a i to jest ta wersja:
http://sklep.sport-studio.pl/index.php? ... =1&id=1294
Asics Enduro a Trabuco czy Nike pegasus
- Nagor
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja mam pytanie techniczne: co to jest stęp? Według Wikipedii: część ciała u kręgowców, łącząca stopę z goleniem Czy chodzi po prostu o piętę?Marek Szostek pisze: system, który poprzez specjalną budowę podeszwy pod stępem
-
- Zaprawiony W Bojach
stęp w tym wypadku to raczej sklepienie podeszwowe w stopie , tak wynika z opisu Marka , ta specjalna wkładka ma uczynić but i krok bardziej stabilnym w trudnym terenie
a ja mam pytanie co oznaczają skróty WR , WP ?
strona internetowa latem 2009, to jakiś żart , to ponad pół roku !!!
a ja mam pytanie co oznaczają skróty WR , WP ?
strona internetowa latem 2009, to jakiś żart , to ponad pół roku !!!
Tomek
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48

Ten Trail Sensor System ma teoretycznie dopasować piętę najlepiej do podłoża żeby się nie "gibała" - jeśli stęp to pięta, to ok.

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
pomimo, ze biegam w Asicsach od ok 6 lat to nie polecam ich modeli trailowych; wg wielu specjalistow i znawcow rynku nie jest to ich mocna strona; dojrzewalem dluuuuuuugi czas do zakupu drugiej paru butow do biegania w terenie, zwlaszcza, ze od ok ponad roku wiekszosc mojego biegania to las, gorki, kamienie, bloto, woda etc (Las Wolski - Krakow); pomimo sentymentu do Asicsow w koncu kupilem Salomony XA Pro 3D Ultra - rasowy but do biegania w terenie, swietnie trzyma noge, super przyczepnosc, "szybka sznurowka". POczulem roznice kiedy biegalem w takim terenie w moich Asicach (2130 a pozniej kayano - buty rewelacja ale nie na moje karkolomne bieganie w kazda pogode w takim terenie)
pozdrowko
pozdrowko
Slawko
-
- Zaprawiony W Bojach
ja myślę ,że SALOMON robi super buty do extremalnych warunków typu adventure racing, w tym się specjalizują , co do Asicsa to są to raczej buty crossowe/trailowe na lżejszy teren, pagórki , mokro, grząsko, to nie są typowo buty górskie w jakich Salomon się specjalizuje
Tomek