marcinski pisze:zjadłem 3 małe śniadanie z herbatą.
(...)
No cóż endo tym razem bardzo odbiegło od wytycznych z google. Błąd pomiaru wyniusł aż 280 metrów i co ciekawe największe odstępstwa widnieją na ostatnich 3 km. Do 10 km - jeszcze jako tako, momentami nawet niedomierzał.
Więc jakby się sugerować tym co wskazuje google - przebiegłem 13km w czasie 1:19'55", czyli biegłem tempem 6'08". Irytują mnie te nieścisłości, ale co robić... może pomyśleć o jakimś bardziej precyzyjnym ustrojstwie? ..... Ostatnecznie nie jest to jednak najważniejsze czy to było 6'01" czy 6'08". Więc może jakoś przeżyję te rozbieżności.
(...) plany startów na dłuższych dystansach (21km, 42km), odkładam do przyszłego roku
Co to są " 3 małe śniadanie " ?

))
Jezeli nie zamierzasz na razie pobijać żadnych rekordów czyli startować w zawodach to te 280 metrów chyba nie powinno mieć specjalnego znaczenia ...
Biegaj, aby czerpać z tego radość. Ja na początku biegałam " na wyczucie", a później mierzyłam ten sam dystans ... jadąc rowerem

Teraz jestem przeszczęśliwa, że sports tracker to za mnie robi, choć długo się załącza gps, po wykresie widać, że nieco "koloryzuje" trasę ... ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie ? Najważniejszy jest sam bieg

Gratulacje pokonania 13 km !