Arriba - biegać z uśmiechem. Komentarze
Moderator: infernal
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Betinko, bardzo dobrze Trzymam kciuki żeby nóżka odpoczęła i od wtorku była jak nowa
Jolu, z tym nie wygrasz. Głupków nigdy nie zabraknie.
Jolu, z tym nie wygrasz. Głupków nigdy nie zabraknie.
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
Aniu, poczekaj kilka dni, moze przestanie bolec. A robisz przed bieganiem te cwiczenia z bieganie.pl?
Mi tez bardzo pomaga jak se rozmasuje te bolace miejsca. Fizjo robila ci takie masaze wyciskajace lzy z oczu? Jak tak, to mozesz sprobowac to powtorzyc tylko troche slabiej.
Mi tez bardzo pomaga jak se rozmasuje te bolace miejsca. Fizjo robila ci takie masaze wyciskajace lzy z oczu? Jak tak, to mozesz sprobowac to powtorzyc tylko troche slabiej.
- Zaprawiony W Bojach
Tak Gryzia, robię te ćwiczenia. Ale masaż wyciskający łzy z oczu? Nie miałam takiego. Jak się już macam po nodze to żeby sprawdzić czy boli
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Tutaj: http://www.runnersworld.com/injury-prev ... lints-away jest fajny filmik, jak rozpoznać shinsplintsy i co z nimi zrobić. Lubię oglądać filmiki doktora, bo dokładnie pokazuje gdzie ma boleć i dokładnie tłumaczy, o co chodzi
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki Kachita! :* W pracy nie mam głośników, obadam to w domu
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Aniu, będzie dobrze! Jak mówi jeden z biegowych memów, "ból przemija, duma pozostaje" czy jakoś tak - Tobie oczywiście życzę jak najwięcej tej dumy i radości, z treningu najbliższego, i każdego kolejnego!
- concordia
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1h 3min
Aniu, musi być dobrze!!! Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej mogła znów czerpać pełną radość z biegania
- Zaprawiony W Bojach
Grzesiu, Pati - dziękuję Wam bardzo
Kachita - świetne są te filmiki!
Kachita - świetne są te filmiki!
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- Boberek_21
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1g16m38s
Jak wyglada ta taśma z którą ćwiczysz? i co konkretnie za efekty daje?
I jakie i w ilu seriach brzuszki robisz? ja juz próbowałam wszystkich chyba ale efektów nie ma żadnych - choć to pewnie przez brak systematyczności
I jakie i w ilu seriach brzuszki robisz? ja juz próbowałam wszystkich chyba ale efektów nie ma żadnych - choć to pewnie przez brak systematyczności
Powiedz mi że coś jest niemożliwe a udowodnię Ci jak bardzo się mylisz!
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
- Zaprawiony W Bojach
Beti, to tzw. taśma do pilates. W decathlonie są takie za 25zł: http://www.decathlon.pl/tama-fit-band-id_8212968.html
Ja kupiłam w Auchan jakąś najzwyklejszą za 15zł, do ćwiczeń w domu w zupełności wystarcza, ważne ,że daje jakiś opór. Moja fizjo polecała taką średnią. Rozróżnia się je kolorami, ale co firma, to inne kolory
Jeśli chodzi o brzuszki to nie robię ich dużo. Zaczynam od leżenia na plecach, nogi wyprostowane, ręce założone pod głowę i robię tzw. półbrzuszki czyli "wciskam" lędźwiowy odcinek w matę unosząc głowę i barki (patrzysz w sufit, a nie przed siebie). 10 powtórzeń z przytrzymaniem 3 sek. Potem robię to samo ale ręce skrzyżowane na klatce piersiowej (to jest prostsze) i tyle samo powtórzeń z przytrzymaniem 3 sek. A na koniec leżenie na plecach, nogi zgięte w kolanach, "przyklejam" lewy bark do maty, unoszę tylko prawy sięgając prawą ręką za lewe kolano (na skos) pamiętając żeby mięśnie były napięte jak w poprzednich ćwiczeniach. No i też po 10 razy z przytrzymaniem 3 sek. na każdą stronę. Czyli w sumie wychodzi 40 brzuszków.
A taśma jest naprawdę super. Na przykład mam takie ćwiczenie "sikanie na pieska" Pozycja na czworaka i unoszenie zgiętej w kolanie nogi w bok - no tak jak pies sika W tej chwili robię to z taśmą, przekładam ją nad lewym kolanem, naciągam taśmę i podtrzymuję prawym kolanem, napinając taśmę unoszę lewą nogę tyle, ile dam radę i trzymam 3 sek.
Ja kupiłam w Auchan jakąś najzwyklejszą za 15zł, do ćwiczeń w domu w zupełności wystarcza, ważne ,że daje jakiś opór. Moja fizjo polecała taką średnią. Rozróżnia się je kolorami, ale co firma, to inne kolory
Jeśli chodzi o brzuszki to nie robię ich dużo. Zaczynam od leżenia na plecach, nogi wyprostowane, ręce założone pod głowę i robię tzw. półbrzuszki czyli "wciskam" lędźwiowy odcinek w matę unosząc głowę i barki (patrzysz w sufit, a nie przed siebie). 10 powtórzeń z przytrzymaniem 3 sek. Potem robię to samo ale ręce skrzyżowane na klatce piersiowej (to jest prostsze) i tyle samo powtórzeń z przytrzymaniem 3 sek. A na koniec leżenie na plecach, nogi zgięte w kolanach, "przyklejam" lewy bark do maty, unoszę tylko prawy sięgając prawą ręką za lewe kolano (na skos) pamiętając żeby mięśnie były napięte jak w poprzednich ćwiczeniach. No i też po 10 razy z przytrzymaniem 3 sek. na każdą stronę. Czyli w sumie wychodzi 40 brzuszków.
A taśma jest naprawdę super. Na przykład mam takie ćwiczenie "sikanie na pieska" Pozycja na czworaka i unoszenie zgiętej w kolanie nogi w bok - no tak jak pies sika W tej chwili robię to z taśmą, przekładam ją nad lewym kolanem, naciągam taśmę i podtrzymuję prawym kolanem, napinając taśmę unoszę lewą nogę tyle, ile dam radę i trzymam 3 sek.
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Arriba pisze: Ale potem noga trochę bolała i zastanawiam się czy to nie było za szybko.
Arriba pisze: Średnie tempo: 6:16min/km
Pewnie, że odrobinkę za szybko. Przy takim tempie to i jak odczuwam już to co trzeba (włącznie z bólami)
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
Mój blog
=========
-----
Moje endo
- Zaprawiony W Bojach
Boli Cię coś po przebiegnięciu niecałych 3km w tempie 6:16?
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Aaa to były 3 km Sugerowałam się tempem, od razu rzuciło mi sie w oczy Aż się uśmiechnęłam do siebie
Aniu Ty zawsze miałaś lepsze tempo, być może te 6:16 min/km jest dla Ciebie komfortowe Moja skala spokojnego wybiegu kończy się na 6:20 min/km
Aniu Ty zawsze miałaś lepsze tempo, być może te 6:16 min/km jest dla Ciebie komfortowe Moja skala spokojnego wybiegu kończy się na 6:20 min/km
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
=========
-----
Moje endo
Mój blog
=========
-----
Moje endo
- Zaprawiony W Bojach
Dystans wszystko zmienia. Tętno z czasem robi się niższe i biega się szybciej
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
ale się uśmiałamćwiczenie "sikanie na pieska" Pozycja na czworaka i unoszenie zgiętej w kolanie nogi w bok - no tak jak pies sika W tej chwili robię to z taśmą, przekładam ją nad lewym kolanem, naciągam taśmę i podtrzymuję prawym kolanem, napinając taśmę unoszę lewą nogę tyle, ile dam radę i trzymam 3 sek.
Ja też ćwiczę to ćwiczenie, ale nigdy nie robiłam tego z taśmą... Na pewno jest efektywniejsze niż takie bez obciążenia/oporu.
Rozumiem, że najbardziej aktywne są mięśnie przywodzicieli uda??