Viki - komentarze do bloga
Moderator: infernal
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ludzie którzy lubią bieganie nie mogą mieć kryzysu?
Jakbym za mało lubiła bieganie to bym siedziała teraz na kanapie z kawką pod kocem i oglądała netflixa a nie zakładała właśnie buty biegowe
W sumie do tej pory wszystkie głupie pomysły jak np. starty co weekend, starty bez odpowiedniego przygotowania, dwa biegi w jeden weekend czy nawet dwa biegi w jeden dzień jakoś nie miały żadnych konsekwencji Ale jednak jest różnica, przynajmniej dla mnie, jak się stratuje dużo i często na 5-10km i jak się robi to samo na 20-30km Do Szczebla nie dość że nie byłam przygotowana to jeszcze choroba mnie złapała i do ostatniej chwili zastanawiałam się czy startować. Stwierdziłam że jakoś to będzie, zawsze jakoś to było :-D Niestety czasem za głupotę się płaci. Najważniejsze to wyciągnąć z tego wnioski
Jakbym za mało lubiła bieganie to bym siedziała teraz na kanapie z kawką pod kocem i oglądała netflixa a nie zakładała właśnie buty biegowe
W sumie do tej pory wszystkie głupie pomysły jak np. starty co weekend, starty bez odpowiedniego przygotowania, dwa biegi w jeden weekend czy nawet dwa biegi w jeden dzień jakoś nie miały żadnych konsekwencji Ale jednak jest różnica, przynajmniej dla mnie, jak się stratuje dużo i często na 5-10km i jak się robi to samo na 20-30km Do Szczebla nie dość że nie byłam przygotowana to jeszcze choroba mnie złapała i do ostatniej chwili zastanawiałam się czy startować. Stwierdziłam że jakoś to będzie, zawsze jakoś to było :-D Niestety czasem za głupotę się płaci. Najważniejsze to wyciągnąć z tego wnioski
-
- Dyskutant
Też tak mam, że cross jest dodatkiem do biegania. Ale zarazem bardzo lubię crossfit i nie chciałbym całkiem z niego rezygnować. Sam szukam trenera, który właśnie uwzględnia treningi crossfit z bieganiem na dłuższych dystansach.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Startuję (bardzo) rzadko na cokolwiek, ale biegać to mi się zawsze chce. Bez wyjątku. I nie mam kryzysów w tej materii. Dwa ostatnie miesiące na krótszy bieg niż półmaraton nie wyszedłem, a trzymam regularność 3x/tydzień. Bo dłuższe są łatwiejsze (mniej męczą).
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Może jednak trzeba dodać 6x150m?
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Właśnie tego najmniej mi potrzeba. Pewnie Viki_83 też.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
Może te rzadkie starty to przyczyna braku kryzysu. Ja z jednej strony lubię dłuższe i wolniejsze bieganie a z drugiej irytuje mnie że tak powoli
Myślę że jest różnica jak się biega dla przyjemności, bo można biegać tak jak ktoś lubi. Inaczej jak się jednak chce lepsze wyniki bo wtedy już trzeba wyjść ze strefy komfortu i biegać też to, czego się nie lubi.
Poza tym jak człowiek stratuje bez odpowiedniego przygotowania to później bardzo boli
Myślę że jest różnica jak się biega dla przyjemności, bo można biegać tak jak ktoś lubi. Inaczej jak się jednak chce lepsze wyniki bo wtedy już trzeba wyjść ze strefy komfortu i biegać też to, czego się nie lubi.
Poza tym jak człowiek stratuje bez odpowiedniego przygotowania to później bardzo boli
Na razie jest klasyczne 10x100
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:08
Gratuluję chęci do biegania!
Na zdjęciach bardzo ładnie to wygląda!
Pozdrawiam!
Na zdjęciach bardzo ładnie to wygląda!
Pozdrawiam!
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
Drwalu dzięki
Ta rywalizacja drużynowa jakoś mnie znowu nakręciła do biegania, bo każdy zbiera punkty dla drużyny, nawet ci ostatni jakieś punkty dorzucają :-D
Na dodatek przed chwilą się dowiedziałam że po rocznej przerwie wraca mój ulubiony cykl biegów górskich, więc mam już planu na przyszły sezon i motywację na najwyższym poziomie
Ta rywalizacja drużynowa jakoś mnie znowu nakręciła do biegania, bo każdy zbiera punkty dla drużyny, nawet ci ostatni jakieś punkty dorzucają :-D
Na dodatek przed chwilą się dowiedziałam że po rocznej przerwie wraca mój ulubiony cykl biegów górskich, więc mam już planu na przyszły sezon i motywację na najwyższym poziomie
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:38
Piękne widoczki. Dużo dobrego w nowym roku.
1500 - 5:10 | 3000 - 11:14 | 5k - 19:05 | 10k: 39:38 | HM - 1:28:05
Blog: viewtopic.php?f=27&t=65140
Komentarze: viewtopic.php?f=27&t=65141
Blog: viewtopic.php?f=27&t=65140
Komentarze: viewtopic.php?f=27&t=65141
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Dobrze, że nadal biegasz, kryzys minął i nadal robisz wpisy w blogu.
Zdrówka
Wysłane z mojego SM-S916B .
Zdrówka
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dużo optymizmu, aż cieszy i miło się czyta!
Trzymam kciuki!
Jak tam współpraca z trenerem?
Pozdrawiam!
Trzymam kciuki!
Jak tam współpraca z trenerem?
Pozdrawiam!
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
Drwalu to właśnie współpraca z trenerem dała mi ogromnego kopa motywacyjnego i jest przyczyną pozytywnego nastawienia Coraz lepiej wychodzi bieganie a progres cieszy, więc chce się trenować.
I jeszcze nowa drużyna Naprawdę świetna ekipa.
I jeszcze nowa drużyna Naprawdę świetna ekipa.
-
- Zaprawiony W Bojach
Cieszę się, że to napisałaś. Jakoś ostatnio dochodziły do mnie informacje od różnych biegaczy o nieudanych, albo raczej nie do końca udanych współpracach z trenerami.
- Viki_83
- Zaprawiony W Bojach
@Drwal Biegacz też mam za sobą takie nieudane współprace, dlatego byłam sceptycznie nastawiona i długo się zastanawiałam czy zaryzykować. Zdarzyło mi się przetrenować na planie od trenera. Brakowało mi indywidualnego podejścia, uwzględniającego mój tryb życia i możliwości regeneracyjne. Kontakt z trenerem bywał utrudniony, było też tak że dostawałam plan na cały miesiąc i w razie jak coś wypadło to sama musiałam kombinować co pozmieniać i jak ogarnąć.
Teraz to wygląda zupełnie inaczej, kontakt bez problemu, plan z tygodnia na tydzień, ewentualne zmiany "od ręki", dodatkowo chodzę raz w tygodniu na trening grupowy prowadzony przez trenera więc dobrze zna moje mocne i słabe strony. W niektórych zawodach startujemy razem, więc wie do czego chcę się przygotować. Zupełnie inny poziom współpracy niż do tej pory. Nie mam wrażenia że to jest gotowiec który dostają wszyscy podopieczni.
Teraz to wygląda zupełnie inaczej, kontakt bez problemu, plan z tygodnia na tydzień, ewentualne zmiany "od ręki", dodatkowo chodzę raz w tygodniu na trening grupowy prowadzony przez trenera więc dobrze zna moje mocne i słabe strony. W niektórych zawodach startujemy razem, więc wie do czego chcę się przygotować. Zupełnie inny poziom współpracy niż do tej pory. Nie mam wrażenia że to jest gotowiec który dostają wszyscy podopieczni.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Faktycznie wyglądasz jakbyś za karę to biegła
Mój Blog "Luźne wpisy"