Viki - komentarze do bloga
Moderator: infernal
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tu można komentować, gadać o pierdołach, wszelkie uwagi mile widziane Zapraszam.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
no to będę pierwszy.
całkiem fajnie się czyta, tylko, że ja tyle wiem o Twoim typie biegania, co Ty o bieganiu po asfalcie
ale jak widać coś się na forum ruszyło więc miło widzieć nowe blogi
całkiem fajnie się czyta, tylko, że ja tyle wiem o Twoim typie biegania, co Ty o bieganiu po asfalcie
ale jak widać coś się na forum ruszyło więc miło widzieć nowe blogi
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
Ej, ale parkrun też czasem biegam i jest po asfalcie. Niestety w mojej okolicy to nawet parkrun ma przewyższenia
O asfalcie coś tam wiem, książek na ten temat sporo przeczytałam, większość książek to treningi od 5km do maratonu, o górach raczej nic nie ma. Ale chyba każdy wie, jak to wygląda - pod górę idziesz, z górki i po płaskim biegniesz, chyba że nie masz siły to też idziesz
Nie ważne jakie bieganie, zwykle i tak zawsze chodzi o to samo, czyli żeby biegać szybciej.
OCR to taki bieg gdzie po drodze są różne przeszkody, łatwiejsze albo trudniejsze, zależy od biegu. Ogólnie fajna zabawa dla ludzi w każdym wieku. Ja akurat należę do amatorskiej drużyny OCR i mamy u nas zarówno dzieci, studentów jak i osoby 50+ i 60+
Ale te OCRy teraz to tylko dla zabawy a nie na wynik bo nie mam aż tyle czasu żeby porządnie trenować pod tą dyscyplinę i cykor jestem, boję się niektórych przeszkód, szczególnie tych gdzie jest wysoko i trzeba skakać. Na wynik to przede wszystkim góry, trzeba pobiegać teraz trochę po płaskim, żeby na tych płaskich odcinkach i łatwiejszych zbiegach jak najmniej tracić.
Zresztą czy to nie wygląda jak dobra zabawa?
O asfalcie coś tam wiem, książek na ten temat sporo przeczytałam, większość książek to treningi od 5km do maratonu, o górach raczej nic nie ma. Ale chyba każdy wie, jak to wygląda - pod górę idziesz, z górki i po płaskim biegniesz, chyba że nie masz siły to też idziesz
Nie ważne jakie bieganie, zwykle i tak zawsze chodzi o to samo, czyli żeby biegać szybciej.
OCR to taki bieg gdzie po drodze są różne przeszkody, łatwiejsze albo trudniejsze, zależy od biegu. Ogólnie fajna zabawa dla ludzi w każdym wieku. Ja akurat należę do amatorskiej drużyny OCR i mamy u nas zarówno dzieci, studentów jak i osoby 50+ i 60+
Ale te OCRy teraz to tylko dla zabawy a nie na wynik bo nie mam aż tyle czasu żeby porządnie trenować pod tą dyscyplinę i cykor jestem, boję się niektórych przeszkód, szczególnie tych gdzie jest wysoko i trzeba skakać. Na wynik to przede wszystkim góry, trzeba pobiegać teraz trochę po płaskim, żeby na tych płaskich odcinkach i łatwiejszych zbiegach jak najmniej tracić.
Zresztą czy to nie wygląda jak dobra zabawa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- pawo
- Wodzirej
Kibicuję.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:08
Coś nowego dla mnie! Będę obserwował, czytał i kibicował!
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:28
- Życiówka w maratonie: 02:56:00
Obserwujemy i kibicujemy. Widać, że pisanie lekko Ci idzie, oby podobnie było z bieganiem.
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
Pawo, Drwalu, Wigi - dzięki
Próbuje ogarnąć zdjęcia, ale nie wiem jeszcze jak zrobić żeby zamiast linka do zdjęć była fotka.
Próbuje ogarnąć zdjęcia, ale nie wiem jeszcze jak zrobić żeby zamiast linka do zdjęć była fotka.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Przed linkiem wstaw [.img] a na koniec [./img]
- usuń kropki, dałem by widać było kod, czyli:
Na imgur masz gotowce do skopiowania.
Na imgur klikasz na foto trzy kropki i tam:
Następnie:
I masz skopiowane co trzeba.
- usuń kropki, dałem by widać było kod, czyli:
Kod: Zaznacz cały
[img]link[/img]
Na imgur klikasz na foto trzy kropki i tam:
Następnie:
I masz skopiowane co trzeba.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
Bardzo dziękuję za szczegółową instrukcję Jest szansa że moje wpisy nabiorą kolorów.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:38
Viki czy to zmęczenie nóg po taśmach charakteryzuje się jakimiś innymi (nieznanymi do tej pory) odczuciami? Czy nie widzisz tu jakiejś różnicy.
1500 - 5:10 | 3000 - 11:14 | 5k - 19:05 | 10k: 39:38 | HM - 1:28:05
Blog: viewtopic.php?f=27&t=65140
Komentarze: viewtopic.php?f=27&t=65141
Blog: viewtopic.php?f=27&t=65140
Komentarze: viewtopic.php?f=27&t=65141
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
Różnica jest, mam lekkie zakwasy i cały czas czuję tyłek, zewnętrzną część uda i biodra. W biodrach czuję większy luz i większy zakres, noga inaczej pracuje i nie jestem do tego przyzwyczajona, więc pewnej stąd to zmęczenie.
Zanim zaczęłam biegać z taśmami, starałam się biegać metodą pose i cierpiałam na chroniczny ból łydek i piszczeli. Teraz wogóle nie czuje tych obszarów. Myślę że technika biegania mocno się u mnie zmieniła i nogi muszą się przyzwyczaić.
Zanim zaczęłam biegać z taśmami, starałam się biegać metodą pose i cierpiałam na chroniczny ból łydek i piszczeli. Teraz wogóle nie czuje tych obszarów. Myślę że technika biegania mocno się u mnie zmieniła i nogi muszą się przyzwyczaić.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Ruszyłaś temat gdzie indziej, ale tu odpiszę.
Dopiero zegarki z multiband mają tak dokładny GPS jak miał np. stary V800.
Piszę to jako jego stary posiadacz.
Nawet jak multiband zjada więcej baterii w zegarku, to i tak te nowe wytrzymują więcej niż V800.
Wysłane z mojego SM-S916B .
Dopiero zegarki z multiband mają tak dokładny GPS jak miał np. stary V800.
Piszę to jako jego stary posiadacz.
Nawet jak multiband zjada więcej baterii w zegarku, to i tak te nowe wytrzymują więcej niż V800.
Wysłane z mojego SM-S916B .
Mój Blog "Luźne wpisy"
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Drugie tyle zjada co "goły" GPS.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
Ja wogóle nie rozumiem po co robić nowe zegarki które pod pewnymi względami są gorsze niż stare
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Bo jest mnóstwo nabywców uzależnionych od kupowania nowości.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.