Droga co bycia coraz lepszym.

Moderator: infernal

bobek123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.Jestem Michał i mam 16 lat postanowiłem ,że zacznę pisać bloga gdzie będę informował Was o moim biegowym życiu.Więc zacznę od początku.Biegam od roku i po 8 miesiącach biegania samemu bez praktycznie żadnej wiedzy o bieganiu pobiegłem w biegu na 10 km 36.40 a kilka tygodni pózniej na 5km w lesie 18.03.Od tego czasu postanowiłem coraz więcej trenować ale także trenować z głową. Teraz trenuję od maja w klubie i największym moim osiągnieciem jest wynik 6.04 na 2000 metrów.To krótki wstęp.Zachęcam do obserwowania moich wpisów gdzie będę starać się opisywać mój trening i moje odczucia.
New Balance but biegowy
bobek123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Teraz gdy biegam w klubie moim koronnym dystansem jest 1500m.Więc oprócz biegania kilometrów trzeba pobiegać troszkę szybkości.I tak było wczoraj gdy miałem zaplanowany trening 8x200.Niby nic specjalnego lecz gdy biega się 200 m w czasie 28 do 30 sekund z przerwami 200 metrów w truchcie to można się troszkę zmęczyć.Trening zrobiłem bez żadnych problemów.Po biegu troszkę rozbiegania i rozciągania i udałem się do domu.
bobek123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziś po wczorajszym treningu nie było śladu i o 9 rano gdy zobaczyłem ,że pogoda jest całkiem dobra ponieważ jest zachmurzenie i nie jest aż tak gorąco postanowiłem zrobić trening.Dziś w planie były 3 km rozgrzewki i skipy na 30 metrach a pózniej 10x100 metrów RT więc trening całkiem fajny ponieważ zazwyczaj robię go z kolegami i łącze pogawędki w treningiem.Jutro w planie 2 zakres 8 km który zazwyczaj biegam po 4min na kilometr.Jak wyjdzie to się przekonamy jutro :)

„Niebawem zrozumiesz, że to, co dziś wygląda, jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.”

– Gorden B. Hinkley
bobek123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W planie było 7km 2 zakresu i postanowiłem ,że zrobię go na stadionie choć zazwyczaj biegam na pętli która ma 1km.Na sam początek potruchtałem 1km i porobiłem troszkę skipów na rozgrzewkę.I po chwili przeszedłem do właściwego treningu.Pierwszy kilometr tak jak chciałem pobiegłem w 4.10.Kolejne 4 kilometry poszły w miarę równo a dwa ostatnie to już było tempo po 3.55 min na km.Tętno zmierzone do biegu wynosiło 162 uderzeń na minutę.Chwilę pozniej zrobiłem jeszcze 6x100m RT.Potruchtałem dwa kółeczka na boso po trawie, porozciągałem się i w miarę zadowolony z treningu udałem się do domu :D
ODPOWIEDZ