LadyE - komentarze.

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No gratuluję startu, pierwsza zaprawa do tri za Tobą :taktak:
Po przeczytaniu Twoich testów spd już powiedziałam Wolfowi, gdzie ma iść się uczyć :hej: trzymałam to coś dziś w rękcah i zastanawiałam: ki czort, jak w tym można jeździć? :hahaha:
Tak więc szacun i uważaj na siebie! :taktak:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
PKO
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

A jednak nie obyło się wywrotki :hej: :oczko: Pierwsze koty za płoty.
Może Sylweg Ci za mocno ustawił? Może poproś żeby Ci przestawił na lżejsze <łatwiejsze> wypinanie/wpinanie!
No właśnie nie miałem wystarczająco małego imbusa. Pamiętam, że sobie samemu luzowałem, ale już sam nie wiem czym, bo w moich narzędziach takiego małego nie miałem.

Lady, jeżeli masz taki mały zestaw-scyzoryk z różnymi narzędziami/kluczami do roweru, to sobie tam pokręć tą śrubką w pedale - tam jest opisane w którą stronę należy przekręcić, aby zmniejszyć opór. Samymi blokami też możesz się pobawić, je też można poustawiać względem buta. Pobaw się śrubkami :lalala:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zdecydowanie warto nauczyć się ustawiać spdy samodzielnie, bo one czasem samodzielnie sie luzują /zaciskają i trzeba to regulować na bieżąco. tak samo warto pokombinować z ustawieniami bloków, bo to jeden z istotniejszych czynników wpływających na komfort jazdy w spdach. przy źle ustawionych mogą drętwieć stopy.
Obrazek
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Matika ja nie mialam pojecia ze bede dzis miala zamontowane spdy a jakos do domu przez cala Wawe wrocic musialam. Stalam w paru miejscach na przystankach bo balam sie jechac w ruchu ulicznym ale co cos podjechalo to bylo ciasno i zadnych szans na pchanie sie rowerem ... Najgorzej bylo przy palacu kultury bo tam nie ma pasow, ale juz od placu zawiszy staralam sie jechac w swoja strone po chodnikach i sciezce ...

Wolf dzis juz i tak mi dzien caly zlecial. Jutro bede musiala to odpokutowac przy biurku :P ale basen by sie przydal ... pomysle cos o tym ...

Sylweg kolega obiecal mi przeglad w najblizszych dniach a u niego taki sprzet widzialam. Na pewno wyreguluje mi to jak trzeba bo sie na tym dobrze zna ;)
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie mogłaś mieć 2:10, bo ja miałam 2:06, a mijałyśmy się tylko raz i to niestety nie ja mijałam Ciebie... :ojoj:
Ja się popsułam deko wcześniej :tonieja:
Wariatkm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:46
Życiówka w maratonie: 3:10:02

Nieprzeczytany post

Gdzie macie wyniki :D . :bum:
Obrazek
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Beauty&Beast pisze:Nie mogłaś mieć 2:10, bo ja miałam 2:06, a mijałyśmy się tylko raz i to niestety nie ja mijałam Ciebie... :ojoj:
pozniej juz Cie nie widzialam wiec bylam przekonana ze zeszlas. wygladalas naprawde kiepsko, mam nadzieje ze to chwilowa niedysopozycja ...
Wariatkm pisze:Gdzie macie wyniki :D . :bum:
nie ma :P no to ja juz nie wiem jaki mialam wynik :ojoj: ale na pewno gorszy jak rok temu :P
Wariatkm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:46
Życiówka w maratonie: 3:10:02

Nieprzeczytany post

Trzeba było czekać , może była jakaś dekoracja, a nie od razu na ten rower :ble:

A ile było rok temu ?

Rok temu to wynik B&B dawał zwycięstwo :) Więc powinnaś wygrać i wczoraj :) .
Obrazek
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I co, ma się rozumieć, że nie byłaś na babce?
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:
Beauty&Beast pisze:Nie mogłaś mieć 2:10, bo ja miałam 2:06, a mijałyśmy się tylko raz i to niestety nie ja mijałam Ciebie... :ojoj:
pozniej juz Cie nie widzialam wiec bylam przekonana ze zeszlas. wygladalas naprawde kiepsko, mam nadzieje ze to chwilowa niedysopozycja ...
Bo powinnam była zejść. Ale już kiedyś zeszłam. Tym razem postanowiłam się dotoczyć do końca.
Wariatkm pisze:Rok temu to wynik B&B dawał zwycięstwo :) Więc powinnaś wygrać i wczoraj :) .
Że hę? Rok temu to ja miałam 2:01 i byłam druga :P

A dekoracja będzie 28.09. po południu na Narodowym. Aga, szykuj się na pudło ;-)
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Mało jest osób które po założeniu SPD nie zaliczają gleby...najlepsze jest to że nawet jak już poćwiczysz co trzeba i myślisz ze jest ok....jedziesz i jak się masz zatrzymac to się jakoś tak dziwnie dostaje głupawki....i jeb na drogę :hahaha: znam to z autopsji....ale na pocieszenie powiem Ci że potem już , jak się człowiek przyzwyczai, to ciężko się jeździ bez tego, a przy zatrzymywaniu pojawia się pewien automatyzm i wypinanie jest sprawą zupełnie normalną.....

Nie wiem czy to czytałas, ja się nieźle uśmiałem, jakbym siebie widział...i u Ciebie pewnie jest to samo :hahaha:

http://suchaszosa.blogspot.com/2013/07/ ... .html#more

PS....przez pewien czas po założeniu SPD jeździłem z ochraniaczem na nadgarstki, takim z rolek i parę razy mnie uratował przed pokiereszowaniem ponownym rąk :hejhej:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja tam nie mam czasu na wystawianie rąk i lecę na kolana, czy może ogólnie na bok. za to mój mąż ostatnio przeleciał przez kierownicę - gwałtowne hamowanie przed przejazdem kolejowym. zrobił fikołka wraz z rowerem i dopiero się to ustrojstwo wypięło... Polecam jednak na początek wypinanie się z pewnym wyprzedzeniem i dojeżdżanie do przeszkody już z jedną nogą luzem. Swoją drogą, to ja umiem się wypinać tylko na jedną stronę i jak mi się ten spd zablokował, to ledwo ledwo sobie poradziłam z wypięciem się i zejściem na drugą stronę. Więc jak się uczyć, to warto dobrze opanować obie strony :taktak:
Obrazek
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nadgarstek tak mnie boli, ze chwilowo jakos odechcialo mi sie jakiejkolwiek jazdy :ojoj: a mowilam Sylwkowi ze ja sie nie wywale :wrrwrr:
u mnie problem nie jest z tym ze zapomnialam nogi wypiac tylko nie dalam rady tego zrobic, jakos ciezko to chodzi ... wczoraj u kolegi sprawdzalam jego spdy i co prawda on ma sprzet zupelnie innej klasy, ale u niego wypinanie wychodzi naprawde baaardzo gladko. bede musiala teraz tylko jakos sie tym rowerem do niego dotaszczyc :trup:

no to jak patrze na wyniki to jakby odjac te 2:40 o ktore sie spoznilam to chyba trzasnelam ten puchar w mniej jak dwie godziny :bum: ale rok temu i tak bylo szybciej o ponad 4 ...
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Pedały mają regulację siły wypięcia....na początek powinna być ustawiona w pozycji najlżejszej, zeby było trochę luzu..a z czasem potem dokręcać żeby buty mniej "latały" z zapięciu :usmiech:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lady to ma jeszcze dodatkowy problem z wypinaniem się przez to, że jeżeli pedał jest skierowany ku ziemi, to ona ma już bardzo wyprostowaną nogę. Ciężko jest wtedy szarpnąć :bum:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ