Mar_jas - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To faktycznie przegina na starcie :zero: Marcin, jak masz czas, zrób 2 tygodnie wprowadzenia, tj. Najpierw 3 treningi z planu 1 tygodnia, potem 4 treningi z tego samego tygodnia i zaczynasz od początku :taktak: jak wytrzymasz, tzn, że plan dla Ciebie :spoko:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

aaaaaaa.....jaki ja jestem nierozumiany :hejhej: ......chyba mam problemy komunikacyjne :bleble:

Co do kolana to bardzo mnie wczorajsza wizyta i diagnoza ucieszyła....czułem dokładnie to co powiedział lekarz..wydawało mi się ze samo kolano trzyma się kupy jak nalezy tylko ta łękotka coś się rozlazła....pamiętam ze przed zabiegiem decydowałem sam zeby ratować co się da...choć lekarz nie gwarantował że się zrośnie...widocznie się nie zrosło i trzeba wyciąc i już.... i tu jest drugi problem,.... w Żorach jest prywatna klinika..same wizyty to koszt około 250-300zł za szt.....na ten moment nie stać mnie na to...musi to poczekać...biegam od roku i nic złego z kolanami się nie dzieje...w zeszłym roku jak zaczynałem truchtać to trochę bolały przeciążeniowo, teraz jak ładnie waga zeszła, zapomniałem już o chorym kolanie, lekarz wczoraj pochwalił dobrze odbudowaną czwórkę co wskazuje na nie odciążam tego kolana, mięśnie pomagają trzymac się całości w kupie i funkcjonuje one dobrze .....myśle że temat wyczerpany i trzeba przejśc do spraw merytorycznych....

Czyli treningu.....start docelowy faktycznie w maju( właściwie będą dwa starty docelowe wiosny w maju :hej: )....w tej chwili zaczynam...przygotowuje się do tego żeby zacząc trening, biegam 3 razy na tydzień, raczej poniżej 10km, wolno, w I zakresie, z rzadka na krótka chwilę w II.... potem przez pierwsze 1,5-2 miesiecy będzie własnie budowanie bazy, krosy i wybiegania - mocno będe się opierał na panu Skarżyńskim - na jego orce.
Chcę od przyszłego tygodnia jedynie dodać przebiezki, od 16 grudnia będą już 4 treningi w tygodniu, lekko zwiększe kilometraż i raz w tygodniu chcę zacząć biegać II zakres.
Takiego treningu w poprzednim sezonie u mnie właściwie nie było wcale.
Całościowo będe się opierał głównie na J. Skarżyńskim......na niemieckie plany nie mam po prostu czasu..tym bardziej ze oprócz biegania dojdzie jeszcze cosik innego....ale wszystko opiszę na spokojnie po 16 grudnia :oczko:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

To po co Ci na początek II zakres i 2setki? Dojdź do zakładanego dystansu tygodniowego i potem kombinuj. Dasz dodatkowy czas achillwsowi na regenerację.
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jackma pisze:To po co Ci na początek II zakres i 2setki? Dojdź do zakładanego dystansu tygodniowego i potem kombinuj. Dasz dodatkowy czas achillwsowi na regenerację.
Nie no...dwusetek to nie będzie, masz rację...po tej próbie na BBLu tak umierałem że na pewno sie tego nie tknę na razie....będa tylko przebiezki...a II zakres bedzie żeby trochę urozmaicić...głównie się to będzie odbywało na GP w Tychach, Biegach Dzika lub jakiś innych zawodach...zacznę od GP 16 grudnia, dla mnie wogóle bieganie II zakresu na treningu to zupełna nowość i abstrakcja...w poprzednim sezonie nie było na to czasu i efekt jest taki że w treningu np 10km w tempie 4:20-4:30 jest niewykonalne :echech:

Komentarze
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No... ładne, długie i spokojne wybieganie... :taktak:
Mam nadzieje, ze problemy też łatwo i szybko się rozwiążą... o cokolwiek chodzi :oczko: Trzymaj sie brother :usmiech:
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Takie wybieganie to rozumiem, tempo jak najbardziej dobre, w ogóle nie ma powodu by się przejmować - tego treningu nie da się biegać za wolno. Co do nart i biegania to w zeszłym roku dwa razu mi się zdarzyło biegać po 5-6 godzinach jazdy na nartach, biegało się fatalnie, po pierwszym razie dorobiłem się "kosmicznych zakwasów" wszystkiego, za drugim razem się pochorowałem bo po powrocie po południu do Krakowa wydało mi się, ze jest w Krakowie bardzo ciepło i do biegania się mocno rozebrałem - marzec to był i szlag mnie trafił :hahaha: Niemniej w tym roku też zamierzam łączyć moje dwie pasje - narty i bieganie - oba są super choć razem nie pracują niestety.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
maromaroPL
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kurcze, ładnie teraz jest na dolomitach :) chyba się wybiorę na jakieś wybieganie tam. Mógłbyś zapodać linka do śladu z endo, bo chciałbym zobaczyć które ścieżki są przejezdne :)
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maromaroPL pisze:Kurcze, ładnie teraz jest na dolomitach :) chyba się wybiorę na jakieś wybieganie tam. Mógłbyś zapodać linka do śladu z endo, bo chciałbym zobaczyć które ścieżki są przejezdne :)
Chyba wszystkie ;)
Ja gdziekolwiek wbiegłem to sie dało biec, choć śniegu sporo...fajnie tak, tym bardziej ze tempem sie raczej nie przejmowałem..na kamieniołomach sie trochę pogubilem, tak ze biegłem już za Suchą górą na TG :hahaha: , tam jest sporo tych tras...fajne i polecam...jakbyś chciał to mozemy sie kiedyś gdzies tam ustawić..podjade autem i wystartujemy razem :)

A co do nart, ja zawsze po wypadzie na narty czuje sie wypluty....nie da rady tego łączyć to wiem...ale myśle że będą pozytywy biegania odczuwalne przy jeździe...to znaczy na pewno wzmocniłem mięsnie, nawet jak byłem ostatnio u kolanologa to zwrócił uwagę na dobrze pracujące czwórki...tego mi zawsze brakowało...jazda na dłuższych odcinkach będzie mniej bolesna... :usmiech:

Komentarze
maromaroPL
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Chętnie bym się wybrał na wspólne wybieganie. Kiedy Ci pasuje? :)
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maromaroPL pisze:Chętnie bym się wybrał na wspólne wybieganie. Kiedy Ci pasuje? :)
no jak wybieganie to tylko weekend jak na ten moment....wolne też mam od 24 grudnia to końca roku więc mozna cos pokombinować....
w ten weekend jest GP Tychów, więc nie bede w sobotę biegal za długo, może na BBLa zawitam w Mikołowie, ale następna sobota albo jeszcze lepiej niedziela jak najbardziej moze być, godzina tez dowolna :)

Komentarze
Awatar użytkownika
zu.zu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i jak się sprawdziły wkręty...MISIACZKU? :bum:
maromaroPL
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A weekend 21-23 bedzie Ci pasowal? :)
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zu.zu pisze:No i jak się sprawdziły wkręty...MISIACZKU? :bum:
wkręciłem...ale nie poszedłem biegac..siekoś tak zimno było :echech:

Marek, weekend 22-23 jak najbardziej moze być :)
Będziesz w niedziele na GP to się ugadamy :)

Komentarze
maromaroPL
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie chyba sie nie wybieram :)
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach