Bogil - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

AniaJ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bogil gratuluje wygranej w MiCoach, samozaparcia, motywacji i osiagnięć :) Ostatnio wspomnialeś o tym, że warto sprawdzić zalecenia MiCoacha przed treningiem bo każdy trening choć z pozoru taki sam to jednak każdy ma swoje różnice. Zastanawiam się nad kupnem i szczerze powiedziawszy moja decyzja w 95% bedzie zależala od Twojej opinii :) pytanko, choć pewnie banalne brzmi- gdzie sa te wskazówki czy po naciśnięciu środkowego dużego przycisku przed treningiem dostajesz wskazówki czy masz je na stronie internetowej. Opisz prosze jak to wygląda.

Trzymam kciuki i życzę sukcesów :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziękuje i już odpowiadam na twoje pytanie.
Wskazówki o których mówiłem są na stronie i należy je sprawdzić przed treningiem. Fajnie by było gdyby twórcy także te wskazówki umieścili w treningu. Na stronie oczywiście funkcjonuje dział feedback i można swobodnie napisać o swoich propozycjach w ulepszaniu MiCoacha. Mi odpisali po 20 min i to w niedziele ;).

Poniżej przykładowe opisy treningów wtrzymalościowych
Obrazek
AniaJ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuje za bardzo szybką i skrupulatną odpowiedz :). Tak z ciekawości rozumiem, że wybrałeś program race-10k a od jakiego levelu rozpocząłeś trening ja jak na razie ustawiłam sobie 5 w czwratek zaczynam (tak opisywałeś, że nie mogłam się powstrzymać i kupiłam :) jak na razie 6/6 ale pierwszy poważny test będzie jutro :)

już się nie mogę doczekać :):)
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też trenuje na 5 tym poziomie i jak narazie to strasznie lekki ten trening. Nie wiem czy nie zmienić na finish faster 10k. Ale z drugiej strony to nie jestem specjalistą od treningu i nie wiem czy wcześniej przypadkiem nie przesadzałem. :)

No myśle ,że nie masz czego żałować, bo już można powiedzieć ,że MiCoach jest świetnym rozwiązaniem dla amatorów.
lufi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witaj,

mam do Ciebie pytanie odnosnie funkcjonalności micoach'a.Z tego co wyczytałem na Twoim blogu wnioskuje, ze nie są na bieżąco podawane żadne statystyki ...dopiero po naciśnięciu jakiegoś przycisku. Napisz mi proszę jakie informacje są przekazywane przez micoach poza strefami tętna???
pokonana odległość, czas, tempo itp ...???
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Możemy sami ustalić co będzie nam podawane.
Wygląda to tak:
Obrazek

Bez przyciskania przycisku głównego urządzenie podaje tylko komunikaty o rozpoczęciu treningu ,
o tym czy mamy przyspieszyć czy zwolnić aby utrzymać się w zadanej strefie lub gdy wchodzimy do danej strefy tętna komunikat abyśmy w niej pozostali , a także i zakończeniu treningu wraz z podsumowaniem.

Pozdrawiam i czekam na więcej pytań.
lufi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witaj,

mam jeszcze dwa pytania dotyczące użyteczności micoacha.
- czy treningi definiowane są w oparciu o czas, czy odległość??? PO zalogowaniu na stronę i wybraniu planu ...wszystko bazuje na czasie ...moze jesli posiada się micoacha ...treningi przygotowane sa w oparciu o km???
- czy jest możliwość exportu danych do innych aplikacji???

Dzieki za odpowiedź i ...czekam na końcowy test :-)
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1.Treningi które generuje nam miCoach są tworzone wyłącznie w oparciu o czas. Ale jest możliwość stworzenia własnego treningu opartego na kilometrach.
2.Niestety nie dozukałem się i wygląda na to że nie ma możliwości transmisji danych do innych aplikacji.

Dzieki za pytania , pozdrawiam
AniaJ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bogil nie poddawaj się! Trzymam kciuki za Ciebie :) śledzę na bieżąco Twoje treningi i to własnie one mnie motywują :) Trzymaj sie cieplutko i nie poddawaj w końcu o ile pamiętam założyłeś sie z kolegą o to kto będzie lepszy na mecie :) :hej:
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ania ja raczej potrzebuje ostudzenia zapału , a nie dopingu :hej: No z kolegą kubako się założyłem ale on już prawie biega 10 km w godzinę, a niestety w planie treningowym miCoacha takie długie wybiegania będę miał dopiero za parę tygodni.

A Tobie jak się miCoach spisuje? Może masz coś do dodania, co mógłbym zamieścić w teście ?
Ile procent udaję Ci się pozostać w strefach? Też występują zakłócenia tętna zanim się rozgrzejesz?
LaZNag
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

oo widzę że jesteś na podobnym poziomie co ja :D tylko że ja nie używam micocha ale standardowo gps plus plan pumy :D

ale tak czy siak życzę powodzenia w starcie na 10km :)
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

LaZNag pisze:oo widzę że jesteś na podobnym poziomie co ja :D tylko że ja nie używam micocha ale standardowo gps plus plan pumy :D

ale tak czy siak życzę powodzenia w starcie na 10km :)
No to życzę determinacji. A Ty planujesz jakieś starty??
LaZNag
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

chciałbym coś tam pobiegać :) myślę że najpierw 5km ale to jeszcze trochę ponieważ muszę przebiec dość szybkim (jak na mnie tempem) ten plan pumy :D
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Bogil pisze:Narazie powoli piszę recenzje na główną, nie udało mi się porównać jeszcze z nike+ bo nie mogę go okiełznać :)
Z ostatnich spostrzeżeń , zauważyłem , że miCoach mierzy nam czas z dokładnością tylko do 5 s.
Błędy pomiaru dystansu ostatnio mieszczą się w 3% tak jak deklaruje producent.
Jeżeli dobrze rozumiem to błąd pomiaru dystansu wyznaczasz na podstawie jeszcze raz zmierzonej Twojej trasy na podstawie google earth i tego co wyrzuca Ci miCoach.

Pamiętaj, że dane z google earth też są obarczone błędem, nie można ich traktować jako absolutnych. Jeżeli chciałbyś wykonać dokładniejszy test tego z jaką dokładnością miCoach mierzy dystans to dobrze byłoby pójść na bieżnie, bo ta powinna być bardzo dokładnie pomierzona. ( wiadomo, że długość torów też jest obarczona jakimś tam błędem ale na pewno dużo mniejszym)

Tak uzyskane dane będą bardziej wiarygodne a i będziesz mógł łatwo sprawdzić powtarzalność pomiaru.

Pozdrawiam
Krzysiek
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak zdaje sobie z tego sprawę dlatego nie uznaję błędów gdy są mniejsze niż te parę procent.
Sprawdzałem też biegnąc na tym samym odcinku parę razy, a wyniki różniły się.
ODPOWIEDZ