Mariusz - Biegać i żyć zdrowo!
Moderator: infernal
- Aelion
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Miejscowość: Warszawa - Bielany
Waga: 84 kg
Wzrost: 190 cm
HRMax: 207 bpm
Regularnie biegam od: 15 Kwietnia 2013 r.
Informacje o mnie
Witajcie,
Mam na imię Mariusz. Obecnie zamieszkuję na Warszawskich Bielanach - osiedle Wawrzyszew. Jestem osobą pracującą stacjonarnie w biurze, co jak pewnie można się domyśleć przez ostatnie lata wpływało na moją kondycję ... niezbyt dużo ruchu, dużo siedzenia w jednej pozycji ... przez ostatnie lata nie biegałem, aczkolwiek starałem się zawsze żyć w miarę aktywnie, jeździć czasem w góry, rowerem itp Lubię też rolki, i staram się od 2 latek co jakiś czas na nich pojeździć...gdy czas pozwala...
Bieganie właściwie do tej pory mnie nie interesowało...a zainteresowałem się dopiero po rozmowie ze swoim znajomym na temat Biegów na orientację ( www.unts.waw.pl ) Świetna zabawa - bieganie połączone z czytaniem mapy. Chcę się w to bawić, niestety samo czytanie mapy nie wystarcza by być dobrym, bieganie jest tu kluczowe Dlatego trenuję, i zapiski ze swoich poczynań biegowych będę umieszczać tu... dla siebie, a jeżeli ktoś będzie miał ochotę poczytać to proszę bardzo
Musze przyznać, że do tej pory byłem śmietnikiem jadłem to co popadnie, kebab, pizza, duża paczka czipsów + piwo na kolację, rano mogłem tak samo.... dużo wypełniaczy mącznych typu naleśniki itp...mało witamin i innych potrzebnych związków. Chyba tylko moja super szybka przemiana materii uratowala mnie przed otyloscia
Zmieniam to jednak...od miesiąca moja dietka to nisko przetworzona żywność, woda mineralna, ziarna zbóż (płatki), koktajle, robiłem nawet własne lody (w celu ograniczenia cukru, a jednocześnie zaspokojenia ochoty na nie - tu przepis http://ciasteczkowepotwory.blox.pl/2010 ... zynki.html ) tylko dajcie połowę mniej cukru...lody jak marzenie .... bez syropu gluk - frukt.
Gdy natrafię na jakieś fajne przepisy lub zrobię coś fajnego i zdrowego, postaram się wrzucać tu notki.
Jestem początkującym biegaczem, dlatego w tej chwili trenuję na wyczucie, bez planu treningowego, tak jak mi organizm podpowiada. Jestem w stanie przebiec 11 km w 56 minut (wynik zrobiony ostatniej niedzieli.... czy to dobry wynik jak na osobe biegającą od miesiąca??? ja nie wiem...wiem, że miałem cholerną satysfakcję biegając po swoim lasku bielańskim! Ogólnie bieg 60 minut swoim tempem bez przerwy nie sprawia mi problemu już po kilku treningach...czyzby to jakies genetyczne predyspozycje?
Gdy ustalę sobie jakiś plan treningowy na pewno dam wam znać... Jednak nie wiem czy nastąpi to szybko
Gdzie biegam najczęściej
Zazwyczaj startuję ze swojej ulicy Balzaka biegnąc do lasku Lindego, skąd dalej do Lasu Bielańskiego, tam biegam dookoła, znam też fajną górkę do ćwiczenia podbiegów. Las Bielański to wspaniałe miejsce, jego część jest rezerwatem, w jednym miejscu można poczuć się jak w dolinie Rospudy a w innych niczym w małych górach Polecam wszystkim mieszkańcom Stolicy.
Może ktoś ma ochotę się przyłączyć do wspólnego biegania?
Moje trasy tu:
Trasy biegowe - Bielany i nie tylko
Aktualnie biegam w Asics Phoenix 5. Kupione w sklepbiegacza.pl w Warszawie na Żoliborzu za ok. 379zł. Są to moje pierwsze buty biegowe...ok wcześniej były jeszcze inne Asicsy, w których miałem biegać, ale okazało się, że kupiłem za małe :D Teraz bogaty w wiedzę zebraną na forach internetowych udało mi się kupić to, czego potrzebuję! Myślę, że posłużą mi na wiele kilometrów leśnych i ulicznych ścieżek.
Niektórzy twierdza, że GPS przy bieganiu to niepotrzebny bajer, inni, że nieoceniona pomoc i motywator...ja skłaniam się ku drugiej opinii W tej chwili zarówno do słuchania muzyki, jak i mierzenia przebiegniętych setek kilometrów służy mi mój poczciwy HTC Desire i świetna aplikacja biegowa RunGps wraz z portalem GPS-Sport.net
Osobiście przypadła mi do gustu znacznie bardziej niż Endomondo Zwłaszcza, że z torrentów można wygrzebać wersję RunGps Trainer PRO mającą super możliwości! Jak coś to zapraszam na priv po info...
Tu ciekawy obrazek z interfejsu aplikacji: -> http://jaumixh.files.wordpress.com/2012/01/run-gps.jpg
To byłoby na tyle w tej chwili, napisałbym więcej, ale w pracy jestem
Ostatnio zmieniony 11 mar 2014, 10:22 przez Aelion, łącznie zmieniany 4 razy.
- Aelion
- Stary Wyga
7.05.2013
Dzis wieczorem pogoda sprzyjająca więć współlokator wyciągnął mnie na niezbyt długie truchtanie,
5,94km w 33 minuty
Miałem na sobie pożyczony od koleżanki pulsometr Sigma PC 15, więc postanowiłem przetestować swoje HR Max metodą opisaną gdzieś w internecie. Oto jak:
Sprawdzenie swojego HR Max:
[1] 10-15 minut lekki trucht
[2] Porządne rozciąganie (niestety moje było niezbyt porządne ;(
[3] 5 minut biegu, z czego pierwsze 3 minuty dosc szybko, czwarta minuta szybciej a piąta minuta na szybciej i końcówka totalnie na max
Przy wykonaniu wszystkiego tak jak opisałem, moje HR wynosiło w kulminacyjnym momencie 204 bpm O-o Dużo jakoś...
W tej chwili 20 stopni, przyjemnie, bez opadów, gdzieś w oddali się błyska
Smaczny koktajl (nazywany przez niektórych co widzieli, papką) :D
Składniki:
Mleko - 0,5 szklanki
Ser biały - Pół kostki
Jogurt naturalny - jeden mały Zott
Orzechy włoskie - łyżka
Ziarna słonecznika - łyżka
Płatki owsiane - 2 łyżki
Pestki dyni - łyżeczka
Rodzynki - 5 sztuk dorodynych rodzyn
Zarodki pszenicy - pół łyżki
Sok z malin domowej roboty - 2 łyżki
Wszystko zmiksowane szejkerem na ładną malinową papkę, zdjątko w załączniku :D
Do tego napój izotoniczny własnej roboty:
pół litra wody, sok z połowy cytryny + 1/3 łyżki soli + łyżeczka miodu! Mniam! ))
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Aelion
- Stary Wyga
8.05.2013r.
Jakiś czas temu podczas rozmowy ze znajomym z pracy maratończykiem na temat startów w zawodach dowiedziałem się, że w Warszawie organizowany jest fajny - podobno bardzo lubiany przez biegaczy Bieg Ursynowa
Jako, że rejestracja na Bieg Ursynowa jest już otwarta, postanowiłem się dziś na niego zapisać!
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na strone biegu. Mam nadzieję, że do zobaczenia na trasie! O ile do tego czasu się nie połamnę.
Bieg Ursynowa 2013
Zapisałem się również na najbliższy ParkRun w Parku Skaryszewskim w Warszawie 11 maja w sobotę
http://www.parkrun.pl
parkrun to cykliczne i darmowe biegi na dystansie 5 km z pomiarem czasu organizowane w każdą sobotę o 9.00 rano. Biegi parkrun otwarte są dla każdego bez względu na stopień zaawansowania czy też wiek. Biegi parkrun to doskonała okazja zarówno do rozpoczęcia przygody z bieganiem, jak i dodatkowego treningu. parkrun to międzynarodowa inicjatywa, która zyskuje coraz liczniejszą rzeszę zwolenników w różnych miejscach świata. Obecnie, parkrun zrzesza już setki tysięcy uczestników dzielących tę samą pasję, którą jest bieganie.
Dziś bez żadnych treningów, wykorzystam czas żeby robić prezentację na obronę pracy inżynierskiej z Informatyki
Jakiś czas temu podczas rozmowy ze znajomym z pracy maratończykiem na temat startów w zawodach dowiedziałem się, że w Warszawie organizowany jest fajny - podobno bardzo lubiany przez biegaczy Bieg Ursynowa
Jako, że rejestracja na Bieg Ursynowa jest już otwarta, postanowiłem się dziś na niego zapisać!
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na strone biegu. Mam nadzieję, że do zobaczenia na trasie! O ile do tego czasu się nie połamnę.
Bieg Ursynowa 2013
Zapisałem się również na najbliższy ParkRun w Parku Skaryszewskim w Warszawie 11 maja w sobotę
http://www.parkrun.pl
parkrun to cykliczne i darmowe biegi na dystansie 5 km z pomiarem czasu organizowane w każdą sobotę o 9.00 rano. Biegi parkrun otwarte są dla każdego bez względu na stopień zaawansowania czy też wiek. Biegi parkrun to doskonała okazja zarówno do rozpoczęcia przygody z bieganiem, jak i dodatkowego treningu. parkrun to międzynarodowa inicjatywa, która zyskuje coraz liczniejszą rzeszę zwolenników w różnych miejscach świata. Obecnie, parkrun zrzesza już setki tysięcy uczestników dzielących tę samą pasję, którą jest bieganie.
Dziś bez żadnych treningów, wykorzystam czas żeby robić prezentację na obronę pracy inżynierskiej z Informatyki
- Aelion
- Stary Wyga
Ciepło...ciągle +20 i słonecznie cały dzien...ale podobno od jutra burze? Zobaczymy, jeszcze w deszczu nie biegałem.... ciekawe czy jest trudniej, czy moze chłodniej i dzięki temu przyjemniej :D
Dzisiaj pobiegłem sobie rozgrzeweczkę 15 minut 2.24km
a potem postanowiłem się sprawdzić na dystansie 3,2km (od torów tramwajowych do UKSW i spowrotem - dwa razy)
Mysle, ze pobieglem na ok 70% mozliwosci,
3200 m -> 00:16:05
a więc po uśrednieniu wyszłoby 5 min/km
Zmeczenia nie ma, pobiegalbym jeszcze, ale dzis czasu nie ma zbytnio...
- Aelion
- Stary Wyga
Jutro bieg na 5 km w Parku Skaryszewskim z wspomnianego wcześniej cyklu Park Run, dlatego dziś nie trenuję, by się zregenerować na jutro
To będzie mój pierwszy w życiu bieg 5km z pomiarem czasu!!!
Do zobaczenia na trasie
--
Miły mail od Biegu Ursynowa 2013, pewnie dobiegne ostatni, ale chociaz koszulkę dostanę! :D
Informujemy, iż proces rejestracji na VII LOTTO Bieg Ursynowa został zakończony.
Nadany numer startowy to: 710
Dziękujemy i życzymy powodzenia
Zespół Sport Evolution
- Aelion
- Stary Wyga
11.05.2013 r.
Inauguracja Park Run w Warszawie przebiegła pomyślnie, zarówno dla organizatorów jak i dla mnie. Trasa przyjemna, 2 pełne okrążenia Parku + krótka prosta przed metą. Fajni pozytywni uśmiechnięci ludzie - to najważniejsze
Udało mi się ukończyć wyścig! :D A do tego te 5 kilometrów przebiegłem w 22 m 30 s, co zaowocowało 26 pozycją w rankingu ogólnym (na 82 osoby ogółem)
Mój HR osiągnięty na zawodach jest wyższy od tego, który zmierzyłem ostatnio - wyniósł na sam koniec wyścigu 207bpm
Wieczorem imieniny mamy, dużo napoi izotonicznych w postaci cytrynówki i wiśniówki. Ciasto, kotlety, roladki, polędwiczki... czyta energia! :D Podczas dyskusji przy stole miałem okazję poopowiadać rodzince o bieganiu i próbować ich do tego zachęcić, z pewnym sukcesem ... moja 15 letnia kuzynka chce biegać...
12.05.2013 r.
Dziś odpoczynek, choć 10 stopni na zewnątrz sprawia, że chciałoby się pobiegać
Edit: jednak się nie udało poodpoczywać, wieczorne 6 km, 33:00
Inauguracja Park Run w Warszawie przebiegła pomyślnie, zarówno dla organizatorów jak i dla mnie. Trasa przyjemna, 2 pełne okrążenia Parku + krótka prosta przed metą. Fajni pozytywni uśmiechnięci ludzie - to najważniejsze
Udało mi się ukończyć wyścig! :D A do tego te 5 kilometrów przebiegłem w 22 m 30 s, co zaowocowało 26 pozycją w rankingu ogólnym (na 82 osoby ogółem)
Mój HR osiągnięty na zawodach jest wyższy od tego, który zmierzyłem ostatnio - wyniósł na sam koniec wyścigu 207bpm
Wieczorem imieniny mamy, dużo napoi izotonicznych w postaci cytrynówki i wiśniówki. Ciasto, kotlety, roladki, polędwiczki... czyta energia! :D Podczas dyskusji przy stole miałem okazję poopowiadać rodzince o bieganiu i próbować ich do tego zachęcić, z pewnym sukcesem ... moja 15 letnia kuzynka chce biegać...
12.05.2013 r.
Dziś odpoczynek, choć 10 stopni na zewnątrz sprawia, że chciałoby się pobiegać
Edit: jednak się nie udało poodpoczywać, wieczorne 6 km, 33:00
- Aelion
- Stary Wyga
13.05.2013
Trening 6:89km - 46 min - spokojnie, dla przyjemnosci i w milym towarzystwie
14.05.2013
Basen
15.05.2013
Szykuje się super zabawa na zawodach w Biegach na Orientację - Szybki Mózg - dzis biegamy po Osiedlu Gorczewska na Bemowie
www.unts.waw.pl
Bierze ktoś z was udział w tych cyklicznie organizowanych zawodach?
Uzupełnienie: Udało się zdobyć 9 miejsce z 56 osób! :D Bieg po Osiedlu Górczewska dość skomplikowany, ze względu na duże ilości podobnych bloków - można było się pogubić!
Trening 6:89km - 46 min - spokojnie, dla przyjemnosci i w milym towarzystwie
14.05.2013
Basen
15.05.2013
Szykuje się super zabawa na zawodach w Biegach na Orientację - Szybki Mózg - dzis biegamy po Osiedlu Gorczewska na Bemowie
www.unts.waw.pl
Bierze ktoś z was udział w tych cyklicznie organizowanych zawodach?
Uzupełnienie: Udało się zdobyć 9 miejsce z 56 osób! :D Bieg po Osiedlu Górczewska dość skomplikowany, ze względu na duże ilości podobnych bloków - można było się pogubić!
- Aelion
- Stary Wyga
16.05.2013 r.
7,43km - 42:35
5:44 m/km
W tym 2 km delikatnej rozgrzewki i 4 podbiegi w lesie bielańskim
17.05.2013 r.
relax
18.05.2013 r.
Miał być ParkRun i Test Coopera, a wyszło spanie do 11:00 i słodkie lenistwo! :D
19.05.2013 r.
Dzisiaj na obiad naleśniki ... nie takie zwykłe, gdyż mąkę pszenną, którą najczęściej używamy do naleśników zastąpiłem mąką żytnią.
Dlaczego?
Więc składniki na naleśniki z mąki żytniej ze szpinakiem:
Pół szklanki mleka 2% albo 0,5%
Pół szklanki wody
1 i 1/3 szklanki mąki żytniej
Odrobina oliwy z oliwek do ciasta
Odrobina Soli
2 jajka
Farsz
Paczka szpinaku w liściach (najlepszy jakościowo) - może być mrożony
Pół kostki fety chudej
3 ząbki czosnku
Sól morska mielona
W celu zrobienia ciasta mieszamy wszystkie składniki na jednolistą masę. Ciasto powinno mieć taką konsystencję by dało się ładnie rozprowadzić po całej patelni, nie może być za gęste.
Szpinak rozmrażamy i smażymy na pataleni teflonowej bez tłuszczu, dodajemy do niego fetę i czosnek, smażymy parę minut. Na drugiej patelni smażymy naleśniki. Po usmażeniu na naleśnika nakładamy przygotowany wcześniej farsz ze szpinaku, zawijamy, albo składamy na pół ... smacznego! :D
Dzisiaj postawiłem na trening interwałowy.
Na początek rozgrzewka
Podział Czas Dystans Śr. tempo
1 17:53.7 1.99 9:01
Potem powtórzenia 15x
30 sekund bieg w HR >90%
60 sekund trucht w ramach odpoczynku
Później 5 min marszo truchtu w wolniutkim tempie 10:22
5:00.0 0.48 10:22
No i na koniec jeszcze trochę biegu:
1 5:48.9 1.00km 5:49
2 5:54.6 1.00km 5:55
3 1:23.5 0.23km 6:04
Wiem, że takie troszke to u mnie chaotyczne wszystko w tych treningach, ale ja po prostu cieszę się bieganiem I chcę sobie eksperymentować, by widzieć co mi najbardziej pasuje! Następnym razem gdy będę robić interwały, raczej już nie będą to 30 sekund / 1 minuta tylko bardziej w układzie 1 minunta szybko + 2 lub 3 minuty truchtu, i oczywiście mniej powtórzeń
7,43km - 42:35
5:44 m/km
W tym 2 km delikatnej rozgrzewki i 4 podbiegi w lesie bielańskim
17.05.2013 r.
relax
18.05.2013 r.
Miał być ParkRun i Test Coopera, a wyszło spanie do 11:00 i słodkie lenistwo! :D
19.05.2013 r.
Dzisiaj na obiad naleśniki ... nie takie zwykłe, gdyż mąkę pszenną, którą najczęściej używamy do naleśników zastąpiłem mąką żytnią.
Dlaczego?
Pozatym lubię sobie urozmaicać :DMąka żytnia z pełnego przemiału jest tysiąckrotnie wartościowsza od zwykłej, białej mąki. Zawiera witaminy i minerały charakterystyczne dla żyta, czyli witaminę B i witaminę E, a także żelazo, magnez, mangan. Żyto to źródło błonnika pokarmowego , skrobi, białka. Ponadto produkty z maki żytniej pomagają zadbać nam o sylwetkę. Dlaczego? Pełnoziarniste produkty są bardziej sycące i odżywcze. Szybciej jesteśmy najedzeni, więc nie mamy potrzeby podjadania pomiędzy posiłkami, a także, aby poczuć się pełni wystarczy dużo mniej kromek chleba żytniego, niż zwykłego.
Więc składniki na naleśniki z mąki żytniej ze szpinakiem:
Pół szklanki mleka 2% albo 0,5%
Pół szklanki wody
1 i 1/3 szklanki mąki żytniej
Odrobina oliwy z oliwek do ciasta
Odrobina Soli
2 jajka
Farsz
Paczka szpinaku w liściach (najlepszy jakościowo) - może być mrożony
Pół kostki fety chudej
3 ząbki czosnku
Sól morska mielona
W celu zrobienia ciasta mieszamy wszystkie składniki na jednolistą masę. Ciasto powinno mieć taką konsystencję by dało się ładnie rozprowadzić po całej patelni, nie może być za gęste.
Szpinak rozmrażamy i smażymy na pataleni teflonowej bez tłuszczu, dodajemy do niego fetę i czosnek, smażymy parę minut. Na drugiej patelni smażymy naleśniki. Po usmażeniu na naleśnika nakładamy przygotowany wcześniej farsz ze szpinaku, zawijamy, albo składamy na pół ... smacznego! :D
Dzisiaj postawiłem na trening interwałowy.
Na początek rozgrzewka
Podział Czas Dystans Śr. tempo
1 17:53.7 1.99 9:01
Potem powtórzenia 15x
30 sekund bieg w HR >90%
60 sekund trucht w ramach odpoczynku
Później 5 min marszo truchtu w wolniutkim tempie 10:22
5:00.0 0.48 10:22
No i na koniec jeszcze trochę biegu:
1 5:48.9 1.00km 5:49
2 5:54.6 1.00km 5:55
3 1:23.5 0.23km 6:04
Wiem, że takie troszke to u mnie chaotyczne wszystko w tych treningach, ale ja po prostu cieszę się bieganiem I chcę sobie eksperymentować, by widzieć co mi najbardziej pasuje! Następnym razem gdy będę robić interwały, raczej już nie będą to 30 sekund / 1 minuta tylko bardziej w układzie 1 minunta szybko + 2 lub 3 minuty truchtu, i oczywiście mniej powtórzeń
- Aelion
- Stary Wyga
Dziś długo wyczekiwany Bieg Ursynowa 2013.
Wynik: 21:37 - rekord życiowy!!!
Może byłoby lepiej gdyby pogoda była bardziej sprzyjająca - niestety upał na ostatnim odcinku, gdy biegło się pod słońce sprawił, że pod koniec opadłem z sił :D
Ale jest upragniony medal i zyciówka - i to najważniejsze
- Aelion
- Stary Wyga
Znów można mnie powitać wśród żywych!
Powróciłem do w miarę regularnego biegania W międzyczasie trochę przytyłem i się rozleniwiłem, ale mam nadzieję, że szybko sobie z tym poradzę! Zmieniłem również miejsce zamieszkania, okolica nieco mniej przyjazna biegaczom - chociaż blisko jest Park Skaryszewski, ale nie może on się równać warszawskiemu Lasowi Bielańskiemu, w którym uwielbiałem biegać
Dla własnej wiedzy i pamięci uzupełniam wynik Ciechanowskiej Piętnastki 2013. Bieg odbył się 6 Lipca 2013
Wynik:
1:15:31 - 75 miejsce (142 uczestników)
Powróciłem do w miarę regularnego biegania W międzyczasie trochę przytyłem i się rozleniwiłem, ale mam nadzieję, że szybko sobie z tym poradzę! Zmieniłem również miejsce zamieszkania, okolica nieco mniej przyjazna biegaczom - chociaż blisko jest Park Skaryszewski, ale nie może on się równać warszawskiemu Lasowi Bielańskiemu, w którym uwielbiałem biegać
Dla własnej wiedzy i pamięci uzupełniam wynik Ciechanowskiej Piętnastki 2013. Bieg odbył się 6 Lipca 2013
Wynik:
1:15:31 - 75 miejsce (142 uczestników)
- Aelion
- Stary Wyga
8.03.2014
Zawody...a w sumie trening przy okazji zawodów Parkrun Pogoda dała odczuć, że idzie wiosna, wiewiórki grasowały, ptaszki ćwierkały...niebo niebieskie....bajka
Wszystkie kobietki dostały od organizatorów żółte tulipany z okazji dnia kobiet, co myślę było dla nich fajną niespodzianką!
Wynik ku mojemu zaskoczeniu całkiem fajny - 22:07 ... PB dalej pozostaje na poziomie 21:30, ale licze, ze w tym roku zostanie pobity
Zachowałem dość duże zapasy energii na finisz
Zawody...a w sumie trening przy okazji zawodów Parkrun Pogoda dała odczuć, że idzie wiosna, wiewiórki grasowały, ptaszki ćwierkały...niebo niebieskie....bajka
Wszystkie kobietki dostały od organizatorów żółte tulipany z okazji dnia kobiet, co myślę było dla nich fajną niespodzianką!
Wynik ku mojemu zaskoczeniu całkiem fajny - 22:07 ... PB dalej pozostaje na poziomie 21:30, ale licze, ze w tym roku zostanie pobity
Zachowałem dość duże zapasy energii na finisz
- Aelion
- Stary Wyga
10 Marca 2014 - kolejny trening, tym razem w miłym towarzystwie grupki biegowej z FB - #WERUNTOGETHER. Biegło się naprawdę bardzo przyjemnie - tempo nie było może zawrotne, ale dzięki temu biegając można było jednocześnie poznać fajnych ludzi i trochę pogadać
11,79 km - 1:11:12
Po biegu odezwała mi się zewnętrzna część kolana.... boli nawet przy chodzeniu....doktor google zaleca ćwiczenia.... Jako światły sportowiec narazie daruję sobie ortopedę i zastosuję się do doktora google :D
Pamiątkowe foto z treningu:
11,79 km - 1:11:12
Po biegu odezwała mi się zewnętrzna część kolana.... boli nawet przy chodzeniu....doktor google zaleca ćwiczenia.... Jako światły sportowiec narazie daruję sobie ortopedę i zastosuję się do doktora google :D
Pamiątkowe foto z treningu:
- Aelion
- Stary Wyga
14 marca 2014
Ostatni dzień pięknej wiosennej pogody więc trzeba wykorzystać go na bieganie, zwlaszcza, ze w weekend nie bedzie mozliwosci - wyjazd
Dystans 8.22
Czas 46.02
Tempo śr. 5.36 min / km
15 minut truchtu potem kilka przebieżek, potem truchcik i na koniec mega szybka przebieżka i trucht
Zaczynam doceniać szybkie przebieżki - fajnie wiedzieć jak zachowuje się organizm po takich przyspieszeniach
Jestem troche pociagajacy przez katar...mam nadzieje, ze nic wiecej sie z tego nie rozwinie :/ Do półmaratonu warszawskiego coraz bliżej
Ostatni dzień pięknej wiosennej pogody więc trzeba wykorzystać go na bieganie, zwlaszcza, ze w weekend nie bedzie mozliwosci - wyjazd
Dystans 8.22
Czas 46.02
Tempo śr. 5.36 min / km
15 minut truchtu potem kilka przebieżek, potem truchcik i na koniec mega szybka przebieżka i trucht
Zaczynam doceniać szybkie przebieżki - fajnie wiedzieć jak zachowuje się organizm po takich przyspieszeniach
Jestem troche pociagajacy przez katar...mam nadzieje, ze nic wiecej sie z tego nie rozwinie :/ Do półmaratonu warszawskiego coraz bliżej
- Aelion
- Stary Wyga
17 marca 2014
Polopiryna...gripex...myślałem, że nie uda się dziś pobiegać bo trochę czułem, że mnie choroba bierze Jednak mimo przeciwności udało mi się wystawić nos za drzwi i około 19:30 byłem już pod PKP Warszawa Powiśle gotów na trening z grupką znajomych z grupy WeRunTogether na FB.
Miałem możliwość ustalenia trasy więc zaproponowałem trasę przez Most Świętokrzyski, pod Stadionem Narodowym, przez Saską Kępę i Most Poniatowskiego. Biegliśmy sobie w OWB1 rozmawiając - szybko czas mijał Warunki super, jedynie na mostach strasznie wiało...biegał ktoś kiedyś przy mega wietrze? Fajnie znosi prawda? :D ledwo dałem radę utrzymać tor biegu...
Mimo wiatru trening zaliczam do udanych! A i zdrowie chyba powoli już wraca
Dystans 9.42 km
Czas trwania 58m:31s
Średnia prękość 6:13 min/km
Max prędkość 3:25 min/km
Kalorie 872 kcal
Nawodnienie 0.23L
Min wysokość 95 m
Max wysokość 156 m
Łącznie w górę 297 m
Łącznie w dół 268 m
Polopiryna...gripex...myślałem, że nie uda się dziś pobiegać bo trochę czułem, że mnie choroba bierze Jednak mimo przeciwności udało mi się wystawić nos za drzwi i około 19:30 byłem już pod PKP Warszawa Powiśle gotów na trening z grupką znajomych z grupy WeRunTogether na FB.
Miałem możliwość ustalenia trasy więc zaproponowałem trasę przez Most Świętokrzyski, pod Stadionem Narodowym, przez Saską Kępę i Most Poniatowskiego. Biegliśmy sobie w OWB1 rozmawiając - szybko czas mijał Warunki super, jedynie na mostach strasznie wiało...biegał ktoś kiedyś przy mega wietrze? Fajnie znosi prawda? :D ledwo dałem radę utrzymać tor biegu...
Mimo wiatru trening zaliczam do udanych! A i zdrowie chyba powoli już wraca
Dystans 9.42 km
Czas trwania 58m:31s
Średnia prękość 6:13 min/km
Max prędkość 3:25 min/km
Kalorie 872 kcal
Nawodnienie 0.23L
Min wysokość 95 m
Max wysokość 156 m
Łącznie w górę 297 m
Łącznie w dół 268 m
- Aelion
- Stary Wyga
19 marca 2014
Kilka kilometrów na lajcie po Skaryszewskim, a potem mega trening sponsorowany przez adidas - rozgrzewka przed połówką A do wspomnianej połówki już tylko 10 dni.
Ogółem 19km w tempie 6:00 wg mojego endomondo.
20 marca 2014
Umieram po wczorajszym treningu!
Przyszedł mój nowy blender Zelmer Nerro Będą koktajle! :D
Kilka kilometrów na lajcie po Skaryszewskim, a potem mega trening sponsorowany przez adidas - rozgrzewka przed połówką A do wspomnianej połówki już tylko 10 dni.
Ogółem 19km w tempie 6:00 wg mojego endomondo.
20 marca 2014
Umieram po wczorajszym treningu!
Przyszedł mój nowy blender Zelmer Nerro Będą koktajle! :D