Eliza - biegać regularnie!

Moderator: infernal

azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Obrazek

O rany,rany.Co to dzisiaj było.Normalnie o mało co nie puściłam pawia i walczyłam ze sobą byle by tylko się nie zatrzymać.Najgorzej było jak był ten podbieg :sss: .Normalnie myślałam,że padnę na miejscu,no ale jakoś się zmusiłam.Potem jak już miałam ok.200 m do domu to się przeszłam do chodu,szłam tak kilkanaście sekund,aż w końcu zaczęłam dalej biec i biegiem już spokojnie dobiegłam pod blok.Na 100 miałabym lepszy czas gdybym nie zaczęła trochę szybciej i już w połowie drogi żałowałam tej decyzji.No ale przynajmniej czegoś się nauczyłam. :hej:

Dystans : 4km 029m
Czas : 23

Zaraz czeka mnie trening nóg,a potem obiad.

PS.Jutro wolne,w piątek trening.
,,Wejdź na pierwszy stopień,nie musisz widzieć całych schodów,po prostu wejdź na pierwszy stopień''

Blog
Komentarze

Obrazek
New Balance but biegowy
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Banan przed treningiem zjedzony i lepiej mi się biegło,nie ma co ukrywać.Dzisiaj szaro,puro i ponuro..no i wietrznie.Bardzo wietrznie..

Dystans : 3,978
Czas : 22 minuty

Nawet ten podbieg o dziwo szybko pokonałam,pewnie dlatego,że całą trasę biegłam swoim tempem. Po podbiegu wiadomo,trochę nogi bolały więc zwolniłam ale po około 300 m znowu mogłam wrócić do normalnego tempa.
Jem sałatę z warzywami :hej: (ZDROWE ODŻYWIANIE się kłania...haha) i idę sprzątać,bo nie chcę kłótni z mamą :ble:
,,Wejdź na pierwszy stopień,nie musisz widzieć całych schodów,po prostu wejdź na pierwszy stopień''

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Dystans : 3,9 km
Czas : 25 minuty

Jeszcze tylko jutro i będą interwały,wybiegania i przebieżki. :usmiech:

Jak mi się dzisiaj biegło?Na początku ciężko,wybrałam nową trasę.Zaliczyłam zbieg a potem podbiegłam pod górkę z której zazwyczaj zbiegam.Górka jest o wiele dłuższa,ale jakoś dałam radę.Potem wbiegłam do parku i............normalnie biegłam w błocie. :hahaha: Już pod koniec zwolniłam,bo nie miałam siły w nogach.

Jutro zrobię inną trasę ze zbiegiem i podbiegiem.A w poniedziałek wolne,myślę że zasłużone,bo w końcu biegam tak jakbym chciała,nawet jeśli czasy nie są godne gratulowania :taktak:

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Robię sobie 2 dni przerwy :usmiech: Żeby mieć siłe na te różne rodzaj treningów.No chyba,że jutro jednak odpuszczę sobie naukę z koleżanką,ale szczerze w to wątpie bo ten tydzień to jeden z najgorszych pod względem sprawdzianów :ojoj:

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak mi przejdzie co miesięczna ,,choroba'' to jutro pójdę biegać :hej:

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

No i znowu kilku dniowa przerwa.. :tonieja:

TRENING : INTERWAŁY

Dystans : 5,2km
Czas : 34 minuty

Wyglądało to mniej więcej tak :
10 minut spokojny bieg ( w tym zbieg ) | 5x 20s. spring/90s. trucht | 15 minut spokojny bieg mieszany z truchtem ( w tym podbieg )

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Rodzaj treningu : Krótsze wybieganie :hej:
Dystans : 8,4km
Czas : 60 minut

Miałam w planach 1,5h,ale jakby mnie mama zobaczyła,że biegam w taką pogodę,to by mnie chyba żywcem zabiła :tonieja:

Jutro w planach przebieżki :usmiech:

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Nie wypowiadam się na temat dzisiejszych nieodśnieżonych chodników i drogi.Masakra..ledwo biegłam,ale biegłam :hej:

Rodzaj treningu : PRZEBIEŻKI
Dystans : 4,8 km
Czas : 31 minut

Było tak : 25 minut trucht( w tym zbieg ) + 5 x 20 s. szybko | 20 s. marsz + 7 minut trucht( w tym podbieg)

No a połowa podbiegu była również nieodśnieżona :zero:

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Rodzaj treningu : Zwykły,spokojny bieg
Przez 2/3 trasy miałam kolkę,sama nie wiem czego.

Dystans : 4 km
Czas : 26 minut

A..w niedziele nie pisałam,bo nie poszłam.Byłam już gotowa,ubrana,pytam mamy gdzie buty,a ona,że suszą się i całe mokre.No ja już trochę zdenerwowana.Zawsze jak mam przerwę min.2 dni to potem leniuchuję i mam mniejszy zapał..

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Rodzaj : PODBIEGI

Dystans : 4,1km
Czas : 30 minut

Wyglądało to mniej więcej tak :
20 minut spokojny bieg | 3 podbiegi - sprint 3 zbiegi - trucht (Podbieg około 100 m) | 8 minut trucht

Jutro wolne,w piątek wybieganie. :hej:

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Rodzaj treningu : WYBIEGANIE

Czas : 65 minut
Dystans : 9,1 km

Kurdę,kiepsko u mnie z ocenami,naprawdę..Obiecałam sobię,że w tym 2 półroczu będę się o wiele bardziej starała.Z biologii zaliczyłam na 4,z układu nerwowego.Kiepsko mi natomiast idzie z fizyką,chemią,geografią i matematyką.
Wczoraj rozmawiałam z tatą i powiedział tak ,,(...)Nie wiem już jak mam cię zmotywować,zabrać ci te buty żebyś nie biegała czy co..''
Rany,normalnie wtedy się załamałam.Na początku szło mi w miarę okej,byłam zadowolona,tata też ale ostatnie 2 miesiące to był odpoczynek,oczywiście pod względem fizycznym..Ale wstyd :ojoj:

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Rodzaj treningu : PRZEBIEŻKI
Czas : 33 minuty
Dystans : 5,5 km

spokojny bieg - ok 30 minut 5 x 20 s szybko | 20 s marsz

O rany,o rany! Dzisiaj jest przepięknie.Jest śnieg,słoneczko świeci,wiaterek trochę wieje.No normalnie raj!Taką zimę to ja rozumiem :hej:

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Rodzaj : Zwykły bieg
Dystans : 5,2 km
Czas : 32 minuty

Jestem u cioci.Trudno mi było się wydostać z łóżka,ale jakoś wstałam i bieg rozpoczęłam o 8.50.Kolejny przepiękny dzień.Genialnie się biegnie przy takiej pogodzie.Pokonałam 2 podbiegi,jeden dłuższy(ok.400m),drugi krótszy(ok.200m).I jeden zbieg,który był po tym krótszym podbiegu.Nogi bolą,czas zafundować sobie odpoczynek.Jak zwykle miewam w moim super planie :hej: jutro mam wolne.A w poniedziałek prawdopodobnie interwały.

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Sobie dalej wolne zrobiłam.. :usmiech: W środe miałam zawody z siatkówki,w poniedziałek byłam u kolegi i 2 h spędziłam grając w xboxa,na następny dzień ledwo chodziłam,więc myślę sobie,no dobra trudno odpuszczę,tym bardziej że na następny dzień miałam te zawody.W środę spędziłam na hali około 5 h,grałyśmy 4 mecze,tym bardziej,że wogóle mnie gość nie zmieniał.Od razu po zawodach miałam zaplanowane podbiegi,no ale nogi napierdzielały,a że ciocia poprosiła mnie żebym wyszła z psiakami,bo ich nie będzie cały dzień no to ok.No i tak się rozleniwiłam,że no.. :trup:

Trening : INTERWAŁY
Dystans : 5,5 km
Czas : 35 minut

Wyglądało to mniej więcej tak : ok. 15 minut spokojny bieg( w tym zbieg) | 5 x 20s sprint / 90s trucht | ok. 15 minut spokojny bieg ( w tym 2 podbiegi)

Dobra,już jest ok,już czuję,że żyję :usmiech: Teraz tylko dalej nie szukać wymówek,bo jak raz nie pójdę to się rozleniwiam na tydzień.A bieganie daje mi mega energię.

Blog
Komentarze

Obrazek
azile
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek

Rodzaj treningu : PODBIEGI
Dystans : 4,6 km
Czas : 29 minut

Wyglądało to tak : 27 minut spokojny bieg | 3 x sprint pod górkę \ trucht z górki | 5 minut marsz

Blog
Komentarze

Obrazek
ODPOWIEDZ