Krzychu M- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

byłem ciekaw jak Ci pojdzie dzisiaj ten trening, i nie ukrywam nie jestem zaskoczony! Podejrzewałem ze wejdzie Ci wszystko ale wolniej, w zyciu bym nie przypuszczał jednak ze nie podołasz po polowie!? Jednak choroba to choroba i po czyms takim znowu trzeba wchodzic spokojnie na obroty przynajmniej po tygodniu. A mikołajki pobiegnij w ramach mocnego treningu!
PS. W jakim czasie miales zrobic te tysiączki?
PS2. Kiedy i gdzie mozna zapisywac sie na ten bieg mikolajkowy? Ile to kosztuje i gdzie w ogole sie biega :)??
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
New Balance but biegowy
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze: Wszystko się zgadza,tylko ja czułem się przy pierwszym odcinku jak ryba w wodzie...i nie wiedziałem,że braki wytrzymałościowe są,aż takie.. :grr:
Myślę, że na początku czułeś się lekko, bo byłeś wypoczęty, a tempo ok. 4:00-4:05 ustaliłeś po prostu za wysokie. Myślę, że w 4:10 dałbyś radę.
A co do twoich planów na wiosnę (wiosna 2013 HM-1:30,10km-39:XX), to uważam, że wyznaczone cele są zbyt ambitne, a wręcz nierealne i założę się o piwo, że ich nie osiągniesz. :hejhej:
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
miniozam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: to dla dziadków :P

Nieprzeczytany post

Jest coś Mikołajkowego w KrK ? : )

Krzychu może troszkę wyluzuj... Zima nadchodzi, odpocznij po sezonie bo Ci się należy, rób wybiegania, interwały (1km) odpuść. Rób najwyżej 400 metrowy mocne odcinki i tyle. : ) Ja powoli wracam do regularnego biegania, ale powoli : ) Forma i moc ma przyjść po maju.
( :
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wigi pisze:A co do twoich planów na wiosnę (wiosna 2013 HM-1:30,10km-39:XX), to uważam, że wyznaczone cele są zbyt ambitne, a wręcz nierealne i założę się o piwo, że ich nie osiągniesz. :hejhej:
nie no nie popadajmy w panike! Jeden trening mu nie wyszedł i to po dlugiej chorobie a juz mowimy ze nie zrealizuje planu! Bez jaj! Sporo czasu jest i forme odpowiednio Krzysiek przygotuje! Tylko jedna rada! Jak sie srednio czujesz a chcesz koniecznie pobiegac to lepiej pobiegaj cos lekkiieg wolnego i przyjemnego a nie ładuj organizmowi kopa w dupe na rozruch :hej:
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:byłem ciekaw jak Ci pojdzie dzisiaj ten trening, i nie ukrywam nie jestem zaskoczony! Podejrzewałem ze wejdzie Ci wszystko ale wolniej, w zyciu bym nie przypuszczał jednak ze nie podołasz po polowie!? Jednak choroba to choroba i po czyms takim znowu trzeba wchodzic spokojnie na obroty przynajmniej po tygodniu. A mikołajki pobiegnij w ramach mocnego treningu!
PS2. Kiedy i gdzie mozna zapisywac sie na ten bieg mikolajkowy? Ile to kosztuje i gdzie w ogole sie biega :)??
Tysiączki miały być po 4:05 wg.planu niemieckiego.Ogólnie czuję b.dobrze.No może ostatnio praca po 12h i bieganie temu nie służy.
I zrzuciłem 4 kilo przez miesiąc,ale zdrową dietą.Jestem tylko zdziwiony,że niewytrzymuje oddechowo a zawsze to nogi nie dawały rade.
Mikołajkowy bieg jest w czwartek o 21-szej na Błoniach przy stadionie Juvenii,zapisy od 20-tej i 15 zyli ci wystarczy.
Przyjeżdżaj to coś powalczymy! :hej: Ja jak widzisz jestem w kiepskiej formie.
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wigi pisze:
Krzychu M pisze: Wszystko się zgadza,tylko ja czułem się przy pierwszym odcinku jak ryba w wodzie...i nie wiedziałem,że braki wytrzymałościowe są,aż takie.. :grr:
Myślę, że na początku czułeś się lekko, bo byłeś wypoczęty, a tempo ok. 4:00-4:05 ustaliłeś po prostu za wysokie. Myślę, że w 4:10 dałbyś radę.
A co do twoich planów na wiosnę (wiosna 2013 HM-1:30,10km-39:XX), to uważam, że wyznaczone cele są zbyt ambitne, a wręcz nierealne i założę się o piwo, że ich nie osiągniesz. :hejhej:
Przyjmuję zakład.Do tych czasów to samą wagą w dół zejdę,ale wolałbym nie być zbyt chudy :hahaha:
3 minuty na dychę w pół roku do maja to nie tak dużo.Ja od maja do września poprawiłem się o 4,5 minuty,a od stycznia do maja o 13 minut.
Wiem,że teraz o progres będzie ciężej.Będe walczył :hej:
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

miniozam pisze:Jest coś Mikołajkowego w KrK ? : )

Krzychu może troszkę wyluzuj... Zima nadchodzi, odpocznij po sezonie bo Ci się należy, rób wybiegania, interwały (1km) odpuść. Rób najwyżej 400 metrowy mocne odcinki i tyle. : ) Ja powoli wracam do regularnego biegania, ale powoli : ) Forma i moc ma przyjść po maju.
Do końca roku jeszcze pojadę planem niemieckim.Jak się nie sprawdzi to wrócę na dużą objętość,a mniejszą intensywność(to u mnie działa).
Po prostu lubię te szybkie bieganie,a nie chce wracać do b.długich wybiegań(widzę wyraźną poprawę,nic nie boli).Nad 400-setkami myślałem
jako alternatywa...ale ja się nie poddam.W każdym kolejnym tygodniu będe męczył te tysiączki tym tempem,aż w końcu zrobię tyle ile trzeba :hejhej: Powodzenia!I nie szarżuj za bardzo :bum:
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze: Przyjmuję zakład.
OK! To może umówmy się tak: ponieważ masz ustalone dwa cele (wiosna 2013 HM-1:30,10km-39:XX), to jeśli osiągniesz oba, to wygrywasz ode mnie piwo, a jeśli nie osiągniesz żadnego, to piwo dla mnie. Jeśli zaś osiągniesz tylko jeden z dwóch celów, to nie ma rozstrzygnięcia. Trasy powinny być atestowane, masz czas do końca czerwca 2013. :)
Oczywiście życzę ci powodzenia, ale nie bardzo w to wierzę. :oczko:
BlogKomentarze
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Kiepski pomysł - jeśli osiągnie jeden cel to obaj stawiacie piwo mi :hahaha: Ale tylko pod warunkiem, że ja osiągnę swoje, jeśli nie to wtedy ja stawiam wam, ale jeśli ja zrobię jeden i Krzychu jeden to po prostu się napijemy wszyscy wspólnie po Półmaratonie Jurajskim :hahaha:
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wigi pisze:
Krzychu M pisze: Przyjmuję zakład.
OK! To może umówmy się tak: ponieważ masz ustalone dwa cele (wiosna 2013 HM-1:30,10km-39:XX), to jeśli osiągniesz oba, to wygrywasz ode mnie piwo, a jeśli nie osiągniesz żadnego, to piwo dla mnie. Jeśli zaś osiągniesz tylko jeden z dwóch celów, to nie ma rozstrzygnięcia. Trasy powinny być atestowane, masz czas do końca czerwca 2013. :)
Oczywiście życzę ci powodzenia, ale nie bardzo w to wierzę. :oczko:
Atest na wszystkich trasach to oczywiste.Jednak ta dycha i połówka stanowi jeden cel i nie osiągnięcie traktuje jako porażkę i stawiam piwo :hejhej:
mihumor-myślę,że napijemy się piwka wszyscy razem dużo wcześniej,choćby po Marzannie :taktak:
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:
panucci10 pisze:byłem ciekaw jak Ci pojdzie dzisiaj ten trening, i nie ukrywam nie jestem zaskoczony! Podejrzewałem ze wejdzie Ci wszystko ale wolniej, w zyciu bym nie przypuszczał jednak ze nie podołasz po polowie!? Jednak choroba to choroba i po czyms takim znowu trzeba wchodzic spokojnie na obroty przynajmniej po tygodniu. A mikołajki pobiegnij w ramach mocnego treningu!
Tysiączki miały być po 4:05 wg.planu niemieckiego.Ogólnie czuję b.dobrze.No może ostatnio praca po 12h i bieganie temu nie służy.
I zrzuciłem 4 kilo przez miesiąc,ale zdrową dietą.Jestem tylko zdziwiony,że niewytrzymuje oddechowo a zawsze to nogi nie dawały rade.
Mikołajkowy bieg jest w czwartek o 21-szej na Błoniach przy stadionie Juvenii,zapisy od 20-tej i 15 zyli ci wystarczy.
Przyjeżdżaj to coś powalczymy! :hej: Ja jak widzisz jestem w kiepskiej formie.
czyli tak jak myślałem, poprostu za duzo złych czynników sie na siebie nałożyło i tyle! Przed choroba robiłeś takie tysiaczki bez problemu! Wiec daj organizmowi adaptacje na ciezsze bieganie i bedzie git! Co do mikołajkowego to jeszcze nie wiem, ciezko bedzie ale pytałem tak na wrazie czego :) A trasa to jest 3x błonia?
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze: czyli tak jak myślałem, poprostu za duzo złych czynników sie na siebie nałożyło i tyle! Przed choroba robiłeś takie tysiaczki bez problemu! Wiec daj organizmowi adaptacje na ciezsze bieganie i bedzie git! Co do mikołajkowego to jeszcze nie wiem, ciezko bedzie ale pytałem tak na wrazie czego :) A trasa to jest 3x błonia?
Te tysiączki tym tempem biegłem raz przed chorobą ponad miesiąc temu.I od tej pory nie biegałem interwałów! :orany:
Wtedy było ślisko i po niecałych 5 odcinkach oduściłem(była awaria opisana na blogu).Ale tempo szło po 4:03 bez problemu i to na lekko pagórkowatej trasie,przy dość silnym wietrze.A dzisiaj bez wiatru,płaskie Błonia i zonk.Ja się nie martwie,że na razie nie idzie.Teraz ma nie byc szczytu formy.Założenia są,że waga zejdzie do 72-73 kilo.Wiem,że to akurat osiągnę(na CM ważyłem 94kg i powiedziałem sobie ,że w Koszycach ma być 80,a zszedłem do 79kg :hej: )a czasy...zobaczymy.Trasa to prawie 3x Błonia z metą na stadionie Juvenii.Już odmierzona podobno.
Postaraj się być.Zrobimy mocny trening :bum:
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzysiek, miałem już wcześniej zapytać o buty, w których startowałeś w Koszycach, takie ładne niebieskie - co to za model Saucony (Fastwitch?) i jakie masz wrażenia, czy poleciłbyś je?
W zimie będę chciał kupić jakieś dobre buty startowo-treningowe, aby czekały już na wiosenne starty. Podobnie ja ty, walę z pięty, więc muszą mieć choć średnią amortyzację i żeby nie były przy tym za ciężkie. Dobrze, aby były również trwałe. Na razie mam na oku wychwalane tutaj New Balance M890.
BlogKomentarze
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krzychu M pisze:Postaraj się być.Zrobimy mocny trening :bum:
Odpuszczam! Mikołajkowy bieg zrobiłem dzisiaj :bum: heh
wigi pisze:Na razie mam na oku wychwalane tutaj New Balance M890.
Rewelka! I do tego !@#$% lekkie :hej:
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wigi pisze:Krzysiek, miałem już wcześniej zapytać o buty, w których startowałeś w Koszycach, takie ładne niebieskie - co to za model Saucony (Fastwitch?) i jakie masz wrażenia, czy poleciłbyś je?
W zimie będę chciał kupić jakieś dobre buty startowo-treningowe, aby czekały już na wiosenne starty. Podobnie ja ty, walę z pięty, więc muszą mieć choć średnią amortyzację i żeby nie były przy tym za ciężkie. Dobrze, aby były również trwałe. Na razie mam na oku wychwalane tutaj New Balance M890.
Dobrze odczytałeś,fastwitche.Powiem tak,są....zajebiste :taktak: Teraz w nich nie biegam wogóle,tzn.trochę oszczędzam.Przed maratonem biegałem w nich tempówki, interwały i wszystkie zawody.Jak dla mnie zakup roku.Do wolnych wybiegań się nadają(zresztą nie tylko moja opinia,rozgrzewka też nie należy do przyjemności).Po pierwszym treningu ledwo doszedłem do samochodu,tak mięśnie pod łydkami bolały.
Ale to tylko pierwszy raz.Są lekkie-rozmiar 44 waży 220g.Ja jestem silnym pronatorem i sprawdzają się idealnie.W lipcu i sierpniu robiłem
na nich ok.30-35 km tygodniowo.Na wakacjach przez 2 tygodnie tylko na betonie biegałem i zero odcisków,bólu stóp itp(oprócz Koszyc,gdzie odbiłem
stopę na nierównej kostce).Wybierałem z pośród kilku modeli i ten zdecydowanie wygrał.Ja polecam :bum:
ODPOWIEDZ