Nokia Sports Tracker

Awatar użytkownika
adamo110
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!!
Czy używa ktoś może systemu Nokia Sports Tracker pod czas treningu ??

Wie ktoś moze ile płaci sie za przesył danych??
PKO
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

przypuszczam że chcesz zapytać ile danych toto wysyła... bo ile się płaci - to zależy od twojego operatora... no i od sposobu jakim będziesz się łączył do internetu

(od 0 PLN do kilku - kilkudziesięciu groszy w zależności od taryfy)

sam programik w trybie treningu nie wymaga internetu (tak wynika z opisu na stronie, dopiero do uploadu potrzebujesz internet... no i równie dobrze możesz skorzystać z WI-FI, albo z kabelka do komputera )

(nie wiem czy ta druga opcja jest możliwa na nokii, bo więcej miałem doczynienia tylko z PPC na WM)
Szymon
Obrazek
rayker
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czasami biegam z tym ustrojstwem, zwłaszcza jak trasa jest nieznana i trzeba ją obmierzyć.

Soft jest fajny, bo działa i darmowy :-)

Odnosnie transmisji danych to po pierwsze nie musisz jej odpalac, mozesz uzywac ST w trybie off line (trzeba dane przepisac recznie).

Jezeli zas zdecydujesz sie na odpalenie transmisji to synchronizacja jednego treningu (bez zdjec i innych "media objects") waży około 40 Kb (trening 10 km , im dłuzej tym więcej danych). Przy taryfach liniowych polskich operatorow (1-1,5 PLN za MB) wychodzi 5 - 10 groszy (minimalny kwant danych to zazwyczaj 50 lub 100 kB).

Więc tanio jest. Zwróć uwagę, że soft ma trochę różną funkcjonalność na różnych modelach.
Na przykład na N95 liczy tez kroki, wadą jest bardzo długi start GPSa - nawet 10 minut.
Na drugim gdzie testowalem (6210 Navigator) GPS startuje duzo szybciej, natomiast nie liczy krokow, chociaz telefon ma akcelerometr.

Ciekawe jest tez ogladanie raportu z biegu (miedzyczasy) w ukladzie horyzontalnym ekranu - wtedy widac wyliczony pace na kazdym odcinku.

Jak by dolozyli obsluge jakiegos czujnika pulsu po bluetoothie to bylby fajny zestaw treningowy (telefon, MP3, GSP i Pulsometr).
--------------------------------------
Where no man has run before.
bloodyfox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ale możesz sobie wziąć pakiet danych - o ile twój operator to ma, ja mam w MixPlus 5zł za 25MB lub 10 za 60MB

Mimo że dużo używam to zawsze kupuje ten mniejszy w nadziei że mi na dlugo starczy, ale ja to zazwyczaj jak musze maila wysłać to potrzebuje.

jak mi się będzie umowa kończyć to pomyśle nad jakimś tel. co mi do treningów się przyda
bloodyfox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a i jeszcze jedno tak jak mówisz to pakiet rozlicza się co 100kb i jest ważny miesiąć. czyli za takie 5zeta to parę razy zdążysz zsynchronizować, no chyba że twój operator ma coś tańszego to może wtedy i na dłużej jeszcze wystarczy
Awatar użytkownika
adamo110
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki wszystkim za odpowiedzi ;D wszystko juz opanowałem jeśli chodzi o ten programik mam nokie n78 GPS łaczy mi sie ok 10s wiec bardzo szybko i bigam w trybie offline wiec zadnych opłat a dopiero kiedy przybiegne do domu to imortuje trening przez wifi oto mój pierwszy bieg tym programikiem oczywiscie : http://sportstracker.nokia.com/nts/work ... ?id=838406
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ