Moderator: infernal
Tak, własnie jestem na etapie szukania dla siebie planu treningowego.ssokolow pisze:jeśli to co biegasz biegasz spokojnie w I co najwyżej w II zakresie to możesz spokojnie celować w 3:40 albo i lepiej !! (a to zabójcze tempo jak na maraton uwierz mi) ... - oczywiście budując odpowiednią wytrzymałość
plan by ci się przydał
raz że motywuje, dwa że układa trening w całkiem sprytny układ "z sensem" który różnicuję trochę takie trzepanie kilometrów. Zresztą poza bieganiem nie można zapominać o jakiś innych pozabiegowych bajerach ... (rozciąganie + sprawność ogólna)
wiem wiem... mi tez to powtarzali rok temu... dopiero po roku biegania stwierdzam że mieli rację.
Witaj.Fladra pisze:No wlasnie, miał to byc plan dla poczatkujących 24 tygodnie, ale już teraz biegam minimum 7km, wiec musiałabym wskoczyć w 12 tydzienwaldekolsztyn pisze:Witaj.
Biegasz według planu? Jeśli tak to jakiego? Jak dla mnie biegasz bardzo szybko te swoje treningi. W takim tempie 4:00 na maratonie to będzie przebieżka.
pozrawiam![]()
Powinnam wiec chyba znaleźć sobie inny plan na 4h....
Biegam po Bloniach krakowiskich, po asfalcie. Z kilku żródeł wiem że trasa liczy 3,5 km z małym kawałkiemlubusz pisze:Cześć Flądra !
Powiedz mi jak zmierzyłaś tą pętelkę 3.5 km ?
Proponuję wymierzyć dokładnie tą trasę. Może ona ma 3.3 km , a nie 3,5 km ?Fladra pisze:Biegam po Bloniach krakowiskich, po asfalcie. Z kilku żródeł wiem że trasa liczy 3,5 km z małym kawałkiemlubusz pisze:Cześć Flądra !
Powiedz mi jak zmierzyłaś tą pętelkę 3.5 km ?Nie mam niestety żadnego sprzetu pomiarowego tylko pulsometr ze stoperem. Moje treningi wiec ograniczam na razie to zmierzonych już tras
Proponuję wymierzyć dokładnie tą trasę. Może ona ma 3.3 km , a nie 3,5 km ?
Pozdrawiam !
To w takim razie gratuluję i zalecam plany treningowe maraton na 3:30.Fladra pisze:Proponuję wymierzyć dokładnie tą trasę. Może ona ma 3.3 km , a nie 3,5 km ?
Pozdrawiam !Pochlebiasz mi bo mam wrażenie, że nie wierzysz w moje czasy na tym dystansie, ale jak pisze kolega z Krakowa ssokolow
, jest to trasa z atestem wiec nie ściemniam
Hmmm.... nie wiem może jakiś trener się do mnie zgłosilubusz pisze:To w takim razie gratuluję i zalecam plany treningowe maraton na 3:30.
Nie myślałaś o poważnym bieganiu z trenerem ?
Pozdrawiam !
Zmodyfikowany plan 24 tygodniowy dla początkujących (powinien się rozpocząć dzis od 3 km), ale to dla mnie za krótki dystans bo biegam już od 2 miesięcy. Powiedzmy, że startuję z 12 tygodnia i będę go z małymi modyfikacjami powtarzać tak aby czasowo zgrac się z terminem maratonu - 25 kwietnia 2010.lubusz pisze:Czy mogę się jeszcze zapytać jaki plan treningowy realizujesz ?
Pozdrawiam !
Nie jestem fachowcem, ale na pewno nie jest to plan dla Ciebie.Fladra pisze:Zmodyfikowany plan 24 tygodniowy dla początkujących (powinien się rozpocząć dzis od 3 km), ale to dla mnie za krótki dystans bo biegam już od 2 miesięcy. Powiedzmy, że startuję z 12 tygodnia i będę go z małymi modyfikacjami powtarzać tak aby czasowo zgrac się z terminem maratonu - 25 kwietnia 2010.lubusz pisze:Czy mogę się jeszcze zapytać jaki plan treningowy realizujesz ?
Pozdrawiam !