PATATAJEC - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

PATATAJEC jak trochę pobiegasz w tyk Kalenji Kiprun to napisz jakie wrażenia i jak Ci się biega. Też mam te buty i powiem szczerze, że jestem z nich średnio zadowolony.Jakoś tak biega się mi w nich mało komfortowo i odcisków tez się trochę nabawiłem. Wcześniej biegałem w asics i chyba powrócę do tej marki.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

OlekB pisze:
bleez pisze:Po pierwsze ja bym tam nie demonizował na podstawie jednego wpisu Patatajca o tym, że chłopak się źle odżywia głodzi i wróżył mu od razu kontuzje. Wystarczy spojrzeć na jego bloga, który prowadzi od kilku dni i widać, że to nie jest jakaś reguła.

Po drugie chłopak przynajmniej ze zdjęcia nie wygląda na wychudziałego, więc bardzo bym się tym nie przejmował. Poza tym chce zrzucić parę kilo

Po trzecie każdy z nas zna chyba podstawowe zasady zdrowego odżywiania. Ja jestem zdania, żeby nie przeginać ani w jedną ani w drugą stronę. Zdrowy rozsądek przede wszystkim. Pozdrawiam i życzę Patatajcowi zrealizowania celu.
Prawie wszystkie jego posiłki są do bani blezz wystarczy przeanalizować co i ile je, to wyjdzie na to że je jak 2-letnie dziecko, a i ono jest w stanie zjeśc więcej, powiedzmy że mi nie chodzi teraz o to co on je, olejmy to tylko ile on je, on się głodzi i tyle, i ja nie demonizuje, znam sie trochę na tym i widzę co robi. A to jak on wygląda nie ma żadnego znaczenia, jest taka postać w dietetyce "gruby chudzielec" jak byś znał zagadnienie to byś wiedział o czym mówię, on takim jedzeniem się wyniszcza i bez biegania a co dopiero się dzieje z bieganiem szkoda gadać i potem sie dziwić że ludzie chorują i padają jak betki, ja mu życzę jak najlepiej bo lubię go, ale musiałem to napisać i jest tu wiele więcej takich ludzi. Ja tyle to jem na śniadanie I i II :D a może nawet więcej.

pozdro
Nie wiem co mam napisać. Na serio wydaje mi się, że jem tyle ile potrzebuję. Nie odczuwam jakiegoś mega głodu. Czasem jest ssanie, ale wtedy idę coś zjeść. Mimo wszystko spróbuję jeść więcej i ciekawiej - zaobserwuję jak waga będzie się zachowywać. Ostatnie dni byłem u znajomych i nie stroniłem od żarcia, które powszechnie uważa się za niesprzyjające szczupłej sylwetce. Co prawda były to tylko 4 dni, ale nie zauważyłem jakiegoś sporego wahnięcia w swojej wadze, więc może masz Olek rację. Tak jak pisałem - spróbuję jeść więcej.
gram pisze:Patatajec ale ten twój blog ładniutki.Też sobie założę ,jak wreszcie pójdę biegać.
Bardzo dziękuję :) - staram się i trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do biegania.
bleez pisze:PATATAJEC jak trochę pobiegasz w tyk Kalenji Kiprun to napisz jakie wrażenia i jak Ci się biega. Też mam te buty i powiem szczerze, że jestem z nich średnio zadowolony.Jakoś tak biega się mi w nich mało komfortowo i odcisków tez się trochę nabawiłem. Wcześniej biegałem w asics i chyba powrócę do tej marki.
Z miłą chęcią. Myślę, że będę opisywał wrażenia w blogu. Asics'y były poza moim progiem cenowym niestety. Trochę się zmartwiłem tym co napisałeś o Kiprunach - mam nadzieję, że się nie zawiodę na nich bardzo.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze: Z miłą chęcią. Myślę, że będę opisywał wrażenia w blogu. Asics'y były poza moim progiem cenowym niestety. Trochę się zmartwiłem tym co napisałeś o Kiprunach - mam nadzieję, że się nie zawiodę na nich bardzo.
Nie sugeruj się moją opinią na temat tych butów, na twoich stopach mogą leżeć dobrze. Po prostu jestem ciekawy opinii innych użytkowników. Pozdro
Awatar użytkownika
chodzik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

no Szefie na smutne dni nic tylko twojego Bloga sobie czytnac heh...
apropos achillesa... to moze byc od tego ze nie rozchodziels butow zanim wziales je na trening (trzeba bylo tydzien w nich po podworku polazic)
przyloz lod do achillesa 2x15min dziennie i tyle :) i wroc chwilowo do starych butow

PS HR tez Ci spadnie jak niedlugo polamiesz 70 KG to bedziesz latal ;)
gg 2097932 - kto pyta nie błądzi :)
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

chodzik pisze:no Szefie na smutne dni nic tylko twojego Bloga sobie czytnac heh...
apropos achillesa... to moze byc od tego ze nie rozchodziels butow zanim wziales je na trening (trzeba bylo tydzien w nich po podworku polazic)
przyloz lod do achillesa 2x15min dziennie i tyle :) i wroc chwilowo do starych butow

PS HR tez Ci spadnie jak niedlugo polamiesz 70 KG to bedziesz latal ;)
Dzięki za hinta z tym lodem :) ... Co do blogu, to miało (z założenia i zasad) nie być "życiowo", ale się zrobiło - ot tak, jakoś - może dlatego śmieszne, bo ja pocieszny jestem :D .. Co do butów, natomiast, to już chyba będę w nich biegał, bo 42 km przebiegły :) na podwórku musiałbym za pomocą nich ze 3 ścieżki na trawniku wydeptać, by tyle naczłapać :D... Do starych butów też nie wrócę, bo one mi dużo złego narobiły - teraz to czuję! A'propos HR - nie wiem czy chcę zejść poniżej 70 kg - znajomi mówią, że już z twarzy bardziej szczura niż człowieka przypominam :D ... Celem jest zdrowy wygląd i ciekawa sylwetka, ale mam nadzieję, że HR spadnie tak czy owak po dłuższym zainteresowaniu bieganiem i czynnym tegoż biegu owoż uprawianiem azali :D!

Pozdro - wcale nie mniej zazdrosny o te HR'y jestem :)
Balbazuar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

21:00 - 22:30: 3 piwa i 2 kawałki pizzy bekonowej - hahaha - a co !? :D
Przynajmniej jedna osoba na tym forum odżywia się po ludzku :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Brawo. Twój spadek wagi w stosunku do diety (piwo i pizza) zdecydowanie poprawia mi nastrój :-) Teraz wierzę że i mi się uda :-)))
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kubako83 pisze:Brawo. Twój spadek wagi w stosunku do diety (piwo i pizza) zdecydowanie poprawia mi nastrój :-) Teraz wierzę że i mi się uda :-)))
Hej hej ... Panowie Blabazuar i kubako83 - ja tak nie jadam codziennie :D - akurat kumpel miał urodzino-imieniny, a że spotkaliśmy się wszyscy w pizzerii to tak wyszło :)
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:Hej hej ... Panowie Blabazuar i kubako83 - ja tak nie jadam codziennie :D - akurat kumpel miał urodzino-imieniny, a że spotkaliśmy się wszyscy w pizzerii to tak wyszło :)
Jaasne... wczoraj urodziny, dziś imieniny, a jutro córka się koledze urodzi. No a 8 marca wiadomo - dzień kobiet, to za zdrowie pań :-)))
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
Balbazuar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moje gratulacje !
A mówiłem, że się uda. Ładny czas w równym tempie, nie takie szarpanie jak u mnie ;)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Balbazuar pisze:Moje gratulacje !
A mówiłem, że się uda. Ładny czas w równym tempie, nie takie szarpanie jak u mnie ;)

Pozdrawiam
Bardzo dziękuję! Kibicuję a'propos półmaratonu!
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PATATAJEC wielkie gratulacje i byle do przodu :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Przyłączam się do gratulacji. :)
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

PATATAJEC gratulacje :-)

widzę że mieliśmy podobny debiut, też miałem w wawie ale w zeszłym roku, podobnym terminie, prawie tej samej imprezie - ja biegłem w Nike Human Race - który w tym roku dołączył się do Biegnij Warszawo, i z podobnym czasem - miałem coś 48:41 chyba po 3 miesiącach treningu.

Masz potencjał, w przyszłym roku to czuje że będziesz niezłe czasy trzepał :-)

Pozdrawiam i powodzenia
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bleez, Adam, piter82 - Bardzo dziękuję :) - fajnie tak przeczytać w rządku gratulacje :hej:!

Co do potencjału, to może nie przesadzajmy :hahaha: ... Na pewno spróbuję się poprawić, ale jakieś mega czasy są chyba poza moim zasięgiem, ale miło mi się zrobiło :)

Pozdrawiam również :)
ODPOWIEDZ