10.06.2012
Zawody w Rudawie - VIII Półmaraton jurajski.
Profil trasy:
wysokosciowa.jpg
Wynik:
01:35:40 netto ŻYCIÓWKA
Czekałem na 10 czerwca z niecierpliwością, chciałem się odegrac za marzannę, a przede wszystkim pobiec w ładnym stylu zawody.
Mój debiut na dystansie 21 km był ciężki, brak doświadczenia pokazał mi moje miejsce w szeregu. Dzisiaj miało byc inaczej...
Jechałem nastawiony na walkę, chciałem urwac jak najwięcej z poprzedniego wyniku, jednak wiedziałem że trasa tego zadania nie ułatwi.
Start poprzedziłem solidną rozgrzewką, wizytą pod lokalnym krzaczkiem i udałem się na start w oczekiwaniu na wystrzał.
Adrenalina przelewała się uszami, mimo iż wiedziałem i mniej więcej znałem profil trasy nie wiedziałem czego można się spodziewac po czekających na trasie podbiegach.
Założenia przed startem były następujące, wystartowac tempem 4:33 i przez następne 5 kaemow tego się trzymac. Następnie przyspieszyc do 4:25 i takim tempem leciec.
Jednak delikatnie mówiąc poniosło mnie

. Pierwszą dychę poleciałem na 43:10. W drugiej już traciłem, przede wszystkim mocno dały mi popalic podbiegi, ale tez za szybkie tempo z początku.
Dla mnie ten bieg byl ciężki, ponieważ nie spodziewałem się takich długich i stromych podbiegów. Skłamał bym mówiąc że nie miałem kryzysów.
Zbiegi, podbiegi, plasko, slonce, piekne i bolesne urozmaicenie

, ale dzieki temu życiówka smakuje lepiej,a medal nosi sie z wieksza duma.
Bardzo dużo pomogły ustawione na trasie wozy strażackie z "sikawkami", dzięki temu chłodzenie było zapewnione. Organizacja jak dla mnie na 5+ albo na 10 jak kto woli
Ogólnie gitarka jest i jedziemy dalej do przodu
Serdeczne podziękowania dla Tomka (Pulchniak) za pomoc w transporcie i gratulacje za wynik.
Również gratulacje dla Wojtka (Pannuci10) za wykręcenie życiówki (dalej zachodzę w głowe jak ty to zrobiłeś po tych wojażach

)
Reasumując jestem mega zadowolony z wyniku jak i całych zawodów pod względem organizacyjnym.Moje najlepsze zawody jak dotąd.
Fajnie widziec efekty treningów.
sweet focie
Finisz
Finisz.jpg
Tomek (Pulchniak) Ja, Wojtek (Pannuci10)
P1160442.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.