28.04.2015r.
Miał być II zakres i przebieżki, ale na drugim km wyszło mocne tempo i zmieniłem plany na bieg tempowy. Było ciepło, ale dałem rady. Co ciekawe, mimo rozdzielenia temp jednym wolniejszym kilometrem wyrównałem swój rekord na 10km, więc chyba nie jest źle. W dodatku poszło to dość przyjemnie. Wyszło:
11.31 km w czasie 1:01:15 w średnim tempie 5:25min/km
30.04.2015r.
Dziś biegało mi się super - mój najprzyjemniejszy trening jak dotąd. W planach był II zakres i przebieżki i tak też się stało. Wyszło:
12.10 km w czasie 1:09:32 w średnim tempie 5:45 min/km w tym 7 przebieżek po 100m

Kwiecień 2015
Treningów biegowych: 12
Dystans: 130km
Treningi na rowerku stacjonarnym: 4
Dystans: 80,7km
Ćwiczenia siłowe i core stability: dużo
Waga: 1kg w dół
Miesiąc uważam za udany. Wyrównałem dystans biegowy z marca, zwiększyłem ilość rowerka i znacznie ćwiczeń. Zrzuciłem odrobinę ponad 1kg wagi, ale dzięki sporej ilości ćwiczeń doszło troszkę masy mięśniowej. W przyszłym miesiącu chciałbym zwiększyć dystans biegowy - przebiegi utrzymam na podobnym poziomie, ale chciałbym już biegać systematycznie. Jak wyjdzie? Życie pokaże.
Biegam obecnie bez planu, jedynie trzymam się schematu: 1 - długie wybieganie, 2 - bieg tempowy, 3 - II zakres + przebieżki, 4- II zakres/I zakres regeneracyjnie
Jeśli ktoś miałby ochotę doradzić co robię źle to zapraszam do komentarzy