Poradzcie prosze. Moga byc tez inne marki. Budzet do 400zł jak widac, duża amortyzacja, neutral, drop - sam nie wiem, chyba lepiej mniejszy, żeby bardziej śródstopiem biegac. Aktualna waga 94kg.
https://sportstylestory.com/meskie_buty ... 48669.html
https://nbsklep.pl/new_balance_fresh_fo ... v3_mmorlv3
Under Armour HOVR Sonic 3 Storm vs. New Balance Fresh Foam More
- Piniu
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1:17:46
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- przemekEm
- Zaprawiony W Bojach
Żeby biegać na śródstopiu, to bardziej odpowiednie są ćwiczenia na postawę i wzmacnianie nóg z naciskiem na łydki i stopy, a nie buty. Jeżeli to jest twoim celem, to raczej polecam trampki, bieganie boso, albo coś innego bez amortyzacji, wtedy właśnie czuć, że się ląduje nie na pięcie a z przodu stopy. Natomiast jak tak biegasz, że lądujesz na śródstopiu, to pewnie wtedy niski drop jest lepszy, ja tam do rozbiegań mam Altry Escalante, fajne wygodne buciki, dużo miejsca na stopę, a mimo to dobrze się trzymają, tylko jeżeli ktoś nie jest na nie gotowy, to lepiej coś innego wziąć.
Co do butów, to najlepsza rada to: przymierz i zobacz jak ci leżą, jednemu podpasują takie, innemu owakie, nie ma uniwersalnej recepty

- Piniu
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1:17:46
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Najważniejsza jest porzadna amortyzacja, bieg na śródstopiu nie jest priorytetem. Jakby były te buty w sklepach to bym przymierzyl ale przez pandemie stacjonarnie pustki wiec przymierze na miejscu jak przyjda. Oddac zawsze moge.przemekEm pisze: ↑17 wrz 2021, 14:03Żeby biegać na śródstopiu, to bardziej odpowiednie są ćwiczenia na postawę i wzmacnianie nóg z naciskiem na łydki i stopy, a nie buty. Jeżeli to jest twoim celem, to raczej polecam trampki, bieganie boso, albo coś innego bez amortyzacji, wtedy właśnie czuć, że się ląduje nie na pięcie a z przodu stopy. Natomiast jak tak biegasz, że lądujesz na śródstopiu, to pewnie wtedy niski drop jest lepszy, ja tam do rozbiegań mam Altry Escalante, fajne wygodne buciki, dużo miejsca na stopę, a mimo to dobrze się trzymają, tylko jeżeli ktoś nie jest na nie gotowy, to lepiej coś innego wziąć.
Co do butów, to najlepsza rada to: przymierz i zobacz jak ci leżą, jednemu podpasują takie, innemu owakie, nie ma uniwersalnej recepty.