Kolce - Rozmiar

Czemu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam :)

Chciałem kupić sobie kolce na zawody, mieszkam w Gnieźnie i nigdzie, nawet w Poznaniu nie mają w tej chwili kolców Mizuno Tempo MD, będą dopiero jesienią ;/ znalazłem te kolce w sklepie internetowym, jest rozmiarówka tyle że Mizuno ma właśnie troche nietypową i boje się że nie taki rozmiar będzie ;/
W tej chwili biegam w Joma Carrera ileś tam ;p, w każdym razie rozmiar US mają 12 a eur 46, a tamte kolce Mizuno 11,5 = 29,5 cm = rozmiar 45 W np. Nike, Asics itp. 29 cm. = 46
Stopę mam 29cm i cos tam ;p
No i wlasnie waham się jaki rozmiar kupić ;/

Głównie chodzi o to zebym mógł sobie przymierzyć a takto w Poznaniu znalazłem jeszcze takie :
http://www.runnersworld.pl/product_info ... cts_id=192
Ale one są chyba gorsze ;/

Ogółem chce kupić w miarę dobre kolce do 200 zł, no moze byc troche ponad.

Proszę o rady ;)

edit: kolce oczywiscie na MD :P
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po pierwsze polecam dokładne zmierzenie stopy w CM. Zwracanie uwagi na rozmiarówkę nie ma sensu gdyż różni się ona u poszczególnych producentów. A centymetry są zawsze te same.
Ważne żeby kolce nie były zbyt małe.

Zwróć uwagę na te kolce:
http://www.run4fun.pl/rival-md-iv-p-506 ... 1a089dffc4 Wyglądają bardzo solidnie, a i cena nie wygórowana :)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Czemu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Faktycznie, te prezentują się naprawdę dobrze ;)

Zmierzyłem sobie to teraz mi wyszło 28 cm ;o, wiec dla pewności odrysowałem dokładnie stopę i wyszło 28,5cm, myślę że to prawidłowy wynik ;p.

A te nike zoom distance cieńkie ? :p

edit : Zauważyłem że te Nike które zaproponowałeś, Wysek mają kolce 7 mm xD o co w tym chodzi ?:D Zawsze myślałem że są 6mm i dłuższe na przełaje :D ale 7 ? ;]

No ale kupie raczej właśnie te najacze :) 199 zł i do tego przesyłka gratis :D one tylko na mnie czekają ;p tylko o co chodzi z tymi kolcami 7 mm ?:D
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To nic, z tego co się orientuje maksymalna długość kolców do biegania po tartanie to 8mm. 6mm wystarczy, w tym wypadku różnica 1 mm nie robi różnicy. Na przełaje są dłuższe niż 7mm :hej:
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Czemu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

http://allegro.pl/item669420062_nike_ri ... sport.html

to nie są przypadkiem te same co z run4fun ? ;o 150 zł... ale i tak w sumie z przesyłką ze 170 a za kolor moge zapłacić te 20 zl bo czarne zarąbiste :D
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Popatrz własnie na Allegro jeszcze
Ja kupilem na allegro kolce za 24zł ktore w sklepie kosztuja 120zł-dodam ze kupilem je nowe, z metką :bum:
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
Czemu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A jeżeli normalnie rozmiar buta mam 46 i długość wkładki 30 cm, butów biegowych joma carrera też mam 46 to jaki powiniennem mieć rozmiar kolców ? Zmierzyłem dokładnie i stope mam 28,5 cm. Bo chce zamówić te Nike Rival MD IV ale nie wiem jaki rozmiar ;/ czy rozmiar wkładki ma być taki sam jak długość stopy ? Bo coś nie chce mi sie wierzyć że musiałbym mieć rozmiar kolców 44,5 jak normalnie mam 46 ;/ a nie chce kupić za małych czy za dużych :(

No i jak możecie powiedzcie jaki macie rozmiar normalnych butów, butów do biegania a jaki kolców ;p
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Wydaje mi sie ze długosc wkladki kolcow powinna byc 29cm-29,5 cm zwracajac uwage ze masz 1,5cm roznicy miedzy dlugoscia stopy a wkladka butow do biegania.Ksiazkowo powinienes miec dłuosc wkladki buta do biegania 29cm. Dlaczego 29-29,5cm ??
Kolce powinny byc scisle dopasowane do stopy a patrzac na te anomalia to drudno powiedziec :bum:
To jest tylko moja opinia, byc moza zła :bum: wiec czekam na opinie bardziej doswiadczonych :hej:
Co do mojej rozmiarówki
Buty zwykłe-42r
Buty biegowe-42r-27cm
Kolce-42r-27cm

Niby rozmiar b.biegowych i kolcow sa takie same, jednak przy kolcach zdaje sie jakby buty biegowe były o rozmiar wieksze, dlatego wszystko zalezy od kroju buta.
Na twoim miejscu poszukałbym jeszcze w sklepach internetowych, allegro i ebay kolcow niedaleko twojej okolicy i zawsze moglbys nawet busem dojechac te 60 czy 70 km, bo jednak 200zł wydac na buty ktore sa na ciebie za małe to paranoja :bum:
Pozdrawiam!
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
Czemu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chmm no dzięki za zainteresowanie ;) Poszperam jeszcze troche na necie :P no i może jeszcze ktoś się jeszcze wypowie :D

No jednak wolałbym kupić te bo wydają mi się naprawdę świetne, do Poznania jadę dopiero 15 lipca a na 18, na zawody chcialbym miec :( wiec jak w Poznaniu nic nie bedzie to nie zdaze kupic :( no chyba że pojade do Szczecina właśnie po tamte xD
Czemu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

odświeżam
marekJaro
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się