Nataku - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Nataku
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:Z 30 mminut na 5-5.30 50-55 minut 1 5km...................... jak się za dużo kasy założyłeś to kup sobie ruskie EPO kumasz ?

Tompoz
Cóż, to wciąż zwykłe easy i wstęp do prawdziwych treningów. Z miesiąca na miesiąc będzie coraz lepiej, a cel prawie za rok;]

Swoją drogą jakim talentem trzeba być żeby od zera po roku treningów pobiec poniżej 50 minut na 15km?
New Balance but biegowy
flashfire
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:09
Życiówka w maratonie: 3:24:33

Nieprzeczytany post

Nataku pisze:Zawsze potrafiłem przebiec 1 km poniżej 3 minut czy też godzinne wybieganie w tempie 5:00 na kilometr.
tak z ciekawości: skoro zawsze potrafiłeś przebiec ok 12 km w godz to dlaczego zaczynasz treningi od 30 min po 5:00-5:30?
21.097 1:22:57
Awatar użytkownika
wojtekwydmuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nataku pisze: Cóż, to wciąż zwykłe easy i wstęp do prawdziwych treningów. Z miesiąca na miesiąc będzie coraz lepiej, a cel prawie za rok;]
Nawet jakby był za 2 lata raczej marnie to widzę. To jest trudny bieg, dodatkowo biega się go latem,
masz chyba też spory zapas w redukcji masy? Jaki masz teraz czas na 1km ?
Nataku pisze: Swoją drogą jakim talentem trzeba być żeby od zera po roku treningów pobiec poniżej 50 minut na 15km?
Wybitnym, szczególnie w tym biegu, mało osób tam łamie 50min.
Pobiegnij teraz na maxa 3km to ocenisz realnie swoje mozliwości.
Nataku
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Flashfire - Głównie z uwagi na bezpieczeństwo. Skoro nie mam prawie żadnego stażu za sobą nie chciałem zacząć mocnymi czy też długimi treningami. Chce nauczyć organizmu, że ma biegać często bo tylko biegając codziennie albo prawie codziennie da się zrobić taki wynik. I chyba niepotrzebnie użyłem słowa "wybieganie" bo po godzinnym biegu w tempie 5:00 na pewno czułbym się dość zmęczony;]. Nie mniej jednak w listopadzie planuje już codziennie biegać około godziny w tym albo wyższym tempie.

Wojtekwydmuch - No właśnie mam sporo tkanki tłuszczowej i właśnie tu widzę szanse, że jednak coś z tego biegania będzie;p. Czas na kilometr z tego roku: 2:50 (na stadionie oczywiście). Na pewno zrobię jakieś testy na innych dystansach i pewnie też zawodach ale wolałbym robić to na wiosnę.
flashfire
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:09
Życiówka w maratonie: 3:24:33

Nieprzeczytany post

Nataku pisze: Swoją drogą jakim talentem trzeba być żeby od zera po roku treningów pobiec poniżej 50 minut na 15km?
W tym roku tylko 9 osób złamało 50min (na 661), a oni z pewnością nie biegają od roku.
21.097 1:22:57
Nataku
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

flashfire pisze:
W tym roku tylko 9 osób złamało 50min (na 661), a oni z pewnością nie biegają od roku.

Na wyniki faktycznie spojrzałem dopiero po wyznaczeniu celu. I niestety doszedłem do podobnych wnioskow...
ODPOWIEDZ