Kiedy wyjdą Hoka Blondi 9?
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
W Bondi to szeroka w śródstopiu jest podeszwa, anie miejsce na stopę. A palce klasycznie zgniecione.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 10-15km chodu/dzien
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Przodostopie w Bondi 8 owszem jest węższe niz w poprzednich trzech wersjach, Clifton 9 jest o wiele szersze w palcach, ma ksztalt U podczas gdy Bondi 8 jest bardziej jak V.
Nie wiem czy w polskich sklepach sa dostepne Bondi 8 w 2E oraz 4E, z reguly moi klienci którzy przyzwyczaili sie do Bondi 7 i poprzednich kupuja 2E jesli byli poprzednio w D itd. Problem sie zaczyna gdy maja bardzo szeroka stopę bo wtedy 4E sa zbyt wąskie. Dlatego pozostaje im Clifton 9.
Nowy Asics Kayano 30 jest zrzynka z Hoka, tym razem but na kolysce wyszedl im o wiele lepiej niz but 33M ktory robili pezez dwa sezony jako odpowiedź na Hoka Bondi jakies 8 lat temu. Warto sprobowac bo jest robiony w tez w 2E oraz 4E no i jak poprzednia wersja przodostopie msja szersze i głębsze niz poprzednie wersje. Mam shorta na yt o tym bucie.
Nie wiem czy w polskich sklepach sa dostepne Bondi 8 w 2E oraz 4E, z reguly moi klienci którzy przyzwyczaili sie do Bondi 7 i poprzednich kupuja 2E jesli byli poprzednio w D itd. Problem sie zaczyna gdy maja bardzo szeroka stopę bo wtedy 4E sa zbyt wąskie. Dlatego pozostaje im Clifton 9.
Nowy Asics Kayano 30 jest zrzynka z Hoka, tym razem but na kolysce wyszedl im o wiele lepiej niz but 33M ktory robili pezez dwa sezony jako odpowiedź na Hoka Bondi jakies 8 lat temu. Warto sprobowac bo jest robiony w tez w 2E oraz 4E no i jak poprzednia wersja przodostopie msja szersze i głębsze niz poprzednie wersje. Mam shorta na yt o tym bucie.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dystrybutor Hoki na Polskę (Raven z Krakowa) w ogóle nie sprowadza 4E.
-
- Wyga
- Kontakt:
A to wielka szkoda...
Mam obecnie urlop, wiecej wolnego czasu tak więc obczailem kilka najpopularniejszych polskich sklepów i niestety zauważyłem że nie mozna nigdzie dostac butow z półki "high stability" oraz nie wszystkie "moderate stability". U mnie w pracy 80% to te wlasnie twardsze buty ktore sa najbardziej efektywne w walce czu zapobieganiu zapalenia rozścięgna podeszwowego i innych dolegliwosci stop.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tak samo trudno o damskie większe niż 42. Polska to mały rynek (np. importer Topo Athletic zrezygnował). Ale można łatwo kupować w Europie zachodniej i wachlarz się trochę poszerza.
-
- Wyga
- Kontakt:
Jutro będę w siedzibie dystrybutora Brooks na EU i podpytam dlaczego nikt w Polsce nie sprzedaje Addiction czy Beast... to sa super buty dla duzych gosci.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To zapytaj tez o ile konkretnie są szersze wersje 2E i 4E, bo centrala amerykańska nie wie. Tak to jest gdy wszystko, łącznie z projektem, zleca się Azjatom.
Hoka i NB mają ogólnie dostępne tabele z tymi danymi, a Brooks w odpowiedzi zgaduje, że mniej-więcej 'tyle'.

-
- Wyga
- Kontakt:
W Brooksach, szczegolnie tych dwoch modelach, a takze w Adrenalinach roznice miedzy 2E a 4E jest znacznie odczuwalna. Ale zapytam.