Asisc

ankan82
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Proszę o radę, jestem na etapie zakupu obuwia. Wydaje mi się, że jestem supinatorem. Buty zdzieram na pięcie od zewnątrz oraz na od czubka do śródstopia na zewnątrz (wygląda to jak połówka gruszki- czubek węższa jej część, śródstopie szersza, przy czym krawędź buta jest miejscem przepołowienia owocu). By było trudniej mam stwierdzone płaskostopie. Biegam średnio 300km w miesiącu, głównie w lesie. Ważę 57kg przy wzroście 172cm, rozmiar buta 25,5cm, mam wąską stopę. Proszę o poradę jaki model butów kupić, przy czym najlepiej biega mi się w Asiscie. Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Trudna sprawa, choć akurat wyjątkowo może nie taka bardzo, ja mam trochę podobną sytuację.
I skłaniałbym się raczej ku butom neutralnym, czyli np może Trail Sensor. ?
Ale ponieważ wogóle nie przepadam za trailowymi Asicsami to sugerowałbym Adidas Supernova Trail - to jeden z pierwszych butów trailowych który był produkowany z myślą o zwiększonej stabilizacji ale jest to wg mnie but niezwykle uniwersalny i ja osobiście używam go od dwóch sezonów i polecam wszystkim. Ale jest problem z dytsrybutorem - nie łatwo go dostać.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ