Serek: komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Serek93
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć. Dzieki za komentarz.
To jest taki ból, że łydki zamieniają mi sie w dwa betonowe słupki i są takie ciężkie ze trudno mi je oderwac od ziemi.
Moze to jest zwiazane z tym, ze na praktykach (2xtyg) nosze takie ciezkie buty gumowe do kolan i to szkodzi na nogi?

Buty do biegania (score mxc1948) takie z pianki, na wysokiej podeszwie, na biegi kostka, asfalt. Nie sa jakies wypasione, ale biega sie fajnie.

A i od kiedy zaczalem biegac to wypijam codziennie tabletke magnezu i multiwitaminy, wiec raczej mi tego nie brakuje.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
chel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja miałam problem z łydkami, właśnie tak, jak opisujesz - tylko u mnie to trwało chyba ok tygodnia. zawróciło mnie z dwóch treningów, wkurzyłam się i pobiegłam 14km, i po 11km przestały. :bum:
tak serio (chociaż to też było serio) - moczyłam je w wodzie z lodem. to było lato, więc nawet godzinę, tyle, na ile mi starczyło lodu, po treningu. i to pomagało. :usmiech:
blog
komentarze

the best is yet to come!
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,29
Życiówka w maratonie: 3,33,58

Nieprzeczytany post

Może czasami użyj kijków do nordic walking. One odciążają kolana
Obrazek

blog komentarze

10 km 39:29 21,097 km 1:31:43 42,195 km 3:11:57
inkoguto
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hejka!

Widzę że objawy podobne jak u mnie - moje nogi nadal są jak betonowe słupki, ale jestem na 4tym tygodniu wg PUMY. Jak zacząłem czytać Twój blog to wpierw trochę się zraziłem do przeskoczenia na serie po 4min biegu właśnie z powodu nóg, ale Twoje dalsze wypowiedzi bardzo mnie zmotywowały - to że przestają boleć :D

Powodzenia życzę :-)
Pozdrawiam,
Inkoguto :)
mój blog i komentarze
Obrazek
ODPOWIEDZ