Buty - wytrzymała podeszwa(asfalt)

--Domas--
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:00
Życiówka w maratonie: 3:53:18

Nieprzeczytany post

Witam, jakie polecanie buty z wytrzymała podeszwą? Biegam 370 400 450 km miesięcznie głównie po asfalcie, zauważyłem że pierwsze i głównie zdzierają się pięty...znudziło mnie ciągłe testowanie różnych butów. szukam czegoś wytrzymałego. Z góry Dzięki za pomoc
PKO
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Poczytaj runrepeat.com-tam mierzą grubość gumy podeszwy, a nawet ścierają ją dremelkiem i mają bogatą bazę danych do wszelkich porównań. Asfalt asfaltowi nierówny, bo jeden bardziej gładki, a drugi bardziej szorstki. A do tego jeden człowiek biega z pięty, drugi ze środka, a trzeci z palców. A czwarty waży 55 kg, kiedy to piąty waży 95 kg. Dlatego subiektywna opinia niewiele tu wniesie.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?

https://runalyze.com/athlete/weuek
AdamKorecki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na pewno ma racje weuek, ze zmiennych jest wiele, ale jesli chodzi o scieranie podeszwy, to mialem dobre doswiadczenie z Adidasem (chyba SuperGlide), ktore mialy gume z logo Continental, czyli producenta opon.

W porownaniu z dwoma modelami Asicsa, w ktorych biegalem rownolegle i w tych samych okolicach, to niemieckim butom asfalt zdecydowanie najmniej szkodzil (czego nie dalo sie powiedziec o ich cholewkach...).
Ot, taka sugestia. A czy Adidas wciaz ma jakas wspolprace z Continentalem, czy tez obecnie zaczeli ciac koszty i uzywac najtanszych surowcow, to nie mam pojecia.

PS. Uwaga do administratora forum, sugeruje skasowanie uzytkownika rapayo, bo jestem niemalze pewien, ze to bot AI.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ