mihumor .com

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Rafał 66
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:33
Życiówka w maratonie: 3:19:33

Nieprzeczytany post

LDeska pisze:Mnie trochę dziwi to że u mnie tempa są bardzo zbliżone - interwały 1600m robię po 4:09/km a przecież ja trenuję pod 3:30 :-O Ja przede wszystkim mniej biegam - 50-60km tygodniowo w czterech sesjach a tutaj widzę dużo więcej :) No ale 3:10 to inna bajka, będę podpatrywał, może na jesień za rok skorzystam z tej ściągi :)
Sorry, że tutaj się wtrącę do dyskusji.
Tempo kilometrówek robionych pod maraton nie powinno być takie, jak tempo kilometrówek pod dyszkę. Interwały do maratonu robimy w strefie mieszanej (tlenowo - beztlenowej), do dychy - kształtujemy wytrzymałość do dyst. krótszych i biegamy je szybciej.
W ub roku biegałem po ok 4'10" x 12 na przerwie 2 minutowej; maraton pobiegłem 32" wolniej/km.
Szybciej niż 30-40 sek od planowanego tempa maratońskiego chyba nie ma co biegać :oczko: .
PKO
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Też tak myślę, im bliżej startu tym więcej biegania w tempach około startowych, dlatego tu dużo biega się progów i interwałów tempowych gdzie tempa są dosyć mocne (ale nie bardzo szybkie) za to biegane na małych przerwach. Chodzi tu o wyrabianie wytrzymałości tempowej ale też uczenie organizmu szybkiego odpoczywania, w czasie biegu wystarczy nam na krótko nieco zwolnić i łapiemy drugi oddech.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

no proszę jak fajnie Ci wyszło, ja jutro też jakiś akcent mam, ale póki co z pokorą do niego podchodzę, po tych mocniejszych rozbieganiach, kompletnie nie wiem co mnie czeka. inna sprawa, że zdziwiłbym się jakby dobrze szło :) robicie z krzyśkiem coraz lepsze treningi a i wojtek- panucci depcze wam po piętach :)
najważniejsze z tego, że robota wciąż do przodu. w środę przyszły do mnie faasy300 śmieszne takie, ale miękkie, przyjemne, jutro w nich zamierzam polatać, dam znać o odczuciach :)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo ładnie!Myślę,że te 4:11 jest trochę przestarzałe i progowe jest te kilka sekund poniżej.Bo sam przyznasz,że przy niezłych warunkach,a takowe na 3 Maja miałeś to po 4:11 by było za łatwo.Wniosek jeden...forma rośnie.Tak trzymaj :bum:
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może i tak niemniej tempa na razie zostawiam, jedna jaskółka nie czyni wiosny, lepiej niech ta wiosna sama się poczyni, do Marzanny biegam ten poziom, może jak będzie para to z małymi nadróbkami, chociaż teraz mam treningi typu 24 km maraton i wybiegania, i muszę tu z tym tempem M poeksperymentować, pobiegać to raz z próbą przyspieszania a drugi raz może równo, tu tempo nie będzie takie ważne - jak po ok 4,30 pobiegam to będzie fajnie na tym etapie ale dużo zależy od warunków.
Cichy - dasz jutro radę, nawet w tych śmiesznych Fassach :hahaha:

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mihumor pisze: Cichy - dasz jutro radę, nawet w tych śmiesznych Fassach :hahaha:
fakt, że wyglądają trochę jak dla clowna -znaczy wypisz wymaluj są dla mnie :)
a wujek daniels pisze, nie zwiększać obciążeń przez jakiś czas, wtedy powinno być czuć , że każdy kolejny trening jest łatwiejszy.
dlatego, nie zmierzam szybciej biegać-spokojnych wybiegań niż 4:30 :hejhej:
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Faasy fajnie wyglądają - jaką masz wersje tej 300ki bo widziałem sporo różnych? Sam bym sobie Fassy nabył ale jakoś mi dziwnie na nodze leżały, nie mogłem się zdecydować i odpuściłem. Ale nie wykluczam powrotu do tematu

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:Faasy fajnie wyglądają - jaką masz wersje tej 300ki bo widziałem sporo różnych? Sam bym sobie Fassy nabył ale jakoś mi dziwnie na nodze leżały, nie mogłem się zdecydować i odpuściłem. Ale nie wykluczam powrotu do tematu
kupiłem dokładnie TE 60 eur, bo jak się zarejestrujesz na niuslitera to jest rabat na 10EUR. przesyłka kurierem powyżej 30 EUR free :)
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajne - te "is Jamaica very nice evrybody smoke cigars" są bardzo fajne, ekstra kolorki. Będą szybko wymiatać :hej:

Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mihumor, dzisiaj udało się zahaczyć o Rohacze :) ; dzięki za podpowiedź - rzeczywiście przepiękne widoki :taktak: - nie spodziewałam się takich ;
trochę gorzej z warunkami - bo generalnie lód + warstwa sypkiego śniegu na nim i głębokie muldy; dobrze że krawędzie miałam zaostrzone; ale było pięknie :usmiech:
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:Fajne - te "is Jamaica very nice evrybody smoke cigars" są bardzo fajne, ekstra kolorki. Będą szybko wymiatać :hej:
wiesz, jak się ma mało butów, to nie ma co wybrzydzać, trzeba brać co jest :) :) :)
fakt, że sprawiają dziwne wrażenie, jakby za małe, ale nie są za małe.
one dadzą na pewno jutro radę, abym ja dał :)
szukałem w YT jamaici maleńczuka, ale jest tylko jakaś dziadowska wersja, więc nie zapodam :)
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze:Mihumor, dzisiaj udało się zahaczyć o Rohacze :) ; dzięki za podpowiedź - rzeczywiście przepiękne widoki :taktak: - nie spodziewałam się takich ;
trochę gorzej z warunkami - bo generalnie lód + warstwa sypkiego śniegu na nim i głębokie muldy; dobrze że krawędzie miałam zaostrzone; ale było pięknie :usmiech:
Na tych ściankach w dolnej części to zawsze są muldy i lód - niestety, dlatego ja przeważnie jeżdżę na górnym orczyku a nie na krześle, dodatkowo przewaga jest taka, że orczyk szybciej jeździ. Niemniej Rohacze lubię właśnie z uwagi na widoki i klimat bo do jazdy to znam wiele lepszych miejsc. Ale cała ta Zuberska Dolina jest ogromna i do tego przecudnej urody tak zimą jak i latem a i ludzi dużo mniej niż w naszej części.

Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:Na tych ściankach w dolnej części to zawsze są muldy i lód - niestety, dlatego ja przeważnie jeżdżę na górnym orczyku a nie na krześle, dodatkowo przewaga jest taka, że orczyk szybciej jeździ. Niemniej Rohacze lubię właśnie z uwagi na widoki i klimat bo do jazdy to znam wiele lepszych miejsc. Ale cała ta Zuberska Dolina jest ogromna i do tego przecudnej urody tak zimą jak i latem a i ludzi dużo mniej niż w naszej części.
dlatego mąż z młodszą córką jeździli na orczyku a ja korzystałam - i krzesłem po całości; trafiliśmy dzisiaj na piękną pogodę - Tatry widoczne idealnie :)
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no prosze jak ładnie Ci poszło :) Lekko, łatwo i przyjemnie! Widać służy Ci niewiara w swoje umiejętności i umartwianie się przed treningiem że bedzie trudno :) Zazdroszcze takiej swobody przy takich interwałach!
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

za to dzisiaj "oddało" :) no ja sam ciekawy jestem jak mi jutro długi pójdzie, żebym nie miał jak Ty :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ