Qba Krause - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sylweg, nie zgodzę się z Tobą. Było trochę mocniejszych treningów, za mało ale nie można powiedzieć, że moje treningi to tylko pierwsze zakresy :)
masz jednak rację, że można w nich wiele poprawić. co prawda nie mam zamiaru wkładać iluś tam interwałów czy temp progowych ale siłę, owszem.

niestety-stety, taki mam tryb życia i warunki, że często mam wybór albo pierwszy zakres albo wcale. nietrudno zgadnąć co wybieram.

jakkolwiek. bardzo dziękuję za konstruktywną krytykę i p[roszę o jeszcze.

co do kwestii, że nie wziąłem wziewu - no cóż, po pierwsze, mając go ze sobą cały czas z tyłu głowy mam te wszystkie krzyki np. dotyczące norweskich pseudo-astmatyczek, nie chciałbym, żeby ktokolwiek pomyślał: amator, cienias, i jeszcze się szprycuje... może to głupie... druga sprawa: rok temu był ok, a przecież bieg był rozgrywany w identycznym niemal terminie.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
blink
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie sztuka świetnie polecieć gdy się jest b.dobrze przygotowanym... sztuka gdy się nie jest - wiem, bo sam, na bieganie, nie mam tyle czasu ile by mi się widziało.
Qba, załatw sprawę z tym antidotum (siła zdecydowanie w drugiej kolejności) i... do zobaczenia w Ujsołach.
Każdy pije według własnego pragnienia...

Obrazek
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Kod: Zaznacz cały

mając go ze sobą cały czas z tyłu głowy mam te wszystkie krzyki np. dotyczące norweskich pseudo-astmatyczek, nie chciałbym, żeby ktokolwiek pomyślał: amator, cienias, i jeszcze się szprycuje
To się ukrywaj z tym :bum: :sss: Ale serio, jeżeli pojawiają się takie jazdy, to przecież aż trudno mieć zaufanie do samego siebie podczas takiego wysiłku.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

blink, nie mogę się doczekać Wawrzyńca również ze względu na spotkanie :) fajnie będzie się poznać od niewirtualnej strony.

sylwek, tak jak pisałem, mam nauczkę, że atak może przyjśc niespodziewanie i zniweczyć wielotygodniowe wysiłki. zawsze już będę miał ze sobą lek na zawodach.

niestety do mojego lekarza terminy są na październik a 120 zł nie mam zamiaru wydawać na kwadrans rozmowy o tym, że i tak trzeba zrobić testy. idę do innego lekarza ( niestety, ma same słabe opinie) i będę walczył o skierowanie na testy, recepty hurtowe na moje leki, ustalenie jakiejś opcji odczulania - mam nadzieję, że Pani doktor okaże się człowiekiem.

co ciekawe, moje leki dość dobrze radzą sobie ze wszystkimi objawami, nie dają rady jedynie w sytuacji długotrwałego wysiłku z ekspozycją na alergeny. no nic, skoro to jest skurcz oskrzeli, to lek rozszerzający powinien wystarczyć.

obiecałem sobie też, że będę więcej czytał innych blogów, pamiętam, że wcześniej dawało mi to wiele motywacji, chociaż nie potrzebuję jej do samego biegania, ale do biegania mocnego, intensywnego. liczę też na Was, że komentarzami będziecie mnie kopać w dupę :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jeżeli pogoda na CW będzie taka jak w zeszłym roku, to raczej nie masz się co bać alergenów.
michu77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przykro że się nie udało... byłeś wysoko w klasyfikacji na pierwszych etapach, i nie widząc wyniku na mecie uznałem... że przedobrzyłeś... trochę...

a tu... taki kwiatek... :nienie:
Chociaż z drugiej strony dodatkowe trudności... tylko nas wzmacniają...

Ja sobie nie wyobrażam takiego maratonu, bez camelbaka ... a i tak.... picia mi brakuje :hahaha:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no właśnie, sam zastanawiałem się czy nie przedobrzyłem ale cały czas biegłem z zapasem, hamując sam siebie, więc raczej nie.

no nic, trzeba już to zamknąć i przejść do treningu :)

gratuluje Tobie Michał, że dałeś radę i bardzo się ciesze, że kontuzja nie okazała się groźna. tejpy pomogły jak iwdać? :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba wierze ze byles dobrze przygotowany. Wielka szkoda ze nie wyszlo. Los potrafi czasem splatac figla ...
Pozwol ze posluze sie nieco Toba ;) Gdybys mial okazje zamienic slowko z Kulawym Psem przeslij mu podziekowania ode mnie ;) nastepnym razem o ile taka sie nadarzy bede wiedziala z kim mam do czynienia ;)

powodzenia w nastepnym biegu!!!!
Awatar użytkownika
już tu byłam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kuba, trzymam kciuki za Ciebie. przykra sprawa. obyś trafił na sensownego lekarza.
I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday.
nie piszę, ale biegam ;)
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

:P
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ty się śmiejesz ale wiesz jak to zapada w mózg? człowiek biegnie sobie spokojnie i nagle taka myśl mu przecina zwoje: "przyciśnij trochę mięczaku bo ci znowu pocisną na forum" :sss:

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze: "przyciśnij trochę mięczaku bo ci znowu pocisną na forum" :sss:
:hahaha: :hahaha: :hahaha: dobre :uuusmiech:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

razem 16km i jeden mandat za 50 złotych. a myślałem, że już skręcili i nie zauważą...
to biegaczy też łapią :hahaha:
będę się musiała bardziej porozglądać dookoła ... następnym razem ;)
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Nawet ostatnio o tym rozmawiałem z kolegą....często mi się zdarza ze przelatuje gdzie popadnie....ale obiecałem sobie ze jak mnie przyuważą to będe zwiewał....a co tam..niech chłopaki też trochę pobiegają :hahaha: :hahaha: :hahaha:

PS. Kuba już pewnie w samochodzie na Ujsoły nagina...ja za 40 minut tez ruszam :usmiech:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to Kuba, również powodzenia :)
ODPOWIEDZ