Azile - Komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

azile pisze:
Angua pisze:Proszę mi tutaj wymówek nie szukać, tylko wciskać buty i heja wio biegać :hahaha:

Chciałabym,ale to wymówką na pewno nie jest.Jutro pójdę na pewno bo mamy w domu nie ma i nie będzie miała pretensji,że do szkoły nie poszłam,ale biegać już tak.

Hmm.. nie zaniedbuj szkoły, na bieganie zawsze można znaleźć czas ;) kiedyś też olewałem lekko nie obecności w szkole, a teraz już tylko jakaś choroba lub jakaś inna sytuacja może mnie powstrzymać przed nie pójściem do szkoły ;) i przy okazji bieganie dało mi pasje do czytania książek, a jeszcze z rok temu bym nie przypuszczał, że z własnej inicjatywy będę czytać książki ;D
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:48:20

Nieprzeczytany post

danio25 pisze: i przy okazji bieganie dało mi pasje do czytania książek, a jeszcze z rok temu bym nie przypuszczał, że z własnej inicjatywy będę czytać książki ;D
Opłaca się biegać :usmiech:
Awatar użytkownika
toudi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:26

Nieprzeczytany post

Moje początki z bieganiem to biegi bez muzyki, ale wraz ze wzrostem km wydłużał się czas i zaczęło się robić nudno i od tamtego czasu już zawsze z muzyką. No ale jak miał bym biec bez muzyki to bym podołał choć pewnie czas by mi się mocno dłużył.
BLOG || Komenty || Endo
Cooper - 3000m
1KM - 3:15
5KM - 19:18
10KM - 39:58
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No właśnie.Raz,że mam gorszy czas(chociaż to wszystko zależy od myślenia,no ale.. :hejhej: ),a dwa,że tak jak napisałeś czas się okropnie dłuży.No ale wiadomo,czasami też trzeba pobiegać bez muzyki,żeby się za bardzo nie przyzwyczajać.Poza tym lepiej wtedy kontroluje mi się oddech.
,,Wejdź na pierwszy stopień,nie musisz widzieć całych schodów,po prostu wejdź na pierwszy stopień''

Blog
Komentarze

Obrazek
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja jakoś nigdy nie czułem potrzeby biegania z muzyką. Ten czas to dla mnie okazja do wyciszenia się, pewnego oderwania od rzeczywistości.Muzyka może dawać "kopa", ale mnie często rozprasza. Wytrwałości życzę :)
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
1 KM 3:16 5 KM 20:51
Awatar użytkownika
Dobajka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,58
Życiówka w maratonie: 4'19

Nieprzeczytany post

No właśnie.Raz,że mam gorszy czas(chociaż to wszystko zależy od myślenia,no ale.. ),a dwa,że tak jak napisałeś czas się okropnie dłuży.No ale wiadomo,czasami też trzeba pobiegać bez muzyki,żeby się za bardzo nie przyzwyczajać.Poza tym lepiej wtedy kontroluje mi się oddech.
Jeśli Ci się nudzi długi monotonny bieg to sobie zafunduj urozmaicenia wg własnych możliwości:
Przebieżki ( długość odcinków i przerw mozna ułozyć pod siebie)
Interwały(j.w)
Bieg z narastającą prędkością. Zacznij bardzo wolno i co kilka minut odrobine przyspiesz.

Wiem po sobie,ze zaplanowany trening potrafi niesamowicie pochłaniać uwagę :taktak: Potem czasem nie pamiętam nawet co działo sie po drodze.
A do tego zrealizowany plan choćby najmniejszy daje niesamowitą satysfakcję :hejhej:
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A zmierzyłaś się już tu i ówdzie? Będziesz mogła porównać za jakiś czas, ile cm zeszłaś. W ogóle to chyba lepszy sposób sprawdzania figury, bo np. u mnie waga stoi, ale wiadomo, że mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, więc może i chudnę, tylko nie widzę tego na wadze :lalala:
Uwielbiam siatkówkę, w szkole też chodziłam na SKS, no ale niestety, wzrostu mi Bozia poskąpiła.
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Angua pisze:A zmierzyłaś się już tu i ówdzie?

Tak,tak.Zmierzona jestem :hej:
,,Wejdź na pierwszy stopień,nie musisz widzieć całych schodów,po prostu wejdź na pierwszy stopień''

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobajka pisze:
No właśnie.Raz,że mam gorszy czas(chociaż to wszystko zależy od myślenia,no ale.. ),a dwa,że tak jak napisałeś czas się okropnie dłuży.No ale wiadomo,czasami też trzeba pobiegać bez muzyki,żeby się za bardzo nie przyzwyczajać.Poza tym lepiej wtedy kontroluje mi się oddech.
Jeśli Ci się nudzi długi monotonny bieg to sobie zafunduj urozmaicenia wg własnych możliwości:
Przebieżki ( długość odcinków i przerw mozna ułozyć pod siebie)
Interwały(j.w)
Bieg z narastającą prędkością. Zacznij bardzo wolno i co kilka minut odrobine przyspiesz.

Wiem po sobie,ze zaplanowany trening potrafi niesamowicie pochłaniać uwagę :taktak: Potem czasem nie pamiętam nawet co działo sie po drodze.
A do tego zrealizowany plan choćby najmniejszy daje niesamowitą satysfakcję :hejhej:

Interwały sobie zafunduję w sobotę,bieg z narastającą prędkością też sobie gdzieś wstawię w plan,tylko powiedz mi co to są przebieżki? :hej: Bo ja jeszcze za bardzo nie obeznana jestem..

Blog
Komentarze

Obrazek
Awatar użytkownika
Dobajka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,58
Życiówka w maratonie: 4'19

Nieprzeczytany post

Przebieżki to krótkie odcinki biegane szybciej przeplatane truchtem lub marszem. Odcinki muszą być krótkie 80-300 m. Przerwa takiej samej długości. Powtarza się je 10-30 razy :usmiech:

Jeśli masz ochotę jeszcze coś poczytać to zapraszam do lektury
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przebieżki: krótkie, 20-30 sekundowe odcinki biegane szybko, ale nie na maksa. Chodzi w nich o dbałość o technikę, a nie o prędkość. Przykład:
30-40 minut biegu (truchtu) + 6 przebieżek 100m/przerwa 100m marszu.
To tak na szybko :) Między truchtem a przebieżkami warto się trochę porozciągać.

Edit:
Nie zdążyłem :P
Edit2:
10-30 razy? Raczej od tak od 6 do 10 ;)
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuje! :usmiech:

Blog
Komentarze

Obrazek
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słabeusz nie słabeusz, grunt, to się nie poddawać i przeć do przodu z każdym dniem!! Tak więc spokojnie rób swoje :spoczko:
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kanas78 pisze:Słabeusz nie słabeusz, grunt, to się nie poddawać i przeć do przodu z każdym dniem!! Tak więc spokojnie rób swoje :spoczko:
Ot to właśnie, a przy tym jaki hart ducha ! :taktak: !
Pomyśl Eliza, jak wielu Twoich rówieśników stać na to co Ciebie?
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Towarzyszko niedoli! Dzięki za wiadomość, że nie tylko mnie jest ciężko i za tę dawkę motywacji w sam raz na jutrzejsze dłuższe wybieganie :P Dobranoc :)
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
ODPOWIEDZ