Garmin Forerunner 305 czy ktorys z Polarow?

kuba400
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!
Który polecacie?Zastanawiam sie miedzy Garmin Forerunner 305 a Polarami:RS800sd,s625X,RS200sd lub RS400sd.Czy któryś z polarów posiada funkcje GPS?
Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
henley
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie polecam Polar RS800sd. W komplecie znajduje się inercyjny czujnik ruchu S3(nowej generacji) zakładany na but. Jeżeli z jakiś powodów chcesz używać czujnika GPS to możesz do tego modelu dokupić czujnik G3 (nie mierzy wtedy kadencji i długości kroku). Pozostałe Polary używają czujnika inercyjnego na but poprzedniej generacji (duży, nie liczy kadencji i długosci kroku) i zdaje się , że nie współpracują z czujnikiem GPS. W przypadku Garmina 305 zdany jesteś tylko na czujnik GPS.
Widziałem kiedyś prezentację Gramina 305 i zaskoczony byłem słabą jakością wykresów w porównaniu z Polarem. Może już coś w tym zakresie porawiono. Myślę ,że jakość dołączanego oprogramowania to osobna, bardzo niedoceniana przez wielu sprawa.
pzdr
henley
,,Nie ma litości, zakładników nie bierzemy..."
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

s625x to o ile sie nie myle model przeznaczony dla rowerzystów, moze byc troche ciezki
sd oznacza ze kupujesz jeszcze sensor o którym pisze henley
porównaj funckcje 200,400,800 i zastanów sie które sa dla ciebie ważne
O Garminie słyszazłem wiele dobrego. MichalJ powie ci wiecej szczegółow

Wada Rs800 (pewnie i RS400 bo sa podobnie zbudowane) sa klawisze
kiedy nie trenujsze czesto niechćacy włacza ci sie stoper. Dobra, od tego jest blokada klawiatury. Ale z kolei podczas treningu czasem jak klikam w czerwony przycisk miedzyczasu to zegarek nei zaskakuje, w ferworze zawodów jest to dla mnie wada
Mateusz
Dare for more!
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

S625X i S725X to te same "zegarki", roznia sie tylko dodatkowym osprzetem, ktory zreszta pozniej mozna dokupic. S625X to model dla biegaczy (z czujnikiem inercyjnym), a 725 z czujnikiem predkosci do roweru i pewnie czyms tam jeszcze. Teraz nie pamietam. To sa modele sprzed ladnych paru lat.
Mi dzielnie sluzy S625X kupiony blisko 2 lata temu. Czujnik inercyjny jest wprawdzie wiekszy niz w RS800SD, ale nawet w lekkich butach go nie czuc na nodze.
Tak jak pisze Henley, do 625/725 nie mozesz zastosowac opcji GPS, czyjnik nie liczy tez kadencji/ilosci krokow.

B.
moosacho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Lukic
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witajcie.

Nie chcę tworzyć nowego tematu, dlatego piszę tutaj.

Jestem zainteresowany kupnem używanego (najlepiej z aktualna gwarancją) Garmina Forerunnera 305 lub Polara rs200sd.

Jeżeli ktoś chce sprzedać któryś z tych pulsometrów to proszę o kontakt na maila lub gadu-gadu: 3673445
-lisio-
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

henley pisze:Zdecydowanie polecam Polar RS800sd. W komplecie znajduje się inercyjny czujnik ruchu S3(nowej generacji) zakładany na but. Jeżeli z jakiś powodów chcesz używać czujnika GPS to możesz do tego modelu dokupić czujnik G3 (nie mierzy wtedy kadencji i długości kroku). Pozostałe Polary używają czujnika inercyjnego na but poprzedniej generacji (duży, nie liczy kadencji i długosci kroku) i zdaje się , że nie współpracują z czujnikiem GPS. W przypadku Garmina 305 zdany jesteś tylko na czujnik GPS.
Widziałem kiedyś prezentację Gramina 305 i zaskoczony byłem słabą jakością wykresów w porównaniu z Polarem. Może już coś w tym zakresie porawiono. Myślę ,że jakość dołączanego oprogramowania to osobna, bardzo niedoceniana przez wielu sprawa.
Można jednak do Garmina dokupić footpoda. Nie jesteś zdany tylko na czujnik GPS. Poza tym Polar RS800SD jest zdecydowanie droższy. Jakby były w tej samej cenie wolałbym pewnie polara 800. Ale nie są :ech:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=-lisio-][img]http://runmania.com/f/af7d2d3ee37f231c2dc1c7cdf67f4d04.gif[/img][/url]
bartex135
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie polecam POLAR RS800G3! Najwyższa jakoś produktu :)
Lukic
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ponawiam pytanie:

Czy ktoś chciałby sprzedać Polara rs200sd lub Garmina F305 ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ