Tempowo startowe plus...

dunker
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam szukam czegoś do treningów tempowych i do startów. Muszą mieć stabilizację i drop 8-10 mm. Najlepiej żeby nie miały miękkiej amortyzacji. Saucony tempus pasowały mi bardzo parametrami ,ale są za wąskie w przedniej części ściskają mi palce.Najlepsze jest to ze zamówiłem wersje -Wide - ,ale jest to samo są wąskie z przodu za to szerokie na środku buta .Dziwne to trochę ,myślałem ze na całej długości będą szerokie Jesli ma kto jakiś model do polecenia chętnie zlukam ,dzięki i pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podaj jakies dane, zeby moc troche zawezic propozycje, np. ile wazysz i jakie dystanse + tempo.

Co do Tempus, to na Runrepeat w zaletach podaja duzo miejsca na palce, zatem jesli To bie jest malo, to moze rozejrzyc sie za czyms z kolekcji Altry lub Topo?
dunker
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

waga 62kg tempo 4min na km cały trening około 15km tempowy wychodzi .kilometraż tyg do 60 km narazie . .Starty to 5-10 km .Może połówka na jesień .
Altra to chyba zero drop chyba ze się coś zmieniło.
Ps jak na Runrepeat cokolwiek to za strona jest piszą ze na dużo miejsca to albo oni testowali inne buty albo ja. Przetestowałem w ciagu dwóch miesięcy około 10 par botów i tylko te mi miażdżyły małe palce .WIdomo ze każdą stopa inna ja mam lekkie haluksy także tez szerokość się zwiększa przez to..
50latek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:47
Życiówka w maratonie: - - -

Nieprzeczytany post

dunker pisze: 13 lip 2023, 00:11 Witam szukam czegoś do treningów tempowych i do startów. Muszą mieć stabilizację i drop 8-10 mm. Najlepiej żeby nie miały miękkiej amortyzacji.
A w jakich butach biegasz teraz szybkie treningi? I w jakich wolne?
Mam podobnie szeroką stopę i lekką pronacje i kupno butów , zwłaszcza w PL, to jest ciężkie na taką stopę. W sklepie biegacza, dość popularnym, chyba w ogóle nie sprowadzają wersji wide.

A informacje podawane na runrepeat są niewiarygodne. Czasami te same buty są kompletnie inaczej oceniane jako wide albo medium, podawana jest zła waga itd. Pewnie zależy to od testera, jak ma wąską stopę to buty standardowe ocenia jako szerokie itd.
dunker
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Taki many update po 3 biegach smucony tempus rozciągnęły się chyba jest dobrze.Tylko teraz nie wiem czy jak bym miał wersje nie Wide czy tak samo by się rozciągnęły trzeba będzie spróbować .
Ja je znalazłem w sklepie dla biegaczy w Danii w dobrej cenie nawet także jak chcesz to na pw mogę wysłać namiar.
Teraz biegam treningi w Puma Foreverrun nitro i Brooks glycerine gts muszę mieć dobra stabilizację plus inne wkładki . Zajebisty but puma deviate nitro 2 ale zero wzmocnienia.Po biegu sztywny staw skokowy niestety.
Nimbus 25 za miękki jakiś taki masywny ,super but dla mnie nike invincible run 2 mimo wyglądu masywnego buta strasznie dobrze oddaje energię fajnie się w nim biegało .Tylko podwójną siateczka z przodu latem stopa ugotowana.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ