Witek_Runner szybkość + średnie dystanse cel ME AG

Moderator: infernal

Witek_Runner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35.59
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Siema jestem Witek jestem byłym piłkarzem Lechii Gdańsk przygotowuje się do testów w Młodej Ekstraklasie Arki Gdynia :hejhej: :bum:

ogolnie przez całe liceum przypakowałem 19kg :bum: z 60 na 79kg mam 181cm wzrostu, mam 19lat :oczko:
przez wakacje które były dla mnie dosyć długie jako że dopiero zacząłem studia pracowałem nad szybkością i skocznością :ble:

jako że szybkość już wmiare mam zamierzam się teraz troche przedłużyć i pobiegać średnie dystanse w sezonie w Maju (400,800,1000,1500,3000m) po czym już w pełni przygotowany udam się na testy do Arki Gdynia

w 3 gim trenowałem biegi średnie i miałem oficjalne czasy 4,18,98 na 1500m i 9,23,45 na 3000m oczywiście do tych wyników mi obecnie daleko :bum: jako że przytyłem 19kg, troche popalałem :spoczko: i ogolnie po za siłą i szybkością praktycznie ruchu nie miałem... 3 miesiące temu na testach na AWF miałem 5.09 na 1500 ale nie dałem z siebie wszyskiego i pogada była masakryczna ponad 30 stopni :trup:

Dziś biegałem jeszcze szybkie przebieżki 5X50m + skoczność (dosiężny, w dal z miejsca itp) od poniedziałku zamierzam ruszyć z rozbieganiami :oczko:

Moim najlbliższym celem jest przebiegniecie dychy podczas biegu Niepodległości w Gdyni... kiedyś biegnąc tam na maxa miałem 35,59 ... teraz zamierzam pobiec spokojnie w drugim zakresie także jeśli w miesiąc zejde poniżej 45min będę zadowolony :bleble:

komentarze do bloga
New Balance but biegowy
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś pierwszy trening BC1 25min i w sumie ciężko to szło :bum: bo... jestem ciężki :bum: zrobiłem może ok 4km z tym że dużo było pod górke :ble: Jutro planuję identyczną jednostke treningową :ble: Zawsze po treningu dodaje jakieś elementy na pobudzenie typu 8X20m ... skoki wzwyż, w dal itp.
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cóż niestety wczoraj na zajęciach z siatkówki na AWF odnowiła mi się kontuzja :ech: naciągnąłem dwugłowy... jednakże uważam że to wina praktykanta który zrobił nam berka bez rozgrzewki :bum:

dziś za to miałem basen 45min ... narazie bardziej zabawowo bo to dopiero początki, przepłynąłem kilka basenów :) a wytrzymanie 30sekund pod wodą bez oddychania nie stanowi dla mnie problemu :oczko:

Mysle że jutro już będę mógł zrobić lekkie wybieganko, mimo tego dwugłowego... napewno nie mogę robić szybszych przebieżek :chlip:
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wczoraj było 25min dziś 29min wb1... po ciemku, ciężej ubrany i biegnąc bardziej asekuracyjnie ze względu na mięsień dwugłowy...
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś 33min wybieganka także po mału się rozkręcam :ble: biegam zawsze tą samą trase i dokładam jeszcze jakiś odcinek.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2010, 21:40 przez Witek_Runner, łącznie zmieniany 1 raz.
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mój pierwszy poważny trening na basenie :bleble: najpierw poćwiczyłem bezdech, udało mi się wytrzymać całą minute bez problemu :ble: Następnie przepłynąłem pod wodą 20m (prawie cały basen) ale wynużyłem się bo nie widziałem gdzie jestem :bum: ale cały dałbym rade bez problemu :hej: bo miałem jeszcze dużo powietrz

50m żabka
200m kraul
200m grzbiet
50m żabka

ogólnie pływało się całkiem fajnie, z tym że przy kraulu troche ręce wysiadały
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Postanowiłem zakończyć zabawe i zrobiłem pierwsze porządne wybieganie a mianowicie 40min :oczko: i nie zamierzam robić już krótszych treningów... tempo które mi wyszlo to ok 6min/km
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś kolejne 40min wybieganka, wciąż pracuje nad bazą tlenową :ble: W ogóle udało mi się wyciągnąć tate który trzymał się tóż za mną ale napewno musiał mieć sporo wyższe tętno bo bardzo sapał :bum: Ondotowałem niezły postęp ponieważ przebiegłem jakieś 150-200m więcej niż wczoraj w tym samym czasie :ble:
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj dokładnie to samo co przedwczoraj :bum: i również podobna poprawa :ble: bardzo ładnie i szybko mi to idzie :hejhej: a to chyba dlatego że jak kiedyś trenowałem to pamięć mięsniowa wszystko zakodowała i teraz szybko odzyskuje :bleble: tak samo z tętnem spoczynkowym...

kiedyś gdy biegałem miałem w spoczynku 38 :bum: ... jeszcze jakieś 2 tygodnie temu miałem 57 a teraz już 47 :hej: Co prawda używam pulsometra za 30zł :bum: ale jestem przekonany że pomiary są wiarygodne :oczko:
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wczoraj miałem wolne natomiast dziś 2 zakres... w sumie wyszło mi łącznie 45min biegania... na przemian 5min tętno 155/ 5min tętno 175 i w sumie z tego co widzę to mój poziom wb2 jest znacznie szybszy niż 5min/km... :spoko: :hej:
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

26.10
po dwudniowej przerwie zrobiłem dziś bardzo lekkie wybieganko 40min, ogolnie biegam co raz szybciej także jest dobrze :oczko:

27.10
dziś basen jak zwykle co środę w wersji raczej zabawowej bo chyba nawet 20 basenów nie przepłynąłem po 25m :bum: ale przynajmniej dobry relaks :ble:

28.10

w zasadzie nie wiem po co dziś ten trening :lalala: wybieganko 40min i tempo oraz tętno bez zmian więc jeśli jutro będzie wszystko wporządku (mam na mysli samopoczucie) zaserwuje sobie mocniejszy 2 zakres w formie: 29.10

29.10
- 5min 150HR / 15min 175HR / 5min 150HR / 15min 175 HR / 5min 150
trening jak najbardziej udany w sumie fajnie się biegało, tempo napewno poniżej 5min/km :hej: zaobserwowałem że mój organizm jest jeszcze tak słabo wytrenowany że im dłużej biegnę tempo biegu spada :trup:
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Prędkość w 1 zakresie nie idze rzodu :wrr: na drugim zakresie też nic nie poszło :wrrwrr: wniosek taki że te moje śmieszne interwały były zbyt słabe i należy wpleść zwykły trening wb2 ... istotnie tak zrobiłem i dziś 40min przy tętnie 175 :ble: mam nadzieje że da to jakieś efekty :ble: Wczoraj biegałem 40min przy tętno 155 i ogólnie czuje że było to besensu. W następnym tygodniu poprzelatam troche wb1 wb2 na zmiane :oczko:

A co do dzisiejszego treningu, to był to chyba mój najcięższy trening od jakieś 3lat xD... jeszcze bolały mnie piszczele i ledwo co biegłem :trup:
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ostatnio 2 razy zrobiłem sobie 1 zakres a dziś 2 zakres... sam nie wiem ... wolno biegam xD :( szkoda tego komentować
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wczoraj dopiero odkryłem co jest nie tak w moim treningu :lalala: a mianowicie to że... biegałem 2 zakres za wysoko ... tętno 175 to ok 85% mojego Hrmax i powinienem biegać zdecydowanie niżej przy tętnie 165 :bleble: no cóż... to niby ten sam organizm co kiedyś ale już nie ta waga i zdolności :oczko: :bum:

Jutro mam bieg na 10km ... pobiegnę w 2 zakresie i wtedy będę mógł stwierdzić na jakim jestem poziomie... celuje w wynik ok 49min czyli tempo 4.55/km
Witek_Runner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szczerze to ten mój bieg na 10km to największy fail w życiu :bum: nigdy nie było tak słabo... czas 55.03min :bum: biegłem na kompletnym lighcie zwykłe wybieganie można powiedzieć w ogóle się nie zmęczyłem ale tętno 167 średnie :bum: tempo 5.30/km ...szedłem bardzo równo po półmetek miałem w 27.30 :ble: ... ciągle myślałem nad tym co jest nie tak w moim treningu że tak wolno biegam... i odpowiedź znalazłem na bieganie.pl w dziale trening test Żołądzia cz2. a minowicie gdybym zrobił sobie taki test... wyniki wyszłyby takie same jak u tej amatorki... a więc samo bieganie 1 i 2 zakresu nie przyniesie mi chwilowo żadnych efektów, muszę po prostu wpleść 3 zakres... coś szybkiego... :hej: po biegu zrobiłem sobie dzień wolnego a wczoraj sprawdziłem sobie 3 zakres w formie 2X2km na przerwie 3min... i pierwsze co mi się nasunęło to to że... moje Hrmax uległo zmianie... pewnie jest to spowodowane słabym wytrenowaniem i masą... no i jestem starszy o te 3 lata ;D kiedyś byłem wstanie spokojnie wchodzić na tętno 192-194 nawet do 200 :bleble: a teraz... biegłem 184-186 max 190... tempo z biegu to 4.16/km i jest to na 100% tempo jakim był pobiegł dyche na maxa(możliwe że minimalnie bym zwolnił :bum: ale od czego jest finisz :hej: )... bo to że mam słabą wytrzymałość na niższych prędkościach to nie znaczy że mam słaby beztlen :oczko: cóż dużo pracy przede mną ale mysle że warto :taktak: Zaraz idę na wybieganie :oczko:
ODPOWIEDZ