A tak w ogóle to renifer ma biały brzuszek, jak słodko
Na bieżni jednak biega się nieco inaczej niż w terenie, więc to też nie do końca jest to.strasb pisze:bieżnia z kamerką
Moderator: infernal
Na bieżni jednak biega się nieco inaczej niż w terenie, więc to też nie do końca jest to.strasb pisze:bieżnia z kamerką
Ke?W planach było BS+8x(400m w tempie R + 400mBS)+BS.
Aaaa!Ta skomplikowana formuła kryje w sobie 8 odcinków 400metrowych w tempie 4:00 z przerwami 400m na tuptanie.
Mam nadzieję, że to tylko był czegoś początek i to coś już się skończyło. Przestało boleć... zatem już sam nie wiem. Nie biegam, może przejdzie, robię jakieś ćwiczenia. Niby coś tam czuję, lekki ból... Będę u ortopedy to sprawa się wyjaśni.robbur pisze:Wolfie - jak tam Twój pas biodrowo-piszczelowy? - wiesz już coś konkretnego?
Dzięki Yafoo. Rytmy - bo tak zostały przetłumaczone te Repetitions w wersji książki, którą mam. Trochę to wprowadza zamieszania, bo nie ma nic wspólnego z rytmami opisywanymi tu: http://bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=2303Yafoo pisze:400 metrowe rytmy ?
Bo to oznacza R
Danielsowskie "Repetitions" to "Repetitions"
Kod: Zaznacz cały
Nie mylcie rytmów z niefortunnie przetłumaczoną w polskiej wersji językowej intensywnością Jacka Danielsa „Repetition” !!! (tłumaczenie: „rytmy”). Nie wiem dlaczego przetłumaczono to w sposób, który prowadzi do nieporozumień. Przecież idealnie oddającą ideę i intensywność, oraz bardziej zrozumiałą nazwą byłyby "Powtórzenia", czyli trening który ma całkowicie inny charakter i stosowany jest w celu poprawy wytrzymałości specjalnej i ekonomiki biegu.
ja bylam u swietnego i wykluczyl ITBS. zaniedbalam troche rozciaganie pasma i dzis juz na treningu pierwsze oznaki nawrotu bolu. wniosek: problem nie tylko z kregoslupem, rwa ale i z pasmemwolf1971 pisze:Mam nadzieję, że to tylko był czegoś początek i to coś już się skończyło. Przestało boleć... zatem już sam nie wiem. Nie biegam, może przejdzie, robię jakieś ćwiczenia. Niby coś tam czuję, lekki ból... Będę u ortopedy to sprawa się wyjaśni.robbur pisze:Wolfie - jak tam Twój pas biodrowo-piszczelowy? - wiesz już coś konkretnego?