Mar_jas - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze: I zawsze to Wam powtarzałem, nie jest szuka się wychlastać na treningu..to na zawodach trzeba pokazać co tak naprawdę się potrafi :usmiech:
I to powinno się napisać złotymi literami na głównej.
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

5 km - 23:49
10 km - 46:32
Półmaraton - 1:43:53
Maraton - 4:16:15
PKO
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

skoro już o planach na 2014 - planujesz znowu wilcze gronie?
chodzą mi po głowie :)
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Jeśli impreza sie odbędzie to jak najbardziej pojadę.... mimo ciężkiego początku ten bieg bardzo mi się podobał i mam już same pozytywne wrażenia po tym starcie, tym bardziej ze organizatorzy to ta sama ekipa co na Chudym Wawrzyńcu :usmiech:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no właśnie - strona nieaktywna, jedynie na FB można cokolwiek znaleźć, ale już to tylko archiwalia;
jeśli bieg będzie - mam zamiar się pojawić
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fajny plan przyszłościowy, i tak jak piszesz troche szkoda że trzeba juz planować sezon 2014 mimo że jeszcze nie skończył sie sezon 2013! Ale wg mnie to nie przez komercjalizacje tylko przez nasze checi na poprawianie wyników :)! Bo sam sie zastanawiasz nad planem 24tyg i pewnie nieśmiało bądź śmiało o łamaniu 3h :)!? A mozna by było równie dobrze pomyśleć np na początku roku w styczniu czy w lutym i po prostu przebiec :)! No ale wiadomo kazdy chce sie poprawiać a żeby sie poprawić to trzeba ułożyć plan treningu, dobrać odpowiednie obciążenia i ustalić właśnie grafik startu priorytetowego! No i koło sie zamyka :bum:
Co do tego planu, to może sie nie znam ale jeśli Ci zależy bardzo na dyszce w tym roku to ja bym ciągnął plan pod dyche, a jak juz zakończysz sezon startem w zawodach to zrobić lekkie roztrenowanie i wejść na skrócony plan Danielsa pod maraton! 4-5mc to jednak dużo jak na przygotowanie pod maraton wiec powinno starczyć! A że bedziesz wtedy juz dużo szybszy <no bo poprawisz życiówke na dyche> to i z planem bedzie łatwiej wejś na obciążenia :)! heh tak mi sie przynajmniej wydaje :bum:
Ps. Kiedy jest połówka w Rybniku? O której godzinie i jaka trasa tam jest? Bo zastanawiam sie właśnie nad tą połówką w nastepnym sezonie :)
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze: Ps. Kiedy jest połówka w Rybniku? O której godzinie i jaka trasa tam jest? Bo zastanawiam sie właśnie nad tą połówką w nastepnym sezonie :)
Teraz była chyba w pierwszy weekend lipca...start o 22:00, trasa....hmmm. mihumor twierdzi że znośna...jak dla mnie trudna, 3 kółka z początkiem raczej z górki ale potem pod koniec kazdego okrążenia dosyć mocny podbieg....rosnący z każdym okrążeniem :hejhej: pewnie też tam wystartuję...z sentymentu..dwa razy już byłem to nie wypada nie pojechać :oczko:

Komentarze
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:Fajny plan przyszłościowy, i tak jak piszesz troche szkoda że trzeba juz planować sezon 2014 mimo że jeszcze nie skończył sie sezon 2013! Ale wg mnie to nie przez komercjalizacje tylko przez nasze checi na poprawianie wyników :)! Bo sam sie zastanawiasz nad planem 24tyg i pewnie nieśmiało bądź śmiało o łamaniu 3h :)!? A mozna by było równie dobrze pomyśleć np na początku roku w styczniu czy w lutym i po prostu przebiec :)! No ale wiadomo kazdy chce sie poprawiać a żeby sie poprawić to trzeba ułożyć plan treningu, dobrać odpowiednie obciążenia i ustalić właśnie grafik startu priorytetowego! No i koło sie zamyka :bum:
Co do tego planu, to może sie nie znam ale jeśli Ci zależy bardzo na dyszce w tym roku to ja bym ciągnął plan pod dyche, a jak juz zakończysz sezon startem w zawodach to zrobić lekkie roztrenowanie i wejść na skrócony plan Danielsa pod maraton! 4-5mc to jednak dużo jak na przygotowanie pod maraton wiec powinno starczyć! A że bedziesz wtedy juz dużo szybszy <no bo poprawisz życiówke na dyche> to i z planem bedzie łatwiej wejś na obciążenia :)! heh tak mi sie przynajmniej wydaje :bum:
Organizatorzy w pogoni za zyskiem, organizują zapisy na rok do przodu, dłuższy czas zapisów = więcej zdecydowanych, chyba o to chodzi...poza tym jak się już zapiszesz to nie będziesz szukał biegu np u konkurencji w mieście obok, szczególnie jeśli chodzi o maratony ( już pomijam Triathlon :oczko: ) .... do tego jeszcze zróżnicowanie wpisowego...rok do przodu taniej, a potem coraz drozej, chce miec tanio muszę decyzję podjąć na rok do przodu....normalnie bym założył że biegnę na wiosnę maraton, zaczynam treningi i w okolicach lutego już widze na jakim jestem etapie, czego brakuje, ile mam czasu...i podejmuje decyzję o starcie w danej imprezie....tylko że raz ze na połowie imprez limit już będzie wyczerpany...a na pozostałe nie będzie mnie zwyczajnie stać :bum:

W zeszłym roku u mnie z planu maratońskiego był spory postęp na 10km ( z poziomu 42minut zszedłem w dwa miesiące do 40min) więc pomyślałem że nie ma co tracić już czasu na to tylko porządnie i dokładnie, a nawet z lekkim zapasem przerobić plan maratoński...z tego tez się dycha nabiega na rezultat potrzebny do myślenia o 3 godz w maratonie :bum:

a może za duzo kombinuje? :echech: :bum:

Komentarze
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kurcze pierwszy weekend lipca? no to dupa! 28-29 czerwiec jest Susz!
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:W zeszłym roku u mnie z planu maratońskiego był spory postęp na 10km ( z poziomu 42minut zszedłem w dwa miesiące do 40min) więc pomyślałem że nie ma co tracić już czasu na to tylko porządnie i dokładnie, a nawet z lekkim zapasem przerobić plan maratoński...z tego tez się dycha nabiega na rezultat potrzebny do myślenia o 3 godz w maratonie :bum:

a może za duzo kombinuje? :echech: :bum:
no tak, tylko wydaje mi sie że zejsc z 42 do 40 a z 40 do 38 to juz jest nieco trudniej? poza tym jak nie nabiegasz tego co chcesz z tego planu pod maraton to mozesz sobie pluc w brode że jednak nie jechałeś z szybszymi treningami tylko nieco sie "zamulałeś" pod maraton! no ale wiadomo, decyzja należy do Ciebie :)
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jaka gwiazda festiwalu :bum: szukaj się ... kilka razy ;)

http://www.festiwalbiegowy.pl/festiwal- ... jMqDn_XTmt
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli nabiegasz w październiku satysfakconującą Cię życiówkę na dychaka to po co dalej to ciągnąć?
A to co napisałeś,że z treningu po M poprawia się czas na dyche to prawda.Tobie tylko wytrzymałości brakuje.Szybkość i siła to twoje atuty!Plan pod maraton będzie idealny...i to nie w części ale całe 18 tygodni(6 to roztrenowanie i same BS-y czyli razem 24tyg).Odwrotnie do już nie działa.Z planu 10km maratonu w dobrym czasie nie nabiegasz....hm,a ja chcę tego dokonać! :hahaha:Niekonsekwentny jestem.Lepiej niech ktoś mądrzejszy się wypowie. :hej:
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i jak tam bieg na górę Żar? :) Podobał się? :bum:
Life is short... running makes it seem longer.

Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

Obrazek
=========
-----
Moje endo
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Provitamina pisze:No i jak tam bieg na górę Żar? :) Podobał się? :bum:
Zaraz wszystko opisze na blogu..ale było całkiem sympatycznie mimo iż się dosyć mocno wypultałem...o dziwo sił mi nie zabrakło..poległem wydolnościowo....10 miejsce na 84 startujących..tak wysoko nie byłem jeszcze nigdy :oczko:

Komentarze
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No, no, Góra Żar, 10 msce - ładnie :)
jeszcze nie brałam udziału w biegu w stylu alpejskim ... nie mam odwagi się z tym zmierzyć, słyszałam, że o jest o wiele trudniej; tym bardziej - gratulacje!
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prawdziwy góral z Ciebie. :hej:
Zazdroszcze tak kameralnej imprezki....10 msc open robi wrażenie. :taktak:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ