zakupy online zagranica.

lnx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czesc,

Przejrzalem oferte paru sklepow(tych, które nie wykluczaja wysylki poza USA) i ceny sa zdecydowanie nizsze niz w Polsce(nawet dwu-trzykrotnie). Stad glowne pytanie: Kupował ktoś z Was buty np. w USA internet?

Pytam, bo chcialbym wiedziec, czy moze te butu w tych sklepach, to jakies odpady fabryczne lub cos takiego.
Kupowalem juz rzeczy za granica poprzez internet, wiec wiem ile taki towar moze isc itp. Chodzi mi bardziej o jakosc tych butow gdyz zdaje sobie sprawe, ze zwrotow nie bede w stanie wykonac(pomimo mozliwosci).
PKO
Awatar użytkownika
lejek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,

ja kupiłem dwa miesiące temu Nike Air Vomero3 w USA. W Polsce 460 PLN (czasami 399). Zapłaciłem 130 USD włączając przesyłkę (99 za buty + około 30 za przesyłkę). W USA buty są po prostu w takiej cenie. Przelicznik dolara się zmienił (złoty jest bardzo mocny) i dlatego buty w USA wydają się relatywnie tanie. Ja użyłem do zakupów e-bay'a.
Buty jak najbardziej oryginalne. Jestem super zadowolony. Są tylko dwa ale:

1. Musisz założyć, że mogą dorzucić Ci cło i VAT jeśli kupujesz spoza UE. Ja stwierdziłem, że nawet jak się to stanie to i tak mnie wyjdzie kilkadziesiąt złotych taniej. Cło nie obowiązuje bodajże do "przesyłek prezentowych o wartości poniżej 30USD" i właśnie taką cenę miałem zadeklarowaną na paczce.

2. Musisz założyć, że paczka może iść trochę. Jest to po częsci spowodowane sprawdzaniem paczek na cle. Jeżeli wezwą Cię do zapłaty, to może to spowodować kolejne kilka dni opóźnienia.

Ja nie płaciłem cła i przesyłka szła 8 roboczo dni...

Pozdrawiam,
Lejek
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

A warto jest kupić pulsometr w USA? Ile wynosi koszt przesyłki? I znacie jakieś stronki gdzie można by kupić forerunnera 50?
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rapacinho pisze:A warto jest kupić pulsometr w USA? Ile wynosi koszt przesyłki? I znacie jakieś stronki gdzie można by kupić forerunnera 50?
bedziesz czekal na niego miesiac i jeszcze nie wiadomo czy nie "zapodzieje" sie gdzies w drodze.lepiej kupic w polsce, masz fakture, gwarancje itp. zapłacisz wiecej ale masz sprzet od ręki i pewny.
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ