Flądra - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

jeśli to co biegasz biegasz spokojnie w I co najwyżej w II zakresie to możesz spokojnie celować w 3:40 albo i lepiej !! (a to zabójcze tempo jak na maraton uwierz mi ;-)) ... - oczywiście budując odpowiednią wytrzymałość ;-) plan by ci się przydał ;-) raz że motywuje, dwa że układa trening w całkiem sprytny układ "z sensem" który różnicuję trochę takie trzepanie kilometrów. Zresztą poza bieganiem nie można zapominać o jakiś innych pozabiegowych bajerach ... (rozciąganie + sprawność ogólna) ;-) wiem wiem... mi tez to powtarzali rok temu... dopiero po roku biegania stwierdzam że mieli rację. ;-)
Szymon
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ssokolow pisze:jeśli to co biegasz biegasz spokojnie w I co najwyżej w II zakresie to możesz spokojnie celować w 3:40 albo i lepiej !! (a to zabójcze tempo jak na maraton uwierz mi ;-)) ... - oczywiście budując odpowiednią wytrzymałość ;-) plan by ci się przydał ;-) raz że motywuje, dwa że układa trening w całkiem sprytny układ "z sensem" który różnicuję trochę takie trzepanie kilometrów. Zresztą poza bieganiem nie można zapominać o jakiś innych pozabiegowych bajerach ... (rozciąganie + sprawność ogólna) ;-) wiem wiem... mi tez to powtarzali rok temu... dopiero po roku biegania stwierdzam że mieli rację. ;-)
Tak, własnie jestem na etapie szukania dla siebie planu treningowego.
Nie chcę się jednak na tym maratonie zajechac a co za tym idzie zniechęcic, dlatego będę celowała raczej w czas 4 h :oczko:
A poza bieganiem regularnie raz w tygodniu ćwiczę Body Art a dodatkowo tez raz w tygodniu jakis Aerobik, Step, TBC czy BPU. Zakladam, że to taki pozabiegowy bajer pomocny w lepszym przygotowaniu do mojego Celu :hejhej:
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
Awatar użytkownika
waldekolsztyn
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Fladra pisze:
waldekolsztyn pisze:Witaj.
Biegasz według planu? Jeśli tak to jakiego? Jak dla mnie biegasz bardzo szybko te swoje treningi. W takim tempie 4:00 na maratonie to będzie przebieżka.

pozrawiam
No wlasnie, miał to byc plan dla poczatkujących 24 tygodnie, ale już teraz biegam minimum 7km, wiec musiałabym wskoczyć w 12 tydzien :ojoj:
Powinnam wiec chyba znaleźć sobie inny plan na 4h....
Witaj.
A jaki problem wskoczyć w 12 tydzień, nie wiem jak twoje długie wybiegania. Ja zacząłem od 8 tygodnia. Jeżeli nie pasuje ci pod termin maratonu to powtarzaj tyg. 12-17, wczytaj się w plan. Bez planu nie mogę się zmobilizować do systematycznego biegania. Obecnie będę trenował wg. planu ze strony: http://www.laufszene.de/Training/Traini ... rathon.htm . Może sobie coś znajdziesz.

pozdrawiam
M 50
42.2 km 3:45:28
21.1 km 1:37:28
15 km 1:09:02
Obrazek
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

Cześć Flądra !
Powiedz mi jak zmierzyłaś tą pętelkę 3.5 km ?
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:Cześć Flądra !
Biegam po Bloniach krakowiskich, po asfalcie. Z kilku żródeł wiem że trasa liczy 3,5 km z małym kawałkiem :oczko: Nie mam niestety żadnego sprzetu pomiarowego tylko pulsometr ze stoperem. Moje treningi wiec ograniczam na razie to zmierzonych już tras :ech:
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fladra pisze:
lubusz pisze:Cześć Flądra !
Biegam po Bloniach krakowiskich, po asfalcie. Z kilku żródeł wiem że trasa liczy 3,5 km z małym kawałkiem :oczko: Nie mam niestety żadnego sprzetu pomiarowego tylko pulsometr ze stoperem. Moje treningi wiec ograniczam na razie to zmierzonych już tras :ech:
Proponuję wymierzyć dokładnie tą trasę. Może ona ma 3.3 km , a nie 3,5 km ?
Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lubusz ...błoni nie ma co mierzyć...mają nawet atest na 3532 metrów... - mierzone w ramach maratonów, półmaratonów które tam są organizowane ... oczywiście ja tam nigdy mojego garniaka nie ściągam... ale jak w "pysk strzelił" 3 kółka to 10,5km ;-) i na pewno dokładniej tego nie zmierzysz.

Trasa jest też na tyle prosta że raczej nie da się pomylić ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pozdrawiam !
:hahaha: Pochlebiasz mi bo mam wrażenie, że nie wierzysz w moje czasy na tym dystansie, ale jak pisze kolega z Krakowa ssokolow :oczko: , jest to trasa z atestem wiec nie ściemniam :bleble:
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fladra pisze:
Pozdrawiam !
:hahaha: Pochlebiasz mi bo mam wrażenie, że nie wierzysz w moje czasy na tym dystansie, ale jak pisze kolega z Krakowa ssokolow :oczko: , jest to trasa z atestem wiec nie ściemniam :bleble:
To w takim razie gratuluję i zalecam plany treningowe maraton na 3:30.
Nie myślałaś o poważnym bieganiu z trenerem ?
Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no mi też "cenka opada" ;-) jak widzę jak ona biega...
tj. nie żebym nie przebiegł teraz kółka w 17 minut ;-) ale kurde... jako wybieganko... toż to zapieprz na całego... dla mnie wb3 jak nic ;-) po ponad roku truchtania ... no może nie jestem przykładem regularności... no ale jednak rok biegania z kawałkiem za mną ;-)

w każdym razie - mi też się wydaje że maraton w 4h to dla Ciebie jak spacerek... ;-) wiadomo że kilka wybiegań musisz zrobić..

a z drugiej storny na to patrząc... możliwe że rzeczywiście maraton to na razie dla Ciebie trochę takie "zaczłapywanie się"... może byś ze 2 sezony potrenowała pod 10 km ;-) i z tak zbudowaną prędkością wskoczyła w maraton ? Masz albo na prawdę super kondycję ;-) albo po prostu jakieś urkyte zdolności.. ;-) może warto by to było sprawdzić ;-)

pozdrawiam ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:To w takim razie gratuluję i zalecam plany treningowe maraton na 3:30.
Nie myślałaś o poważnym bieganiu z trenerem ?
Pozdrawiam !
Hmmm.... nie wiem może jakiś trener się do mnie zgłosi :oczko:
Jak juz wczesniej tu pisałam, biegam sama na wyczucie, wiec moze biegam za szybko :niewiem: na treningach a może mam "ukryte zdolności" jaki pisze Ssokolow.
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy mogę się jeszcze zapytać jaki plan treningowy realizujesz ?
Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:Czy mogę się jeszcze zapytać jaki plan treningowy realizujesz ?
Pozdrawiam !
Zmodyfikowany plan 24 tygodniowy dla początkujących (powinien się rozpocząć dzis od 3 km), ale to dla mnie za krótki dystans bo biegam już od 2 miesięcy. Powiedzmy, że startuję z 12 tygodnia i będę go z małymi modyfikacjami powtarzać tak aby czasowo zgrac się z terminem maratonu - 25 kwietnia 2010.
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fladra pisze:
lubusz pisze:Czy mogę się jeszcze zapytać jaki plan treningowy realizujesz ?
Pozdrawiam !
Zmodyfikowany plan 24 tygodniowy dla początkujących (powinien się rozpocząć dzis od 3 km), ale to dla mnie za krótki dystans bo biegam już od 2 miesięcy. Powiedzmy, że startuję z 12 tygodnia i będę go z małymi modyfikacjami powtarzać tak aby czasowo zgrac się z terminem maratonu - 25 kwietnia 2010.
Nie jestem fachowcem, ale na pewno nie jest to plan dla Ciebie.
Strasznie monotonny. Wyłącznie pierwszy zakres, ew. przebieżki.
Ssokolow odezwij się !
Namów koleżankę na coś bardziej ambitnego.
Awatar użytkownika
waldekolsztyn
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam.
Może plan monotonny, ale ja zakończyłem go z sukcesem i będę realizował następny "monotonny plan". Na plany bardziej "ambitne" trzeba mieć więcej czasu i możliwości, przy małym dziecku, pracy zawodowej nie zawsze jest to możliwe, czy od razu trzeba być zawodowcem?. Tak trzymaj Flądra, ja już się zapisałem. Powodzenia. Do zobaczenia na starcie.

pozdrawiam
M 50
42.2 km 3:45:28
21.1 km 1:37:28
15 km 1:09:02
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ