runner2010 - urwać chociaż sekundę
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: brak
No a tu możecie się wypowiedzieć nt. mojego biegania, blogu, zasugerować co mógłbym wpisać (i jak) na blogu itp.
Do odczytania!!
Do odczytania!!
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:14
- Życiówka w maratonie: Półmaraton 1:25:19
Z checia poczytam Natomiast jezeli chodzi o rady to niewiem czy dobrze jest juz teraz wchodzic na obroty biegajac zabawy biegowe. Wykluczylbym je narazie z treningu i skupil sie na objetosci. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze gdy zbyt szybko wejde na obroty na poczatku sezonu to w jego pozniejszej czesci trudno mi jest zlapac swiezosc. No i przy obecnych warunkach (u mnie snieg i lod) latwo o kontuzje przy szybszych akcentach.
-
- Zaprawiony W Bojach
@Dawidavilla - cóż mnie akurat zabawy biegowe może nie tyle przenosiły na wyższy poziom co
pozwalały lepiej przystosować organizm do mocniejszych treningów, które są wykonywane później.
Bez obaw staram się w miarę luźno biegać "zabawy", poza tym stosuję je, aby uniknąć takiego zamulenia,
bo jednak do biegania na bieżni trzeba mieć jakieś podstawy szybkości..
pozwalały lepiej przystosować organizm do mocniejszych treningów, które są wykonywane później.
Bez obaw staram się w miarę luźno biegać "zabawy", poza tym stosuję je, aby uniknąć takiego zamulenia,
bo jednak do biegania na bieżni trzeba mieć jakieś podstawy szybkości..
-
- Zaprawiony W Bojach
a poza tym: czy jest coś bardziej przyjemnego niż zabawa biegowa w terenie crossowym, w lesie?
przy okazji się robi naturalna siła biegowa
przy okazji się robi naturalna siła biegowa
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
Ja nigdy za zabawami biegowymi nie przepadalem bardziej wolalem z kolegami biegac drugi zakres, ktory najczesciej konczyl sie w tempie zawodow
-
- Zaprawiony W Bojach
oo drugi zakres też jest spoko, ale tak do 8km :P, bo jak trwa dłuzej to mi się zaczyna nudzić
A co do mojego treningu ogólnie - w tym roku stwuierdziłem, że pobiegam raczej w stylu
"run for fun". Owszem, będę od czasu do czasu wykonywał jakieś mocniejsze jednostki treningowe,
ale bez specjalnego napinania się na wyniki. Jak będą to będą, a jak nie = też nie będzie tragedii...
A co do mojego treningu ogólnie - w tym roku stwuierdziłem, że pobiegam raczej w stylu
"run for fun". Owszem, będę od czasu do czasu wykonywał jakieś mocniejsze jednostki treningowe,
ale bez specjalnego napinania się na wyniki. Jak będą to będą, a jak nie = też nie będzie tragedii...
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
Ja zeszly sezon mialem taki dla fanu szczegolnie pierwsza polowe. Dzisiaj kupilem bieganie metoda danielsa i jak bede mial czas to przeczytam i moze zmienie cos w treningu.
-
- Zaprawiony W Bojach
heh, dopiero teraz przeczytałem, nawet nie mam kiedy bloga zaktualizować
Może kiedyś dla urozmaicenia wstawię jakieś zdjęcie
Może kiedyś dla urozmaicenia wstawię jakieś zdjęcie
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
Coś mało tego biegania u Ciebie. Chociaż akcenty robisz mocne to przydałoby się dołożyć trochę wolnych rozbiegań. Wiem, że jak się studiuję i pracuję to ciężko się zorganizować, ale jak się dobrze ułoży rozkład dnia to 1h zawsze się znajdzie na parę kilometrów.
-
- Zaprawiony W Bojach
spokojnie, spokojnie - rozbiegania też biegam, tylko nie zawsze piszę o tym na bloguDawidavila pisze:Coś mało tego biegania u Ciebie. Chociaż akcenty robisz mocne to przydałoby się dołożyć trochę wolnych rozbiegań. Wiem, że jak się studiuję i pracuję to ciężko się zorganizować, ale jak się dobrze ułoży rozkład dnia to 1h zawsze się znajdzie na parę kilometrów.
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
No i wszystko jasne Ja uwzgledniam wszystkie swoje treningi bo lubie wiedziec jaki mam przebieg