Asics- dylemat na maraton

Wafelryżowy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej!
Przychodzę z małym dylematem, otóż w kwietniu biegnę maraton, trenuje już regularnie od jakiegoś czasu z planem. Obecnie lekkie treningi w moich starych novablast 2 (mają nabite już lekko 1000km), na szybsze treningi Magic Speed 4. Pewnym jest, że w tym miesiącu wymienię novablasty na 4 lub 5, bo czuje już mocne zużycie przy starych i teraz pytanie- czy oprócz tego kupić jeszcze jakieś startowe buty, czy lecieć jak dotychczas wszystkie moje maratony w novablastach (myślałem o zmianie ze względu na małą dynamikę buta, chyba, że w nowym modelach wygląda to inaczej). A może spróbować w Magic Speedach? Waga aktualnie 81kg, założenie czasowe między 3:25 a 3:30.

Pozdrowienia, dziękuję z góry za pomoc!

I może do zobaczenia z niektórymi w Mediolanie 6 kwietnia! ;)
PKO
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W novablasach 4 da się szybko biegać. Fajna responsywna pianka.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://www.strava.com/athletes/161056178
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Novablast 5 został znacznie lepiej przyjęty niż czwórka w youtubowym światku, brałbym to pod uwagę przy wyborze. Sam czwórki miałem tylko na nogach przez 2 minuty ale było sporo głosów że straciły trochę pazura względem poprzedników a piątka to krok w dobrym kierunku - czy to prawda? Nie wiem, ale widuje się sporo takich opinii.

3:25 to już zdecydowanie nie jest wolny maraton ale myślę że jak masz Magic Speed 4 to absolutnie nie warto kupować czegoś na siłę.
Awatar użytkownika
janekowalski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:26
Życiówka w maratonie: 02:59:42
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie miej żadnych dylematów. Na naszym poziomie biegowym można pobiec w czymkolwiek.

Zarówno magicspeed jak i Novablast będą super ok. Dynablast też będą ok.
www.sznrunner.blogspot.com - mój biegowy blog
PoczątkującySportowiec
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ostatnio kupiłem novablasty 5 i dupy nie urywa. Najlepiej byłoby przymierzyć w sklepie, wygodne są ale dynamiki to nie mają za dużo. Mam dla przykładu Saucony Triumph 21 już około 1400km i dalej na szybsze wolę je wziąć.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ