nike triax dla neutrala?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:44
- Życiówka w maratonie: 3:56
witajcie,
czy osoba, która jest neutralem może biegać w Nike Air Triax (czyli dla średnich pronatorów)?
kupiłem sobie te buty, bo wydawało mi się, że jak mam lekkie płaskostopie, to jestem pronatorem, a dzisiaj na teście na macie elektronicznej wyszło mi, że jestem neutralem.
czy coś mi grozi, jak będę biegał w tych butach?
pozdrawiam,
sebeq
czy osoba, która jest neutralem może biegać w Nike Air Triax (czyli dla średnich pronatorów)?
kupiłem sobie te buty, bo wydawało mi się, że jak mam lekkie płaskostopie, to jestem pronatorem, a dzisiaj na teście na macie elektronicznej wyszło mi, że jestem neutralem.
czy coś mi grozi, jak będę biegał w tych butach?
pozdrawiam,
sebeq
-
- Zaprawiony W Bojach
spokojnie nic Ci nie grozi
gorzej jakby było w drugą stronę, but dla pronatora ma za zadanie podtrzymywać stopę od wewnętrznej strony aby się nie zapadała i kolana nie szły do środka, jeśli Twoja stopa przetacza się normalnie zwyczajnie ten element nie będzie używany
ale jest jeszcze tak zwana pronacja zmęczeniowa np. na 18 km półmaratonu lub jakimś długim wybieganiu , wtedy stopa mimowolnie idzie do środka i wtedy to się bardzo przydaje , w tym przypadku ten footbridge i dwuciśnieniowa poduszka gazowa
mimo wszystko to buta dla nadpronatora
jake masz, 12 ?

gorzej jakby było w drugą stronę, but dla pronatora ma za zadanie podtrzymywać stopę od wewnętrznej strony aby się nie zapadała i kolana nie szły do środka, jeśli Twoja stopa przetacza się normalnie zwyczajnie ten element nie będzie używany
ale jest jeszcze tak zwana pronacja zmęczeniowa np. na 18 km półmaratonu lub jakimś długim wybieganiu , wtedy stopa mimowolnie idzie do środka i wtedy to się bardzo przydaje , w tym przypadku ten footbridge i dwuciśnieniowa poduszka gazowa
mimo wszystko to buta dla nadpronatora
jake masz, 12 ?
Tomek
-
- Wyga
11,5
kupiłem tydzień temu, czasami czuje lekkie drętwienie stóp na początku biegu, za 1 razem było bardzo mocne, teraz już prawie tego nie czuję.
Mam trochę problemów z kolanami, trochę się buntują przeciwko moim biegom. Postanowiłem więc, że zainwestuję trochę w buty, żeby miały trochę wygodniej
Ważę ok. 81 kg i biegam ok. 9 km na raz, średnio co 2 dzień.
kupiłem tydzień temu, czasami czuje lekkie drętwienie stóp na początku biegu, za 1 razem było bardzo mocne, teraz już prawie tego nie czuję.
Mam trochę problemów z kolanami, trochę się buntują przeciwko moim biegom. Postanowiłem więc, że zainwestuję trochę w buty, żeby miały trochę wygodniej

Ważę ok. 81 kg i biegam ok. 9 km na raz, średnio co 2 dzień.
-
- Zaprawiony W Bojach
triax to przede wszystkim but z kategorii stability ale z porządną amortyzacją
można było coś wybrać z serii cushion ale pobiegaj ,zobaczysz w czasie czy te buty Ci leżą , pytałem czy 12 edycja
11,5 to podwozie z 11 a cholewka z 12
wizualnie to poza wszystkim ładny but
można było coś wybrać z serii cushion ale pobiegaj ,zobaczysz w czasie czy te buty Ci leżą , pytałem czy 12 edycja
11,5 to podwozie z 11 a cholewka z 12

wizualnie to poza wszystkim ładny but
Tomek
-
- Wyga
Ja właśnie zastanawiam się nad zakupem Triaxów, tyle ze 12stek
Jak Ci się w nich biega ?
Również mam lekkie płaskostopie (co niby wiąże sie z pronacją), ale od sierpnia biegałem w Vomero i na nic nie narzekałem

Jak Ci się w nich biega ?
Również mam lekkie płaskostopie (co niby wiąże sie z pronacją), ale od sierpnia biegałem w Vomero i na nic nie narzekałem

Jeśli czegoś bardzo chcesz to, to zdobędziesz
-
- Wyga
jak się okazuje lekkie płaskostopie wcale nie oznacza pronoacji (przynajmniej tak mi wyszło z tej maty elektronicznej adidasa) - okazało się, że mimo płaskostopia jestem neutralem.
buty generalnie są bardzo fajnie, ale ja się przesiadłem z takich adidasów za 100 zł, więc dla mnie to była zmiana jak z malucha na mercerdesa
buty generalnie są bardzo fajnie, ale ja się przesiadłem z takich adidasów za 100 zł, więc dla mnie to była zmiana jak z malucha na mercerdesa

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
biegam w triaxach 11 od roku, nabilem w nicch 600 km (co swiadczy o moim lenistwie) po szutrach, blocie, asfalcie, tartanie i kostce betonowej. W upale i na mrozie. Natomiast poza bieganiem odpoczywaja.
Jestem nadpronatorem w kategorii wagowej 90+, więc buty nie maja lekko.
Jestem bardzo zadowolony i pewnie nastepne kupie triaxy 12. Tylko troche wiekszy rozmiar. Okazalo sie, ze przy dystansach powyzej 10-11 km stopa mi sie powieksza i zaczynam miec ciasno
Jestem nadpronatorem w kategorii wagowej 90+, więc buty nie maja lekko.
Jestem bardzo zadowolony i pewnie nastepne kupie triaxy 12. Tylko troche wiekszy rozmiar. Okazalo sie, ze przy dystansach powyzej 10-11 km stopa mi sie powieksza i zaczynam miec ciasno

--------------------------------------
Where no man has run before.
Where no man has run before.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Odświeżę temat.
Czym różnią się Triaxy 11 i 12? Przymierzałem w sklepie 12-tki i wydają mi się odpowiednie, jednak 11-tki są za ~240 zł, a 12-tki około 400.
Niebagatelna różnica.
Czym różnią się Triaxy 11 i 12? Przymierzałem w sklepie 12-tki i wydają mi się odpowiednie, jednak 11-tki są za ~240 zł, a 12-tki około 400.
Niebagatelna różnica.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Kolorem + rokiem wydania.vi3dr0 pisze:Odświeżę temat.
Niebagatelna różnica.
Jakością raczej minimalnie albo i wcale. Marketing robi swoje.