Wzrost: 173cm
Waga: 63kg
Witam wszystkich!

Swoją przygodę z bieganiem zaczęłam na początku maja tego roku. Moim celem było przebiegnięcie 5km na trasie Biegu Powstania Warszawskiego. Cel ten osiągnęłam, mój czas nie był w żaden sposób oszałamiający, ale przebiegłam całą trasę bez zatrzymania i to było dla mnie najważniejsze.
W tym momencie na dwa miesiące zawiesiłam treningi biegowe, do których wróciłam na początku października. Niestety, pomimo że przez przerwę ćwiczyłam intensywnie, po jej zakończeniu okazało się, że nie jestem w stanie przebiec nawet 30 minut. Zaczynam więc praktycznie od nowa i z nowym, choć dosyć podobnym celem, a mianowicie:
10km na Biegu Powstania Warszawskiego 2014
Biegam zgodnie z tym planem, do tego robię ćwiczenia siłowe, bo jestem obecnie na redukcji. Czasu mam sporo, ale biorę pod uwagę to, że raczej nie będę biegać w temperaturze poniżej zera, oraz sesje i inne tego typu sytuacje

A, no i ostatnia rzecz, która ma wpływ na moje treningi - uczę się biegać bez muzyki. Wcześniej sobie tego nie wyobrażałam, muzyka niosła mnie niesamowicie, przez co o mało co nie nabawiłam się kontuzji. Teraz mam dużo niższe czasy na kilometr, ale przynajmniej nie męczą mnie kolana przez parę dni po treningu.
~~
Dzisiejszy trening:
28 minut - 6 minut biegu + 1 minuta marszu x 4;
3.70 km