógł w nim ustawić minutnik interwałowy. Obecnie biegam z komórką, co nie jest zbyt wygodne, ale w niej mogę ustawić aż 10 okresów w minutniku. Opcja taka byłaby bardzo pomocna dla mnie choć w sumie... całe życie nie będę realizować biegów interwałowych :lalala:

Przeglądając różne oferty do oka wpadł mi ten pulsometr:
http://allegro.pl/item682013726_profesj ... serca.html

Prosiłbym doświadczonych o rady dotyczące funkcji tego urządzenia. Co do firmy to mam w domu ciśnieniomierz, ktory sprawdza się dobrze od kilku lat. ;)

Pozdrawiam
NEVER back down!
Awatar użytkownika
kubapigora
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy ktokolwiek z Was miał jakieś doświadczenia z pulsometrami CicloSport? Pytam, bo chcę kupić sprzęt tej firmy. Początkowo myślałem o takim zintegrowanym sprzęcie w postaci licznik rowerowy+ pulsometr w jednym. Potem zauważyłem, że Ciclosport ma normalny sprzęt na rękę- o, coś takiego: http://www.sportus.com.pl/produkt.php?id=372 . Chciałbym używać go na rowerze i do biegania. Co sądzicie?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ