Piątek 15.04.2011
Garminowanie.ua
Garminowanie już odbywa się na Ukrainie, we Lwowie, gdzie się wycieczkuję :D W związku z faktem, że nie mam tu mojego programu garminowego, podaje skrócone dane treningowe z garminka. Bieganie zaliczyłam o poranku spotykając dwóch krypto-biegaczy ukraińskich - jeden albo biegał albo sp..lał, a drugi albo się wypinał albo rozciągał w okolicach parku.Poza tym dodatkową atrakcją mojego porannego bieganie było - a jak! - zgubienie się. Oczywiście byłam bez komorki, za to na szczęście do jedynek kieszeniu w moim stroju biegowym upchnęłam plan miasta i takim sposobem ooraz intensywnymi ćwiczeniami mojego rosyjskiego dotarłam z powrotem do hostelu:) Po południu natknęłam się jeszcze na jednego biegacza ubogiego - młody chłopak w dresie i vansach (aż mi się go szkoda zrobiło, jak te vansy zobaczyłam).
Trening: 6 km + 7x20s P
Dystans: 5km || czas: 28:38 || avg pace: 5:44/km || tętno: 158 bpm
przerwy po 2:00 min truchtu, przebieżki po 20 sekund.
P 1 czas 00:20 || 4:31/km || tętno: 154 bpm
P 2 czas 00:20 || 4:31/km || tętno: 165 bpm
P 3 czas 00:20 || 4:57/km || tętno: 161 bpm
P 4 czas 00:20 || 4:30/km || tętno: 142 bpm
P 5 czas 00:20 || 4:34/km || tętno: 148 bpm
P 6 czas 00:20 || 4:24/km || tętno: 154 bpm
P 7 czas 00:20 || 4:10/km || tętno: 140 bpm [te boskie tętna wynikają niestety z faktu, że musiałam parę razy zatrzymać stoper, żeby się doczytać i dopytać, gdzie jestem i jak dalej biec...]
Dystans: 1 km || czas: 5:09.22 || avg pace: 5:09/km || tętno: 164 bpm [tu już naprawdę pędziłam jak struś pędziwiatr, bo obwaiałam się, że Ukochany zacznie się denerwować, gdzie ja się podziewam..]
CAŁOŚĆ 8.45 km || czas 52:08 || spalone kalorie: 427
Lvovskie Novostii
Moi Drodzy Czytacze i Biegacze, chciałam Wam oświadczyć, że nie wiem, jakim cudem bądź łapówką Ukraina dostała razem z nami to EURO2012. Jadąc do granicy w Korczowej, owszem, stałam w korkach, bo budują po drodze w Polsce autostrady, skomplikowane objazdy, obwodnice etc. I jechałam cholerne 7-8 godzin. Otóż nie obawiajcie się tego typu komplikacji komuniukacyjnych na Ukrainie - tu NIKT NIC nie buduję,a wszyscy radośnie popylają po dziurach w poprzek drogi o szerokości dobrych 40 cm i głębokości następnych 30 cm! Tu nie ma problemu wystawania w korkach czy wleczenia się za niedzielnym dziadkiem w kapeluszu jadącym z prędkością 30 km/h - tu po prostu się wyprzedza lewą stroną, prawą stroną (sic!), na drugiego i trzeciego..I z przyczepką, i bez świateł. Pełem Zachód - bo na drogach rządzi, panuje i miłościwie nam króluje Wolna Amerykanka!
A Lwów - ładny, przyjemny, nieco prowincjonalny i dośc mocno zaniedbany. Czas tu dosłownie sie zatrzymał w wielu miejscach..
Sprzęt
New Balance 1064 Ladies [85.2km+8.5km=93.7km]