Provitamina - komentarze do blogu

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
hotmas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jedna rada choć początkujący jestem. Nie skupiaj się na tym, żeby na każdym treningu osiągać coraz lepsze tempo. Zobacz w jakim biega Ci się najlepiej i wtedy... zwolnij jeszcze trochę. Wiele osób na forum radzi, że aby biegać szybciej trzeba biegać wolniej. Ja np. na początku gnałem wszystkie treningi około 5:45 min/km. a teraz robię je około 6:15 min/km . Bigaj wolno i buduj bazę :-)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wydaje mi sie abym biegala szybko. Dreptam praktycznie w miejscu bo taka jest breja. Oddech spokojny, choc czasami mnie atakuja mysli : a moze by tak przejsc do marszu? Z drugiej strony nie ma sensu być miekkim waflem :)
Eh...pozna pora, a spac nie idzie. Co za ironia losu.
Life is short... running makes it seem longer.

Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

Obrazek
=========
-----
Moje endo
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej! :)
Gratuluję 30 minut biegu. Przypomniało mi się, jak sam zaczynałem z planem 6-tygodniowym i jak pierwszy raz pobiegłem sobie przez pobliski lasek te 30-40 minut :) Piękne czasy...
Spokojnie możesz przyspieszać do jakiejś rozsądnej granicy, tzn. tak, żebyś nie padła po przejściu przez próg domu ;)
Na nogi polecam te ćwiczenia.
Będę obserwował twoje poczynania :)
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
1 KM 3:16 5 KM 20:51
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja rowniez gratuluje 30 min biegu i zycze powodzenia w dalszym biegniu :)
Ja tez zrobilam moje 30 min nieco z zaskoczenia, wiec radosc byla wielka :spoko:
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maksio97 dzięki :) Ćwiczenia już odkryłam i powoli zaczęłam stosować. Teraz potrzeba czasu i systematyczności. Tego drugiego dopiero się uczę :usmiech:

Gryzzelda wniosek z tego taki, że my kobitki jednak dajemy rade i nie taka z nas słaba płeć... ;)

Mój blog

Obrazek
=========
-----
Moje endo
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pół godziny to już jest coś :) Plan na dyszkę brzmi całkiem nieźle. Chociaż zapewne ja na Twoim miejscu wydłużyłabym te biegi 20 minutowe, bo moim zdaniem na mniej niż pół godziny nie opłaca się wychodzić - to przecież teraz zimą samego ubierania się jest co najmniej 15 minut ;) I na razie biegaj sobie luźno, przyspieszać będziesz na przebieżkach. A jak Ci się znudzi takie wolne dreptanie i poczujesz, że potrzebny Ci jakiś czalendż ;) , zawsze możesz sobie dorzucić raz w tygodniu lub raz na 2 tygodnie jakiś mały interwał typu 4-5 razy po 2-3 minuty w przyjemnie wymagającym tempie, 1 minuta przerwy w truchciku lub marszu. Jak będzie Ci dobrze szło, możesz dodać powtórzenie lub przedłużyć tempo - przerwa zwykle powinna trwać około połowy czasu tempa.
Powodzenia!
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kachita dzięki za wskazówki :) Zamierzałam 20' biegi wydłużyć do 30'. Z tymi interwałami to dobry pomysł, bo plan który tutaj wkleiłam jest trochę monotonny. Póki co, zobaczymy jak mi to pójdzie :)

Mój blog

Obrazek
=========
-----
Moje endo
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piszę o tym, co na mnie działało. Aczkolwiek te interwały dodałam jak już trochę biegałam ;) I pamiętaj, że przed szybszym bieganiem należy się rozgrzać w truchcie, dobrze jest też dynamicznie się porozciągać. No i na koniec schłodzenie, też w truchcie.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I ja gratuluję tych 30 minut, chyba wciąż pamiętam, jaka to była frajda, jak sie udało. Ja najpierw zaczęłam plan 10 tygodniowy, potem się na Pumę przerzuciłam i po 2 tygodniach chyba na wyjeździe zwiedzając nowe miasto machnęłam ze 40 minut ciągiem. :hej:
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1h 3min

Nieprzeczytany post

Fajnie, że masz u siebie tyle osób które robią coś zimą na dworze- to zawsze miłe zaskoczenie i dobra motywacja jak mijamy kogoś kto też wynurzył nos z ciepełka na ten mróz i breję :bum:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wystarczy wyjść z domu i okazuje się, że jest takich znacznie więcej :) - że często mijam młodych i dość młodych :spoczko: - na nartach, z kijkami czy biegających - to już nie dziwi; zachwyca mnie natomiast to - że regularnie, niezależnie od pogody, widuję osoby starsze, sędziwe wręcz - maszerujące ścieżkami dla zdrowia i dobrego samopoczucia :usmiech:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Dodam ze swoich obserwacji, że w styczniu więcej się pojawiło biegaczy i nordiców, w porównaniu do grudnia. Wiadomo - noworoczne postanowienia, nawet w mojej okolicy widuję podczas treningów innych biegających i to dość regularnie (no i wdzianka profi, a więc nie pierwsze to ich truchtania zapewne)
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O, byłaś robić zdjęcia "chodnikom" u mnie na dzielni? :bum:
Jest odwilż, więc idzie ku dobremu - najwyżej trzeba będzie codziennie rajty prać i wyciągać pośniegowe błocko z warkocza ;)

asmo71
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

śnieg jest beee, ale potem jak lekko sie sumie po suchym :)
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widzę, że u Ciebie jest podobnie. Drogi zaśnieżone, chodniki jeszcze gorsze. Nikt się tym nie zainteresuje :grr: Cała moja energia poszła w śnieg... :echech:

Mój blog

Obrazek
=========
-----
Moje endo
ODPOWIEDZ