Vincent- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,29
Życiówka w maratonie: 3,33,58

Nieprzeczytany post

Vincent pisze:Dzięki za pamięć :)

Ze ścięgnami faktycznie było paskudnie, zawsze dotąd dochodziłem do siebie najpóźniej po kilku dniach, a tutaj jak się mnie uczepił ten ból ścięgien to już nie chciał przejść :echech:

Co do setki - bardzo mi zależy na przebiegnięciu jakiejś - zobaczę może zdążę się przygotować do Sudeckiej?

Pozdr.
W lecie miałem tak jak Ty.
To znaczy bardzo ambitny plan (jednak chyba nie tak ambitny jak Twój), dużo podbiegów, szarpany trening i byłem trochę za ciężki. Efekt - zapalenie achillesa i miesiąc przerwy. Masakra.
Chyba mnie to czegoś nauczyło. A jak u Ciebie?
Obrazek

blog komentarze

10 km 39:29 21,097 km 1:31:43 42,195 km 3:11:57
New Balance but biegowy
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

vincent, taka tylko mała uwaga od kolegi-naturysty-minimalisty:

Kayano to jeden z "najgorszych" butów w takim sensie, że jest na maksa wyładowany systemami - ratuje tyłek grubaskom pozwalając im w ogóle biegać ale z drugiej strony najbardziej rozleniwia aparat ruchu - biegając w takich butach najłatwiej nabrać złej techniki i kontuzjogennych nawyków.

moim zdaniem powinieneś na bieżąco być w kontakcie z kimś kto zna się na technice (polecam zajęcia BBL), dostrzeże błędy i pomoże je skorygować; a w miarę jak będziesz chudł polecam zmieniać buty na mniej amortyzowane.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

@Pulchniak Staram się uczyć na błędach. Dużym postępem jest to, że nie myślę już tylko o ilości km. ale także robię trochę ćwiczeń ogólnorozwojowych, mam nadzieję, że ten rok będzie rokiem mądrzejszego treningu.

@Qba - Na pewno masz rację i chciałem już zacząć biegać w XT Wings ale brutalna prawda jest taka, że obecnie jestem grubasem, który musi sobie ratować tyłek, a Kayeno zrobią to skuteczniej. Docelowo chcę zmienić buty na mniej amortyzowane.
Na BBL chcę chodzić tylko póki co oboje z żoną mamy w tym czasie niemiecki, jeżeli uda mi się znaleźć jakiś inny termin to na pewno zacznę :)

Pozdrawiam
V
Nie jestem podtatusiały, jestem tatusiem.
Blog
Komentarze
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej.Powodzenia życzę!:)Oby twoje założenia się spełniły i żeby było tak jak chcesz.A jaka rasa psiaka?
,,Wejdź na pierwszy stopień,nie musisz widzieć całych schodów,po prostu wejdź na pierwszy stopień''

Blog
Komentarze

Obrazek
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piesek to labrador - mają problemy z dysplazją stawów biodrowych więc co najmniej do 12 miesiąca życia (sierpień) trzeba będzie bardzo ostrożnie podchodzić do biegania.

Pozdrawiam
V
Nie jestem podtatusiały, jestem tatusiem.
Blog
Komentarze
ODPOWIEDZ