Buty...

Awatar użytkownika
Dosu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,Pozdrawiam

Jakiś czas temu zaczołem Biegać a więc przyszła pora na kupno jakiś butów ;P

Mam pytanie: Czy buty firmy Kalenji są dobre jak na sam początek??
PKO
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

są ok, ale w Kalenji są również różne typy butów więc napisz czego potrzebujesz albo jakim jesteś biegaczem, krok, waga, po czym biegasz? ile ?
Tomek
Awatar użytkownika
Dosu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem początkujący biegam po scieżkach leśnych(z odrobiną asfaltu...)...napewno Amator ;p Waga hm ~67-70kg
.................G U N S 'N R O S E S.................

.........F O R E V E R........
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to masz do wyboru:
Kalenji Succes- całkowicie amatorski but dla osób biegających ok. 2 razy w tygodniu ,bez żadnych fajerwerków , pianka prasowana tłoczona to ich jedyna amortyzacja , chlolewka z siateczki, lekkie, 49 zł , do 30 minut jednorazowego biegania

Ekiden 75 ,wzmocnienia boczne, lepszy materiał , lepszy design , 84,95
do 45 minutowego jednorazowego biegania

Ekiden 100 , amortyzacja na pięcie CS2 , system stabilizujący ARKSTAB, antybakteryjna wkładka, 129,95

i zgadzam się GNR forever :hejhej:
Tomek
Awatar użytkownika
Dosu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hmm tylko że ja staram się biegać codziennie (od Pon-Pt i czasem soboty) i to "bieganie" (często przeplatane z marszem) daje mi jakies 2h i czy te buty wytrzymaja taką częstotliwością biegania?

Awatar użytkownika
kryminalistyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dosu pisze:hmm tylko że ja staram się biegać codziennie (od Pon-Pt i czasem soboty) i to "bieganie" (często przeplatane z marszem) daje mi jakies 2h i czy te buty wytrzymaja taką częstotliwością biegania?
Dosu, martw się, żeby wytrzymały Twoje kolana :)

Nie przesadź na początku z intensywnością biegu. Potrzebujesz nieco czasu na regeneracje.

Na Twoje szczęście jesteś stosunkowo lekki ;)

Co do Kalenji- poczytaj testy na tej stronie. Fachowcy wyrażali się o tych butach życzliwie.

Ja również mam dobre doświadczenia z tą firmą. Nie tylko z butami, ale i tanimi, i dobrymi ciuchami (koszulki, spodenki, itp.)

Solidne wykonanie za nieduże pieniądze.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=yacca][img]http://runmania.com/f/a8fe816431c32b319621955ea814a757.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Dosu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

co do koszulki i spodenek także mam pozytywne doświadczenia xD a z tą wagą to chyba przesada aż tak lekki nie jestem xD Chociaż fakt moja waga od paru dobrych lat ciągle spada... ;p

milady
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja tez jestem tutaj nowa, a biegam juz 5 dni i mam nadzieje, ze stanie sie to moim codziennym nawykiem :hej:

dlatego mysle, ze pora zastanowic sie nad porzadnymi butami do biegania bo jak na razie to zasuwam w zwyklych bucikach noname i nie jest to zbyt wygodne.
co byscie mi poradzili?? bylam wczoraj w sklepie i gosc reklamowal mi bardzo nowe najki, chyba to byly zoom victory, ze bardzo lekkie i wygodne. co o nich myslicie?
ashaa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z tego co słyszałam są to bardzo dobre boty, z technologią flywire - specjalnie dostosowane do biegania, a powiedz przymierzałaś je ? Próbowałaś w nich pochodzić ? pobiegać ? jak wrażenia ?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Zoom victory to są buty raczej dla zdecydowanie lekkich i efektywnych biegaczy. Nie polecałbym ich komus kto zaczyna bieganie, chyba, że jest naprawdę mocny i biega dobrze technicznie.
Ale jako amatorskie startówki, lub buty treningowo startowe mogą się sprawdzić nieźle.
milady
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no ja na razie poki co jestem bardzo lekka :)
przymierzalam je i byly bardzo wygodne, jakby w ogole nie czuc bylo buta. no ale jeszcze sie poorientuje, bo ja jestem zupelnym amatorem w sprawie biegania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ