Witam. Zastanawiam się nad kupnem tego modelu i nie wiem czy można go traktować jako dobrą alternatywę dla polara RS 200, Sigma PC 15 czy FIT WATCH?
http://www.allegro.pl/item226495139_pul ... mocja.html
http://www.sklep.4energy.pl/product3059 ... etr_pm_80/
http://www.medicmar.com.pl/produkt/pulsometr_pm_80.php
Cenowo BEURER PM80 zdecydowanie przewyższa pozostałe (najbliżej mu do RS 200), ale dla dużym plusem jest dołączone do niego oprogramowanie PC, dzięki czemu treningi można zapisywać i analizować na komputerze, a nie jak w Polarze wysyłać przez internet (słyszałem że jest do tego jakiś program i można to próbować jakoś obejść, ale...). Inna sprawa że posiedziałem troche na forum i jest dosyć dużo głosów że RS 200 się zawiesza mimo że to dosyć uznana firma. Co do SIGMY PC 15 i FIT WATCH to tam oprogramowania chyba wogóle nie ma, a drugą kwestią jest to czy nie są to pulsometry przeznaczone bardziej dla rowerzystów niż biegaczy. Inna sprawa że są zdecydownie tańsze...
Sam nigdy z pulsometrem nie biegałem, natomiast bawię się tym sportem już od około 6 lat i wreszcie chciałbym dokładniej i profesjonalniej zoptymalizować i poobserwować swój trening. Stoję przed wyborem pulsometru i stąd moje pytanie: co sądzicie o tych modelach? Jakie są Wasze doświadczenia z nimi i co doradzacie? Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.
Pulsometr Pulsometr BEURER PM80-co o nim sądzicie??
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam ponownie. Podbijam temat i mam nadzieje ze znajdzie sie Ktoś kto wreszcie sie w nim wypowie, bo nie wierze żeby na tym forum nie było nikogo kompetentnego.
Sprecyzuję swoją wypowiedź do jednego pytania: Czy Ktoś wie czy w pulsometrze Beuer PM 80 można programować trening interwałowy? W opisach jest o tym że jest możliwośc trenowania "w strefie" ale wygląda mi to na trening o charakterze ciągłym.
Czekam cierpliwie na odpowiedź i pozdrawiam.

Sprecyzuję swoją wypowiedź do jednego pytania: Czy Ktoś wie czy w pulsometrze Beuer PM 80 można programować trening interwałowy? W opisach jest o tym że jest możliwośc trenowania "w strefie" ale wygląda mi to na trening o charakterze ciągłym.
Czekam cierpliwie na odpowiedź i pozdrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
http://www.centrumrowerowe.pl/index.php ... d=123&l=pl
pulsometr bardziej biegowy niż kolarski a programami interwałowymi na tętno i na czas oraz m.in. programem maraton pól maraton i ćwierć maraton.
Jak bedzie kupował pulsometr to popatrz po sklepach internetowych kolarskich jak ten tam pulsometry są duzo tańsze niż wsklpeach biegowych i negosjuj cene
Tompoz
pulsometr bardziej biegowy niż kolarski a programami interwałowymi na tętno i na czas oraz m.in. programem maraton pól maraton i ćwierć maraton.
Jak bedzie kupował pulsometr to popatrz po sklepach internetowych kolarskich jak ten tam pulsometry są duzo tańsze niż wsklpeach biegowych i negosjuj cene
Tompoz
Tompoz
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki Tompoz za propozycję, w sumie ta Sigma ONYX PRO wygląda ciekawie, przy niezłej cenie-trzeba się bedzie jeszcze zastanowić. Ogólnie mi się podoba, tylko nie ma do niego oprogramowania i tym samym możliwości analizy treningów na PC, niestety. No ale przy takiej cenie nie mozna mieć wszystkiego. Jeszcze się zastanowie. Dzięki za odpowiedź, ale w sumie to nadal nie wiem czy w tym Beuer PM 80 jest możliwość programowania interwałów. Sądzę jednak że jest, bo jest 2 razy droższy od tej Sigmy.
-
- Rozgrzewający Się
Za cenę Beurera PM80 (oglądałem - na pewno warty tej ceny) można kupić również Polar'a RS 200 (w końcu Polar to Nr1 na świecie), ale i Suunto t1 lub t3 - tak więc wybór jest na prawdę duży.
Sigma bądź co bądź to jednak niższa od wymienionych "półka"
Sigma bądź co bądź to jednak niższa od wymienionych "półka"