Kolejne pytanie o buty... ;)

Eaxene
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam mam z lekka problem z doborem butów;)
Mianowicie wygląda to tak: zaczynając od początku- patrząc na odcisk stopy mam stopę zbudowaną normalnie, jednakże sam wiem iż mam bardzo niskie sklepienie stopy i w prawej stopie mam stwierdzone lekkie płaskostopie(bez upośledzenia zdolności bojowych :P ), jednakże z obserwacji moich stóp podczas biegu sam widze (i czuje) że mam lekką supinację.. czyli mam 3 w 1 ;) dlatego mam pytanie co z butami sam bym się sugerował sposobem biegu czyli lekka supinacją, ale chciałbym się poprostu upewnic co Wy o tym sądzicie?:) Btw. może od razu jakaś rada jaki model butów wybrać? Najlepiej mi sie biega w lekkich butach i dosyć szybkich ale wiem że to będzie zależało od odpowiedzi na pierwsze pytanie:) z góry dziekuje za pomoc :)
PKO
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

witaj!widze za mamy podobny problem.moje stopy wg badan maja budowę neutralną,jednak podczas biegu stawiam stopy zdecydowanie jak supinator, widac to rowniez po sposobie zuzycia butów, mianowicie scieraja sie od zewnetrznej strony.i dlatego tez polecałbym kupic buty dla stopy supinującej, bo liczy sie sposob stawiania stopy podczas biegu i wedlug tego powinno sie dobierac odpowiedni model z odpowiednią amortyzacja i wsparciem.polecam zajrzec na strone www.sklepbiegacza.pl maja tam podzial wg rodzaju stopy, to bardzo pomocne podczas szukania konkretnych butów.ja biegam osobiscie w asicsach nimbus VIII sa dla mnie idealne.rowniez dostepne w tym sklepie.pozdrawiam!!
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ