Chińskie trampki 20 zł, a bieganie po lesie

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

russian, white russian pisze:
to jakim cudem reszta nabawiła się kontuzji, skoro biega w "profesjonalnym", drogim i szeroko reklamowanym obuwiu ???
----------
papucie to tylko papucie. pewnie że czasem się przydadzą lepsze, ale nie traćmy właściwej perspektywy.
/swoją drogą, ciekawe, co by abebe bikila powiedział na ten temat... :)

zdrówko
troszkę napisałeś tak:

ilu jeździ dużymi fiatami trzech ,pięciu ?i żyją :)
to jakim cudem Ci co jeźdzą najnowszymi BMWicami giną w wypadkach??
russian demagog równie dobry z Ciebie jak biegacz :)

Nie demonizuję wpływu obuwia na wyniki -ale utwierdzanie początkujących,że dobrze robią biegając w tramkach to lekkie niehalo
przedstaw argumenty za i przeciw a nie mów ,że kiedyś każdy ( to akurat ukłon w kierunku wojtka ) w trampkach biegał i na olimpiadę też niektórzy jechali - bo jak popatrzę nawet na stare foty -to wszyscy kadrowicze w adikach akurat są :) Może te lepsze buty mu nie pomogą,ale na pewno nie zaszkodzą.

ps zdrówko-akurat otworzyłem pszenicznego priomatorka :)
PKO
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najlepszym argumentem za powrotem do dawnych form jest znaczna ekspansja Nike Free , Five Fingers a nawet MBT czy Newton .
Jest to typowy efekt wahadla , kiedy z jednej skrajnosci przechodzi sie w druga , by stopniowo powrocic do zdrowego balansu
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtek pewnie masz rację,mnie bardziej raduje dyskusja sama w sobie niż dociekanie efektu wahadła :)
a powrót do dawnych form spowodowany jest czystym marketingiem -trzeba ludziom sprzedać jakąś nowość -nawet jakby to miała być staroć :)
w myśl zasady:
nie ma co robić lepszych produktów-trzeba znaleźć głupszych klientów :)
ps
i to żaden przytyk ani aluzja do nikogo !!!!!!!
raczej smutna konstatacja działania tych wielkich i tych mniejszych też ....
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tutaj sie nie zgodze .

Ewidentnym przykladem dzialania marketingu niech bedzie wywiad z Bartie , ktory siedzac w samym srodku tego przemyslu , skontatowal ze buty biegowe dla biegaczy przestaly sie stricte produkowac gdzies w polowie lat 90 tych lub wczesniej .
Potem to byly takie kolorowe jarmarki . Ludziska musieli co sezon zaczac kupowac nowe modele aby byc na topie . Istotnych zmain bylo na przestrzeni lat nie za wiele .
Dopiero niedawno Nike wyszedl z krytykowanych , pekajacych poduszek powietrznych , wprowadzajac Lunar Lite do asortymentu materialow na podeszwy .

Zdrowym rozsadkiem jest uswiadomianie klientow o koniecznosci wzmacniania mesni stop . Wiadomo ze nie kazdy skorzysta i powodow ku temu bedzie wiele ( brak czasu , urbanizacja ,itp )
Articles in English:

Looking back:

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wojtek -no ale jakby nie patrzeć swoją"niezgodą" potwierdziłeś to co napisałem-wraca stare w nowym odkryciu :-)
Jak kupiłem na targach przed maratonem w berlinie w 2000 roku adidasy adiosy (i to z kosza bo już wtedy nie produkowali ) to do dzisiaj żadnych innych butów nie wspominam z większym sentymentem -a z serii twardych były raczej .
I teraz zauważ wraca się właśnie do tego - w sumie mówimy o tym samy...ale wciąż nie zmienia to faktu,że ja odnoszę się do głównego wątku tego tematu- nie polecam koledze początkującemu tak trampek tak i adiosów .
Zauważ ,sam napisałeś,że wkładki czynią cuda..a w tych trampkach zdiełano na dzonce ich nie ma ...:)
Zdrowym rozsadkiem jest uswiadomianie klientow o koniecznosci wzmacniania mesni stop . Wiadomo ze nie kazdy skorzysta i powodow ku temu bedzie wiele ( brak czasu , urbanizacja ,itp )
a to wogle poza dyskusją i nawet nie mam zamiaru polemizować bo nie ma z czym.
amen :)
Cezariusz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

adios,adios

Obrazek
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ło matko te wyżej dokładnie jak moje....no cudooo...aż drugie piwo z radości otworzę-aleś mi przyjemnośc sprawił -sam się nie spodziewałem :)
ech..moja dusza gadzeciarska :)
swoją drogą jakże dobrze wyglądają przy współczesnych kamaszach.
dzięki brachu-na półmaratonie w szczecinie stawiam piwo !!!! :)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czasem trzeba czasu aby dobrze zanalizowac pewien aspekt .

Kiedys trampki byly zlem koniecznym bo para adidasow przewyzszala sredni miesieczny zarobek , w przeliczeniu na dolary na czarnym rynku .

Trzeba bylo kilkanascie lat super butow aby uzmyslowic sobie ze nadal nie ma tak slodko . Kontuzje kolan , niegdys niezwykle rzadkie , sa na porzadku dziennym . Z kolei zapalenia sciegna Achillesa , codzienny koszmar dawniejszych bi9egaczy , jakby zniknely z pola widzenia .

Powrocono czesciowo do zrodel , doradzajac jednoczesnie system rotacji .

Mamy wiec do czynienia z klientem , ktory czesto jest swiadom przyczyn i skutkow ale nade wszystko majacym wybor ( chocby internetowy )
Articles in English:

Looking back:

Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mi się jednak zdaje, że kontuzje to jednak nie wina butów tylko błędów treningowych + zaniedbywania ćwiczeń ogólnorozwojowych

i skłaniałbym się raczej podobnie jak cichy to tezy ,że Nike nie wymyślił Free w celu powrotu do korzeni a jedynie jako efekt "damy wam coś nowego, świeżego ,innego ", cel oczywisty

jak już koledzy się "fanują" trzema paskami to js mam też rarytasik
http://www.adidasshop.pl/walking-k_8/6/ ... 57-z_2922/, przemodelowany, kultowy zx8000, jak zaczynałem biegać to obok Nike Huarache i Puma Disc System był to szczyt marzeń
Tomek
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomek-akurat w adidasach najmniej biegam-strasznie irytuje mnie polityka tej firmy odnośnie naszego kraju-czyli mówiąc krótko i bez ogródek
-mamy Cię w dupie biegaczu...
ale adiosy..ech...to były buty...żadne adizero takich uczuć już we mnie nie wzbudza :)
aha i jeszcze takie seledynowe startówki fili miałem..nie pamiętam już modelu..też fajowskie były...amortyzacja jak w tych trampkach za 2 dychu :)
a w adidaschop.pl zdarzało się kupować-trochę off top -ale polecam sklep-solidny i sprawdzony :)
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hello cichy

tak jest jak mówisz z Adidasem , taki brand, taki potencjał, jak widziałem co oni w Berlinie na maratonie robią to ech... stawiają cieżarówkę Merca z taką witryną a na niej cała kolekcja runningowa Adidasa + pokaz multimedialny z biegów z zawodnikami , których sponsorują a na targach maratońskich to mają takie stoisko ,że szczęka opada

u Nike trochę lepiej w Polsce , + za marketing ale za dystrybucję mierny

teraz też jest adios tylko ,że w lini adizero

miałeś te startówki filii , te seledynowe ? w tym to tylko elita biegała na zawodach

ciekawostka , adidasshop prowadzą Czesi ;-)
Tomek
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:hello cichy

tak jest jak mówisz z Adidasem , taki brand, taki potencjał, jak widziałem co oni w Berlinie na maratonie robią to ech... stawiają cieżarówkę Merca z taką witryną a na niej cała kolekcja runningowa Adidasa + pokaz multimedialny z biegów z zawodnikami , których sponsorują a na targach maratońskich to mają takie stoisko ,że szczęka opada

u Nike trochę lepiej w Polsce , + za marketing ale za dystrybucję mierny

teraz też jest adios tylko ,że w lini adizero

miałeś te startówki filii , te seledynowe ? w tym to tylko elita biegała na zawodach

ciekawostka , adidasshop prowadzą Czesi ;-)
Tomek :)
Jest dokładnie jak mówisz z adikiem-wstyd mi za ich politykę na Polskę ,normalna żenada -nic ich nie usprawiedliwia -ale konkurencja nie śpi i kiedyś obudzą się z ręką w nocniku-czego im serdecznie z całego serca życzę :)

File te seledynowe-gdzieś mam w piwnicy -wygrzebie foty wrzucę -to były buty - do elity to mi daleko, hoho i fiu fiu-ale buty miałem takie same-nie ma to jak dusza gadzeciarska :)

co do adidasshop -to popatrz jak ciekawostka-kupowałem buty-od razu odpisali,że czas oczekiwania 10 dni bo muszą ściągnąć z niemiec- wysyłka do polski za darmo i jeszcze i tak było o 50 złotych taniej niż w intersporcie zdaje się- czyli można jak się chce.

Ale firmie adidas póki co dziękuję bardzo - zakochałem się w soucony -fakt,że mam na razie tylko Fastfitche 3 endurance (te fajowskie w kolorze orange)-ale jutro będę miał triumphy 6 i jak są tak dobre jak piszą to adidasowi już podziękujemy - nad czym ubolewam bo ostatnio trezba to przyznac obiektywnie naprawdę dobre buty.
Ale jak napisałem poprzednio -łaski bzzzz :)

właśnie pisze test NB1223 już jedne zabiegałem-920 km-niedługo na mojej stronie.
potem zobaczymy -może wezmę się za adidasa :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ