Arriba - biegać z uśmiechem. Komentarze
Moderator: infernal
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy ja wiem... Nie robię tych ćwiczeń naście, tylko kilka. No i nie jest tak ,że wytrzymuję w jednej pozycji kilkadziesiąt sekund, tylko trzy po dziesięć powtórzeń
Najbardziej to mnie zajeżdżają brzuszki. Odcinek lędźwiowy bardzo przy nich boli.
Najbardziej to mnie zajeżdżają brzuszki. Odcinek lędźwiowy bardzo przy nich boli.
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
"The miracle isn't that I finished. The miracle is that I had the courage to start."
-John Bingham
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
a automasaż stosujesz? jeśli to problem z tkanką miękką to ugniatać, ugniatać ugniatać. fajną sprawą jest kijek. Jeśli nie masz to zostają paluchy i piłeczka tenisowa.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
Współczuję. Najgorsza jest pewnie niewiedza...co, dlaczego i jak długo jeszcze. Mam nadzieję, że trafisz do jakiegoś dobrego ortopedy. Poczytałam trochę (http://www.fizjoklinika.com/bole_piszczeli.html). Mam nadzieję, że szybko uda Ci się wygrać z tą kontuzją. Wiesz, że trzymam kciuki
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
Nie powinien boleć kręgosłup przy brzuszkach (a może ja coś źle zrozumiałam).Najbardziej to mnie zajeżdżają brzuszki. Odcinek lędźwiowy bardzo przy nich boli.
Jak ja uczyłam się robić półbrzuszki (nogi ugięte w kolanach) to odcinek lędźwiowy powinien przylegać do podłoża, a unosi się tylko "górę pleców" Może się przeciążasz...
- Zaprawiony W Bojach
Piechu nie, nie stosuję automasażu Spróbuję
Leemonca, ja robię trzy wersje brzuszków, w tym tylko jedna z nogami zgiętymi i wtedy faktycznie kręgosłup nie boli. Natomiast jak mam nogi wyprostowane i ręce założone za głowę to boli najbardziej. Wykonuję je poprawnie, tak mi się wydaje Dwa razy robiłam je pod okiem fizjoterapeutki. Czytałam ,że sporo osób ma podobne bóle odcinka lędźwiowego przy tych ćwiczeniach.
Wydaje mi się ,że jak już wzmocnię grzbiet, to przestanie boleć. Zresztą mojej fizjo też o tym mówiłam jak pytała o odczucia przy ćwiczeniach.
Dziękuję za kciuki. To naprawdę pomaga
Leemonca, ja robię trzy wersje brzuszków, w tym tylko jedna z nogami zgiętymi i wtedy faktycznie kręgosłup nie boli. Natomiast jak mam nogi wyprostowane i ręce założone za głowę to boli najbardziej. Wykonuję je poprawnie, tak mi się wydaje Dwa razy robiłam je pod okiem fizjoterapeutki. Czytałam ,że sporo osób ma podobne bóle odcinka lędźwiowego przy tych ćwiczeniach.
Wydaje mi się ,że jak już wzmocnię grzbiet, to przestanie boleć. Zresztą mojej fizjo też o tym mówiłam jak pytała o odczucia przy ćwiczeniach.
Dziękuję za kciuki. To naprawdę pomaga
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
Uspokoiłaś mnie trochę
Ja zaczynałam bardzo spokojnie (z dużą wagą nie da się inaczej) i może dlatego powoli wytrenowałam mięśnie.
Ale jeżeli boli, to niedobrze, może zanim wzmocnisz mięśnie pleców ćwicz te brzuszki, po których nie boli kręgosłup...
Pełne brzuszki to duży wysiłek dla mięśni.
Ja zaczynałam bardzo spokojnie (z dużą wagą nie da się inaczej) i może dlatego powoli wytrenowałam mięśnie.
Ale jeżeli boli, to niedobrze, może zanim wzmocnisz mięśnie pleców ćwicz te brzuszki, po których nie boli kręgosłup...
Pełne brzuszki to duży wysiłek dla mięśni.
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
kurcze, Arriba, tak mi przykro wiem co czujesz... ta opuchlizna troche niepokojaca, dobra decyzja z odpuszczeniem cwiczen. Dzis dzien na kanapie, z nogami do gory! (doslownie, lez na kanapie z nogami wyzej niz glowa, pomaga na opuchlizne) i moze smaruj sie ta mascia chlodzaca czy co tam masz
- Boberek_21
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1g16m38s
Oj... coś ty z tą noga zrobiła...
Niepokojące robi się to że ból nie puszcza nie zależenie od tego czy ćwiczysz czy nie... nie znam się na tym...
Oby lekarz coś ci poradził doraźnego.... na specjalistę pewnie trochę poczekasz. Ja do ortopedy raz miałam termin odległy o 3 miesiące. Poszłam prywatnie i wizyta była za tydzień.
Niepokojące robi się to że ból nie puszcza nie zależenie od tego czy ćwiczysz czy nie... nie znam się na tym...
Oby lekarz coś ci poradził doraźnego.... na specjalistę pewnie trochę poczekasz. Ja do ortopedy raz miałam termin odległy o 3 miesiące. Poszłam prywatnie i wizyta była za tydzień.
Powiedz mi że coś jest niemożliwe a udowodnię Ci jak bardzo się mylisz!
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
- Zaprawiony W Bojach
Słuchajcie, ja zdjęłam wczoraj te plastry i stał się jakiś cud.. Noga tylko trochę pobolewa
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Myślę, że powinnaś skonsultować to ze swoją panią fizjo, to na pewno ważna informacja dla niej będzie.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- Zaprawiony W Bojach
Masz rację kachita. Wysłałam jej maila. Nie mogę się nadziwić od rana, czuję się jak nowo narodzona
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- Zaprawiony W Bojach
2-go kwietnia w Lidlu będą buty biegowe Nike Dart 9 i Nike Revolution. Zapoluję na te drugie, mają umiarkowaną amortyzację. Będzie jakaś odmiana od asicsów.
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
- Zaprawiony W Bojach
Oj Kanasku, nawet bardzo Wszyscy piszczelowcy, łączmy się w bólu
Popisy Ani
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
Wasze pole do popisu
Endomondo
-John Bingham
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Cierpliwość - rzecz święta. Tak trzymaj Będzie coraz lepiej - zobaczysz Trzymam kciuki za szybki powrót do pełnej sprawności
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo